PIAF
|
Pozdravljeni, letos mi je umrla mama in s sabo odnesla tudi skrivnost o mojemu očetu. Nikoli ni želela govoriti o tem , mene pa čez 30 let že grabi, stiska, kdo je moj oče. Vedno, ko sva govorili o tem, ko sem jo vprašala, je rekla: pusti me pri miru! Povedala je le iz katerega kraja je izhajal, da pa je živel tudi v MB-ju, ko sta se spoznala in da je morda šel v tujino. Ne vem, zakaj mi nikoli ni hotela izdati njegovega imena, meni pa je vso življenje manjkal en del, da nekomu še pripadam, ker z mamo tako nisva imeli dobrega odnosa, dokler ni zbolela...in umrla... Potem pa sem šla v iskanje po njenih papirjih in najdem eno samcato pismo iz leta, ko sem se rodila. Pisal ji je, da se lahko dobita (bilo je dva meseca po mojem rojstvu), ampak da je to zadnje srečanje, ker potem odhaja...Po pripovedih njene kolegice, mu je šla povedat, da ima hči in jo je nagnal...skratka boleče zanjo, jo povsem razumem, da ni hotela govoriti o tej bolečini, ampak jaz ji ne bi nič zamerila, samo želela sem si skozi vedeti kdo je moj oče. Danes vem le njegovo ime in priimek. Nič drugega. In tavam v temi, saj je oseb v SLO s tem imenom in priimkov takooo veliko...... Ima kdo kakšno idejo, kako se naj lotim iskanja? Imam že svoja dva otroka, ki me sprašujeta po mojem očetu, sama ga pa želim samo enkrat videti v svojem življenju, samo enkrat...pa četudi me zavrne, samo da vem, kdo je in bom potolažena! Ko sem izvedela že ime in priimek, mi je bilo lažje, ampak zdaj sem pa spet v temi, kako naprej.... Prosim, če mi lahko kdorkoli pomaga, svetuje...
|