m_m
|
Kaj pa pomeni teh 7 kg? A da bi bila na predporodni teži al kaj?
Evo moj recept: Med nosečnostjo sem dobla 20kg, 4m po porodu jih mam še sam 2 viška (pa še te ker nisem disciplinirana). Kaj sem naredla. Nič. Jedla tak kot prej (to je 3 obroke v smislu zdrava prehrana + malica, malo sladkarij). Sem pa redno delala vaje, najprej one poporodne, pol mal sobnega kolesarjenja, zdaj sem že na tapraven kolesu in laufam, rolam, migam kar tak ko ena domača aerobika... najuspešnejše je natešče.
Probaj, ne bo ti žal. Sej ni problem, da ti dieta ne bo pomagala shujšat, če se je držiš, ti bo ziher. Sam to je pat tut vse. Ko se dieta zaključi, grejo kile spet gor.
Če že hočeš dieto, to ni ena radikalna sprememba za kak mesec, ampak so minimalne spremembe (npr. ne jem kruha zvečer...) za vse življenje - dieta je način prehranjevanja (še ena knjiga govori o tem Jem, torej hujšam).
Pa še to, če hujšaš s pomočjo telovadbe, ohranjaš mišično maso, kar povzroči v začetku majhen poskok na tehnici (miščna masa je težja od maščobne), ampak mišice potem kurijo maščobe in več jih je, prej izgoreva maščoba in še telo dobi lepšo obliko.
Pri hujšanju s hrano, pa po končani dieti dobiš vse kilograme nazaj na še bolj grd način (ponavadi šlaufi okoli pasu), vse pa zaradi tega, ker telo telo s tem, hiraš in potem hoče ustvariti dodatne zaloge maščobe za krizne dni, in vso hrano bolje predela, da dobi enako količino energije, in če je z rekreacijo ne porabiš, se nalaga kot maščobno tkivo. Dlje ko to traja, slabše je in potem padeš v začarani krog shujševalnih kur.
Rešitev obstaja-rekreacija, ki pa mora postati del tvojega življenja. Seveda ne mislim, da moraš sedaj trenirat za maraton, že vsakodnevni sprehodi bodo koristili, če jih do sedaj ni bilo.
Pa srečno
|