|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hvalisanje
1.4.2005 11:07:39   
Junona
Ne morem si kaj, da se malo ne izpiham. Saj mogoče se marsikatera ne bo strinjala z mano, pa kaj!
Na živce mi gredo ljudje, ki morajo kar naprej govorit, kaj vse imajo, kam gredo itd. itd. Živimo v tako zmaterializiranem svetu, da šteje le, če greš 10x na leto na morje, če se oblačiš v znane blagovne znamke, voziš z nivim avtomobilom. Po drugi strani pa veliko ljudi (tudi pri nas)živi v pomanjkanju.
Saj meni osebno nič ne manjka, ampak zakaj bi se morala kar naprej hvalit???!!!
Vem, da ne razumete, zakaj se razburjam. Namreč vrnila sem se s sprehoda, kjer sem se pogovarjala z znanko. Med drugim je beseda tekla o tem, kje kupujem oblačila za svoja otroka. Ona je rekla, da v glavnem v trgovini priznane blagovne znamke, ker drugje je kao brez veze. Ker ona hoče, da je njen otrok lepo oblečen, ne pa da hodi v trenirki. Ok. Njena stvar. A drugi otroci, ki hodijo v vrtec v trenirki so pa grdo oblečeni???!!
Jaz kupujem oblačila za svoja otroka po navdihu, potrebi in tisto, kar mi je všeč. Ne gledam niti na trgovine, niti na znamke. Res je, da se pogosto vračam v tiste trgovine, kjer sem dobila kaj všečnega.Pa naj bo to Baby center, S.Oliver, Benetton ali pa Metro in Adessa. Čisto vseeno mi je. Glavno, da se mojotrok dobro počuti v oblačilu. In ne bom jokala, če bo raztrgal hlače, ki so stale 20 000 sit.
Če bomo tako vzgajali otroke, da bo že v zibki veljalo, da je tisti otrok lepo oblečen in s tem nekaj več, ki nosi oblačila znanih blagovnih znamk, potem jim bomo dali res bogato doto v duhovnem smislu. Pa saj si vsaka mama želi najbolje za svojega otroka. Vendar menim, da dandanes so to vse preveč le materialne stvari.

Vem da sem malo preveč naložila na dan šaljivcev. Vendar mi je zdaj veliko lažje, pa četudi me boste poslale v rodni kraj.

lep dan :bravo::bravo::bravo::bravo:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Hvalisanje
1.4.2005 11:11:14   
total
Prav imaš,se strinjam stabo,pač danes je tako in si ne moremo nič pomagat:)

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Hvalisanje
1.4.2005 11:11:17   
Seven*
Ti dam cisto prav. Zato bi jaz v sole in vrtce uvedla UNIFORME. Pa naj bodo vsi enaki! Grozno, ker si eni niti postenega kosila ne morejo privoscit, drugi pa se ven mecejo...

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Hvalisanje
1.4.2005 11:11:53   
Pupica
Žal je tako da smo v predvsem materializiranem svetu. Žalostno je le takrat, ko pride mulček sam domov in pove, da hoče točno določeno stvar, katere je zasledil v reklami:(
Če starši ne ustrežejo, pa so v posmeh ostalim. To se mi zdi kruto.Poznam primer:(

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Hvalisanje
1.4.2005 11:12:17   
Čiračara
Se strinjam

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Hvalisanje
1.4.2005 11:14:03   
NENAJANI
Seven, se podpišem pod tvoj post!!!!!!!!!!:bravo::bravo::bravo::bravo: vsi otroci naj bodo enaki!!!!!!!!!!
Drugače pa sovražim materialiste!!!!!!!!!!:hudicek:

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Hvalisanje
1.4.2005 11:14:13   
Anonimen
Nikamor te ne bom pošiljala, ker mislim točno tako, kot ti. Moj otrok je v vrtcu v trenirki, ker je tako bolj udobno, doma po vrtu tudi v trenirkah nižjega ranga, beri ponošenih ozt. jerbanih, tako da me baš boli, če pade v lužo oz. blato.

Drugače pa ima ene tri komplete boljših oblačil za v mesto, zdravniku, obiske...

(odgovor članu Junona)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Hvalisanje
1.4.2005 11:14:18   
maruškaD
Hudo se mi zdi, ker recimo otrok, katerega starši so revni in otroku še nova oblačila težko kupijo - ponavadi jih imajo od starejših otrok ali pa jih kje dobijo. In potem ostali otroci zaničujejo tega reveža.

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Hvalisanje
1.4.2005 11:15:06   
Rozalija
Evo men grejo pa na živce ljudje ki samo jamrajo. Pol pa slučajno zveš, da majo bajne plače, jim starši dajejo ful denarja, hodijo k njim na kosilo, pa z njimi na dopust (zastonj) ampak oni jamrajo in jamrajo. Tko da te ma, da bi revčkom kaj zraven še dal. Drgač pa seveda na njih ne vidiš no name firem, ampak le drage priznane znamke.

No to bi mela za dodat. Hvalisanje pa tudi jaz ne maram. To dvoje mi je ful smotano.

Tako, da jaz te ne pošljem nikamor. Lahko da bo pa kdo mene.

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Hvalisanje
1.4.2005 11:17:12   
darjatimci
:bravo::sloncek::bravo::sloncek::kuza:

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Hvalisanje
1.4.2005 11:19:29   
Anonimen
Meni osebno je en otrok v ponošeni trenirki in na zmahanem kolesu veliko bolj všeč kot tak, ki je oblene po zadnji modi in za zloščenem novem kolesu. Se točno vidi, kakšne imajo v kateri družini vrednote.

(odgovor članu Junona)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Hvalisanje
1.4.2005 11:19:46   
Anonimen
Aja, pa otrok seveda ni nič kriv.

(odgovor članu Junona)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Hvalisanje
1.4.2005 11:19:51   
Anonimen
Rozalija, tudi s tabo se popolnoma strinjam.

Sicer pa, zakaj bi jamrali, tudi če nam kaj manjka: ljudje nam bodo samo še bolj privoščili :(

(odgovor članu Junona)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Hvalisanje
1.4.2005 11:21:25   
nejcko

Seven, kar se uniform tiče, sem tudi jaz ZA, pa me spluvajte, če hočete. Da je to kao kršenje nekih demokratičnih pravic... Anglija ima daljšo demokratično tradicijo, pa že težko najdeš šolo, kjer uniforme niso obvezne.

Drugače pa se strinjam. Meni gre včasih kar na bruhanje, ko poslušam in gledam prepotentne starše, ki se petelinijo na račun otrok. Samo en primer: ko sem imela prvega otroka, mi je kolegica posodila voziček. V trgovini sem malemu kupila žemljico in mu jo dala. Prideva iz trgovine, srečam eno znanko, ki me je vprašala, če dovolim svojemu otroku jesti v vozičku. Halooooo???? Zakaj pa ne? On pa meni nazaj:"Jah, ti ki imaš rabljen voziček, pa ti ga ni škoda. Jaz sem za našega dala xxxyyy sit, pa ne dovolim, da notri je, pa v avtosedežu tudi ne."
Jaz sem samo debelo pogledala... Bogi njen otrok, res ima še sedaj super truper obleke, ampak... mah, nimam besed.

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Hvalisanje
1.4.2005 11:28:52   
Junona
Bravo nejcko! :bravo:
Tvoj otrok je gotovo zadovoljen in srečen. Tudi mi imamo znance, katerih otroci sedijo v avtu kot cveki, kaj šele, da bi jedli v njem. Ko je njihov ata enkrat pokukal v naš avto, ki se mu vid, da se v njem vozijo otroci (takrat je bil sicer le eden), se je kar zgrozil. Verjetno se ne bi hotel peljati v njem.
Je pa naš sine veliko bolj zdrav od njihovega, ki živi v skorajda sterilnem okolju.

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Hvalisanje
1.4.2005 11:31:28   
TARA in MAJ
:bravo:nejcko žalostno vendar se to res dogaja in tega je čedalje več

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Hvalisanje
1.4.2005 11:36:45   
Trebnje
Vsak po svoje.Jaz niti sebe,niti moža in tudi otrok ne oblačim v draga oblačila.Mi je to čist mim.Doma smo vsi v trenerkah,za v šolo in službo malo boljša oblačila in to je to.Kaj boš kompliciral tam kjer ni treba!
Na splošno pa tudi jaz ne maram hvalisavcev,ponavadi s tem hvalisanjem pri meni izzovejo zgolj posmeh in zaničevanje.Nekdo se na primer pohvali s tem kaj vse ima,otroke pa mu hranijo in oblačijo stari starši,ponavadi jih še za počitnice obesijo drugim...
Brez veze.Smo že raje malo bolj skromni in iskreni.To so zame pomembne vrednote,ki bi jih rada privzgojila tudi svojim otrokom.

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Hvalisanje
1.4.2005 11:45:04   
Seven*
Joj groza. Nejco, prav ne morem verjet, da je to mozno...

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Hvalisanje
1.4.2005 11:48:17   
SašaR
Se strinjam z Rozalijo:bravo:.
Iz lastnih izkušenj sem ugotovila, da tisti ki imajo veliko denarja so najbolj bogi, saj ga verjetno hočejo imeti še več.
Poznam pa primer ko so eni,ki res nimajo za jesti, enkrat na glas kritizirali, kako tam pa tam slabo kuhajo:zmeden:, čeprav so tisti, ki imajo vsega dovolj bili s hrano prav zadovoljni.:zmeden:

Ta svet postaja vedno bolj čuden!

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Hvalisanje
1.4.2005 12:06:10   
nejcko
Seven, saj jaz tudi najprej nisem mogla verjet. Ampak to je živa resnica. Pa naslednjič, ko sva se srečali, je spet začela špikat v stilu, kako so otroške oblekice drage, ker ona ni nič dobila, ker ji je nerodno prosit... in me vprašala, kje jih jaz kupujem. Pa mi je film poču... sem ji začela recitirat, da nisem še niti ene cote za otroka kupila, ker sem vse dobila, pa rabljen avtosedež sem kupila od sošolke, ki je še večji revež kot jaz in sem ji šla s tem na roko, pa rabljen stolček za hranjenje sem kupila, pa rabljeno stajco imam, pa ležalnik-gugalnik tudi... na koncu sem ji pa še servirala, da greva z možem čez en mesec na Kreto za 10 dni, vstala in šla.
Od takrat podobnih tem ni več odpirala.

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Hvalisanje
1.4.2005 12:50:35   
lin
Ni vse zlato kar se sveti,sej veš kaj mislim ni nujno da vse kar je drago je pa zdaj ful kvalitetno,jaz kupujem Lin povsod tam kjer mi je všeč, ima majčko za 1.000 ali majčko ki je stala 5.000 pa to sploh ni važno,ne

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Hvalisanje
1.4.2005 14:25:28   
Lunca1
Ojla, se satrinjam s predhodnicami. mi imamo pa mal oblekc, mal jih pa tudi sami kupimo. Včasih je težko iti mimo, če je pa tako luštkan:zmeden:. Sicer sem v izložbi vidla ene luštkane hlače od Benettona, ampak 7000 za 30 cm blaga se mi zdi pa tud mal too much.:zmeden:. Tudi same kot otroci nikoli nismo dobivale oblek od firm, ampak smo šli lepo v Trbiž na plac in tam dobili nove cunje. Tudi sama načeloma ne nameravam kupovat firm Pini in mi tudi ni všeč če se mladi ponašajo s tem. Res je sicer da so kavbojke načeloma bolj kvalitetne.

Da pa jaz otroku ne bi pustila jest v avtu ali vozku. Ta bi bla pa mal huda.:zmeden: Pa naj ta tvoja prijateljica otroka v vatko zavije, pa pol še v folijo, da se slučajno ne bo stopil. :grrr: Pa da ti še naprej vrže, da imaš rabljene stvari. Ta je pa sploh huda.:grrr:

Lp Lunca

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Hvalisanje
1.4.2005 14:26:26   
Lunca1
Sem hotla napisat mal oblekc izposojenih, da ne boste debel gledale kaj piše:). Možgani mislijo hitreje, potem pa prsti ne folgajo.

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Hvalisanje
1.4.2005 15:51:00   
Gina
Jaz ne bi kupila svojemu otroku majčke za 5000.- niti pod točko razno. Ko je pa toliko lepih majčk za manj denarja. Pa itak majo dovolj vsega, tudi če nič novega ne bi dobili.

Se pa ne strinjam s tezo, da otroka v šoli zafrkavajo, če nima stvari od kakšne firme! To starši otroku dopovejo čez leta vzgoje, da je nekaj ok, drugo pa ni. V bistvu se taki otroci (zakompleksanih staršev, ki svoj image gradijo na oblekah in blagovnih znamkah) ponavadi družijo. Samo tako se lahko primerjajo. Otroci staršev, ki bolj zdravo gledajo na svet, pa si teh težav ne ustvarjajo, niti opazijo jih ne, niti se z njimi ne obremenjujejo.

Meni se hvalisavci smilijo, da se morajo tako dokazovat. Ne moreš jim pomagat. Naj pa živijo tak lajf, če jim paše, kaj češ.

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?