Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 14:07:55
|
|
|
|
mika
|
oh ja, izbira imena je bila kar muka, dokler nisva prišla do imena Lucija in Luka. s sestro sva gledali imena na netu in sem našla ti dve imeni, ki sta tudi možu zelo všeč. sedaj imva punčko Lucijo in če bo naslednji fantek, bo definitivno Luka. če bo pa še ena deklica, pol pa ne vem...spet dolga izbira....
< Sporočilo je popravil mika -- 28.12.2006 14:08:47 >
|
|
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 14:16:01
|
|
|
|
katarina2004
|
Pri nas je bila tudi muka sploh, ker smo 8,5 m pričakovali punčko za katero sva dologo izbirala in na koncu le izbrala ime Maša. No, 10 dni pred rokom pa sva izvedela, da bova dobila fantka in nastopil je velik problem. Mojemu niso všeč "moderna" imena vse kar sem mu predlagala mu ni bilo všeč dokler nisva prišla do imena LUKA.....no pa imamo Lukca. Tako, da me je že strah, ko bo treba izbirati v drugo.......... Veliko sreče pri izbiri!
|
|
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 14:18:54
|
|
|
|
srki
|
Nama je šla izbira imena brez problema. Jaz sem brala imena, kljukala tista, ki os bila obema všeč. Za Aljaža sva se takoj oba strinjala. Če pa ti res nobeno ime ni všeč, od vseh možnih imen, ki so v "ponudbi", potem bo pa res težko.
|
|
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 14:19:42
|
|
|
|
CatJa
|
Pravzaprav je bilo kar zanimivo. Za punčko sva se že nekaj let strinjala, da bo Ana, ko sem zanosila, pa moj ni želel vedet za spol in je sam sebe prepričal, da bo itak punčka (čeprav sem večino cotk kupla v modri barvi-mater ma lajtngo ). Jaz sem seveda vedela, da bo fantek in potem sem zadnji mesec previdno predlagala, da bi bilo dobro, da izbereva še kakšno moško ime. Nekaj sva jih zapisala, se o nobenem stoprocentno strinjala, ko se je rodil, mu je k priimku in nežnemu obrazku pasal edino Jan. Evo, tako.
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 14:33:13
|
|
|
|
Felicity
|
Jaz sem imela ime zbrano že sedem let nazaj, ko sploh še nisem premišljala o otroku. K sreči je bila punčka in tako ni bilo težav. Sva pa izbirala oba ime za fantka, jaz sem hotela Bor ali Tilen, moj je rekel samo ti dve imeni ni in sva se skupaj zmenila za Rok(a). potem pa je prišla Ema...
|
|
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 14:57:33
|
|
|
|
muki1
|
A prav nobeno ti ni všeč ? Pri prvi sva imela Leksikon imen in sva kolebala med Julijo in Nežo. Pri drugi pa sva zelo komplicirala. imeli smo v igri Ema, Mila, Lucija, Lučka, Maruša in kaj vem kaj še....rodila se je Iva . Obakrat sva vedela za spol in se z moškimi nisva toliko ubadala. Prvič sva imela v rezervi Jure, drugič pa Matjaž.
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 15:56:06
|
|
|
|
Anonimen
|
No, za punčko bi takoj našla ime, so mi sigurno ene tri zelooo všeč, pri fantih pa je problem. In ne boste verjele, da bo fantek, že trikrat so nama napovedali tako. Ampak na koncu se vedno najde ime, ane? Lahko pa tud, da mu bo lulček "odpadel" in ne bo problema. Lp, jjasna
|
|
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 16:04:40
|
|
|
|
petraz
|
V prvi nosečnosti sem jaz predlagala imeni Anže in Pija... in moj se je strinjal. Dobili smo Anžeta. Sedaj v drugi nosečnosti pa je za ostalo ime Pija, za pa je ati izbral imeni Luka ali Nejc....
|
|
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 16:18:41
|
|
|
|
nejcko
|
V prvi nosečnosti je bila kar muka izbrati ime, sploh ker se najina okusa glede tega zelo razlikujeta - jaz sem za domača in ruska, on pa zelo proti kratkim imenom. In sva imela križe in težave. Za punčko je obveljal moj predlog (sva ga porabila potem pri drugorojenki), za fanta pa nikakor nisva našla tistega pravega. On je zahteval vsaj 5 črk, pa če se le da ne rusko , jaz pa sem imela v glavi sama ruska imena , od slovenskih pa so bila že vsa prepogosta. Rok poroda se je bližal, midva pa brez imena za fanta, in čeprav nisva vedela za spol, sem jaz slutila, da bo glih fant. Še dobro, da sem rodila 12 dni čez rok, ker sva ime izbrala ravno v tem času . Predlagal ga je on: je slovensko, ima 5 črk in ne da se ga krajšati (moja zahteva). V drugi nosečnosti spet nisva vedela za spol otroka, je pa izbiro tokrat prepustil meni in je bila punčka - za fanta pa sva spet imela kar nekaj problemov, ker strinjati se je pa on kljub vsemu moral, a ne .
|
|
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 18:50:14
|
|
|
|
jooly
|
Jaz se strinjam, da ko vidiš v svojem naročju, mu določeno ime prav paše. Seveda moraš imeti vsaj 2 pripravljena, da je izbira lažja. Meni so ful všeč šumniki, tudi v priimku ga imamo, tako da to gre lepo skupaj. Nekateri pa ravno tega ne marajo. Brez skrbi - ko boš na tem, ime ne bo več problem, samo da bo detece zdravo. Srečno!
|
|
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 23:34:42
|
|
|
|
zaspancica
|
Pri nama pa je tako,da se za oba strinjava za se pa nikakor ne moreva uskladit.Sej je ze res da imas na razpolago ogromno imen ampak ko je enemu vsec eno ni drugemu.Za spol pa nisva vprasala pa se mi zdi da bo ravno fante v kratkem prisel na svet! Zato vem da se je uskladit kar tezko!Je pa tut res ko pravijo da ko otroka zagledas mu doloceno ime pase, mu ga das in to je to!
|
|
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 28.12.2006 23:46:44
|
|
|
|
Jančika_
|
Kako sva se zmenila? Kaj pa vem, neka osnovna merila sva imela itak podobna, potem so pa pač padali predlogi z obeh strani, pa zgražanja tudi . Jaz recimo sem tam nekje kot nejčko in sem totalno za ruska imena, moj favorit je Kolja - ni šans, je rekel mož. No, on je sicer tudi za Ruse, pa je prišel ven z Arkadijem (še danes ne vem, če je resno mislil ). OK, pol sva našla Vasjo. Ker nama je obema Kajetan Kovič car, sva v igri imela tudi Kajetana in potem sva se dva dni po porodu (ja, tudi taki primerki obstajamo, ki nam ob pogledu na otroka ni takoj jasno, kako naj mu bo ime ) odločala med Vasjo in Kajetanom. Tako je prvi Vasja, drugi pa je Kajetan, sploh ni bilo treba ekstra razmišljati. In ker sva pri drugem čisto čisto malo razmišljala tudi o Vladimirju, bo tretji (ko bo, če bo, itd) pač verjetno Vladimir. Vsakič sva vprašala za spol in potem seveda nisva več razmišljala o ženskih imenih. Je pa hec, da sva za punco vsakič imela kaj drugega v rokavu (prvič Liza, drugič Tisa, za naslednjič imava pa nekaj čisto izven tega izbrano, če si seveda vmes ene stokrat ne premisliva), za fante pa izbirava vsakič med tistimi, ki so ostali od prej.
|
|
|
|
RE: Huda muka pri izbiri imena? 29.12.2006 17:28:11
|
|
|
|
Lianna
|
Midva ne pričakujeva otročka. Ampak sva se že neki časa nazaj pogovarjala glede imen. Tko mal za foro. In sva napisala na listke imena. Vsak 5 imen za fantka in 5 za punčko. Potem sva jim dajala točke. In na koncu izbrala 4 imena, ki so imela največ točk. To pa so: Trina, Lana, Timotej in Tibor. Drugače je pa moj dragi dolgo časa "težil" z imenom Vladimir. Ampak ne popustim.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?