kalisi
|
Po mojih izkušnjah je edini način za vrnitev na predporodno težo, da manj ješ. Meni se je na začetku zdelo, da ni šans, da se spravim nazaj na predporodno težo in izgubim šlauf okoli bokov. No, pa sem nekaj dni nazaj presenečeno ugotovila, da so mi kar naenkrat prav prednosečniške cunje . Kaj je meni pomagalo? Zagotovo ne šport, ker sem po parih dneh teka in zaklinjanja, da bom pa zdaj res začela tečt, odnehala. Manj sem začela jest. Pa ne načrtno. Kar dogaja se mi, da spustim kakšen obrok. Najpogosteje kosilo. No, pa v trgovini se na veliko ogni policam s sladkarijami. Jaz pohrustam vse, kar vidim sladkega. Če pa v trenutku, ko me primer sladko, tega ni doma, sem toliko lena, da se mi ne da v trgovino in je problem rešen. Pogosto pojem tudi obroke, ki jih naša frajlica ne, kar pomeni, da jem zdravo, brez dodatnih soli, sladkorja, maščob itd. Običajno ji skuham malo več in se še jaz zraven najem. Zase skoraj ne kuham več. Morda dvakrat na teden. In, kot so že predhodnice zapisale, vsi poznamo recepte, samo držimo se jih ne. Pač, naše drobovje je močnejše kot naši možgani . Morda ti bo pomagalo, če si postaviš neke cilje in se potem, ko jih dosežeš, nagradiš. Na primer, čez teden ne bom jedla sladkarij in če mi uspe, si v nedeljo privoščim tisto zapeljivo čokoladno tortico v kavarni in še kavo z ogroooomno smetane. Na primer, za vsak izgubljen kg si kupi kakšno novo cunjo. Ne vem, koliko imaš stare otroke, ampak, če jih vozičkaš, lahko na dan narediš res veliko kilometrov in tako mimogrede izgubiš kakšen kg. Veliko trdne volje ti želim!
|