|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hranjenje in jok
1.2.2013 15:21:42   
zapi
Najprej lepo vse pozdravljene. Obračam se na vse mamice, ki imajo izkušnje z majhnimi dojenčki, ki jokajo ob hranjenju. Doma imamo sedem tednov starega dojenčka, ki se normalno redi in raste (5kg, 60cm), toda to dosegamo z veliki mukami. Dojenček pije adaptirano mleko, ker ga žal ne dojim. Prvi požirki po flaški so vredu, tam 20ml, potem jok, krčenje nogic ,poderemo kupčka (jih je kar veliko), rabimo nekaj časa da se umiri in to ponavljamo, tako da zadnje dneve jemo skoraj eno uro, včasih poje 80ml, včasih 100ml (Imamo 7-8 obrokov). Uporabljamo kapljice proti krčom iz Deteljice in Aptamil Comfort, ki pa sem ga včeraj zamenjala z Bebo 1, ker sem mislila, da mu ni všeč okus, toda ista zgodba. Ima pa tudi kar veliko vetrov, ko začne jesti, se sliši v trebuščku neko ropotanje. Strah me je vsakega hranjenja, groza. user posted image
Prosim za vaše izkušnje, oziroma vse ideje, kako pomiriti otroka. Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hranjenje in jok
1.2.2013 16:16:11   
Masha_M
Po moje ga matra skriti refluks. Uvedite standardne protirefluksne ukrepe in v par dneh bi moralo počasi iti na boljše...

(odgovor članu zapi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hranjenje in jok
1.2.2013 16:34:37   
m_o_i
jaz bi poskusila tudi z menjavo steklenicke/cuclja. pozorna bodi tudi na velikost luknjice-ce je premala, se muci in pozre veliko zraka, ce je pa prevelika, pa na hitro golta in spet pozre veliko zraka.

menjava mleka?! pri nas je bila katastrofa do uvedbe babylove mleka (DMovo); prej je pil Novalac(allernova) in Aptamil adc. Ker se je potem ugotovilo, da ni alergicen na kravje mleko, sem presaltala na DMovo in takrat se je zacela druga pesem pri hranjenju in po njem: lepsa prebava, lazje kakanje, vec popitega mleka(kar mi je bilo tudi zelo pomembno, ker je bil zahirancek) itd.

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hranjenje in jok
1.2.2013 16:36:28   
daisyb
pozdravljena,

moj mali je sedaj star tri mesece in pol....s hudimi krci in kolikami lih ni trpel, je pa tud pri nas blo nekaj casa tako, da seje pri vsakem hranjenju zacel zvijati, godrnjati ipd. dojenje je blo prav naporno, ker je nategoval bradavice in ni spustil...zato sem mu zacela dajat mleko po flaski in je vsaj bolj mirno pil. Prav po vsakem obroku se je eno uro pretegoval in godrnjal..pol pa je zaspan. Ni pa nikoli jokal.
po moje so ble tud to neke vrste krci (prebavne tezave)...sem mu dajala neki casa kamilcino tinkturo in pol tud probioticni prasek....
in prav par dni pred dopolnjenimi tremi meseci je tud to izginilo....kar na lepem se ni vec krcil in zvijal med obroki.

gotovo je imel mal prebavnih motenj, saj se je to dogajalo sam, ko je jedel al pa po obroku.....pa ne mislim, da je blo krivo mleko.

(odgovor članu zapi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hranjenje in jok
2.2.2013 8:22:44   
timmy1983
Pozdravljena,
mi smo imeli enako težavo. Najprej naj ti povem (pa ne da pametujem) ne menjuj mleka, ker imajo potem še večje krčke. Naša je pila Aptamil 1, pol sem ga menjala za Aptamil Comfort in je bilo samo še huje. Ko smo prešli nazaj na staro so krčki bili vendar jih je bilo manj. Da ga ne bi šrafalo po trebuščku mu kupi flaško Mam proti krčkom. Ta je zakon, ker ima spodaj luknjice in s tem dojenček ne zaužije toliko zraka, s tem podira manj kupčkov. Naša joka pri vsakem hranjenju saj je mali požeruh in očitno iz flaške teče prepočasi pa se jezi. Ne sekiraj se bo minilo... Po moje pri hranjenju poje preveč zraka in ga to muči.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hranjenje in jok
2.2.2013 10:04:46   
m_o_i
mi smo imeli refluks in poleg vseh ostalih ukrepov mi je bilo receno tudi, da naj nekje na polovici hranjenja podremo kupcek. na koncu hranjenja pa itak; in vcasih je trajalo tudi 10 min, da se je podrl.

timmy1983-jaz imam pa pozitivne izkusnje z menjavo mleka user posted image in menjala sem proizvajalca, ne samo oznako AM. in pri nas je z menjavo proizvajalca hranjenje postala pravljca v primerjavi od prej.

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 2.2.2013 10:06:44 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu timmy1983)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hranjenje in jok
3.2.2013 9:30:45   
zapi
Hvala vam za vse nasvete. Osnovne ukrepe za refluks upoštevamo, čeprav upam, da ni refluks, saj nikoli ne bruha, polije pa zelo redkokdaj. Flaško os Mam že uporabljamo, glede mleka se pa strinjam, več ko jih menjaš v večji začarani krog padeš. Mi smo ponovno na prvem Aptamil Comfort, ki se je še najboljš obnesel. Kar smo novega uvedli so kaplice Sap Simplexs 10 kapljic 3x na dan, po navodilih pediatra.

Pozdravček vsem.

(odgovor članu zapi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hranjenje in jok
3.2.2013 21:54:09   
balon_ček
Taka vprašanja so za patronažno in za pediatra! Lahko je kaj resnega! Sem bila z dojenčkom pri gastroenterologu in ne bi tvegala na tvojem mestu, ampak se obrni na strokovnajke!

(odgovor članu zapi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hranjenje in jok
4.2.2013 7:23:08   
timmy1983
A si probala hemeopatske globule? Ne vem, če se dobijo pri nas. Jaz sem jih kupila v Trstu. So se nam ful obnesle. V njih so samo naravna sladila (sladkor) in pomagajo pri krčkih. Ali pa vetrovne kaplice...

(odgovor članu balon_ček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hranjenje in jok
4.2.2013 18:20:28   
zapi
Imeli smo posvetovalnico in zadevo omenili pediatru, po njegovo so krči, ki bi mogli s časom prenehati. Bilo je rečeno tudi, da pri 6 tednih dojenček še nima razvitega prebavnega sistema, ..., glede refluksa in alergije se pokaže kasneje. V primeru, da pri drugi posvetovalnici ne bo izbolšanja in dojenček ne bo napredoval, bodo raziskovali naprej, saj so testi za tako starost nepravilni.

(odgovor članu balon_ček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




obračanje
tonks

Kdaj so se vam obrnili na glavco, tiste ki ste imele dolgo časa medenično vstavo?

po 40. tednu (17%)

po 39. tednu (3%)

po 38.tednu (9%)

po 37.tednu (10%)

po 36.tednu (9%)

prej (52%)


Število vseh glasov: 163

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!