|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hranjenje 9 mesečnikov
1.12.2007 19:22:11   
Teja29
Zanima me ali jim hrano še vedno malo zmiksate ali samo pretlačite z vilico in koliko in kakšne obroke imate čez dan?
Ali jim ponudite posebej krompir, meso in zelenjavo ali kar skupaj?

Pri nas jemo nekako takole:
okrog 6.00  - cca 80 ml mleka
8.00 - cca 170 ml čokolino/rižolino s koruzo
12.00 - cca 180 ml kosila (zelenjava, meso, krompir/testenine/polenta/kus kus/ riž) - še vedno malo miksamo za velikost riža
15.00.- cca 180 ml sadne kaše/jogurt/frutek
18.30 - cca 170 ml mlečnega zdroba/keksolino
19.30 - cca 100 ml mleka

Hvala, t.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hranjenje 9 mesečnikov
1.12.2007 19:50:53   
kajalin*
Lin je dobla zobke pr 8 m pa nism pol nikol kej preveč pasirala,mehko zelenjavo sm z vilčko pretlačila,pa je bilo.Mislim,da ni ok predolgo pasirat,meso pa itak natrgaš.

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.12.2007 20:02:26   
Strawberrie Cherrie
Od nekje 8meseca dalje nisem nič več pasirala, ampak samo pretlačila. meso sem narezala na res majhne koščke in to je to.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.12.2007 21:20:04   
tinaaja
Takoj,ko je pokazala zeljo in zmoznost,da lahko poje koscke smo nehali pasirat in sem teckala z zlico. Pri 7,5 mesecih je zacela jest tudi nesteckano.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2007 21:57:50   
Bubacka
Mi smo od 9,5 mes. nehali hasirat, zelenjavo sem pretlacila, meso narezala na majhne koscke. Sadje vcasih se pasiram, fain pride sadna kasica! :-)

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2007 10:51:19   
urskas
mi imamo pri 9 mesecih 2 zobka in hrano večinoma miksam. Po njenem obroku pa dobi še nekaj hrane v koščkih z mojega krožnika (nacufano meso, manjšio koščki krompirja, makronov in ostale zelenjave.)
Zelo rada je tudi cmoke, palačinke, štruklje, jajčka... vendar ima še vedno "glavno jed" miksano papico...

LP

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.12.2007 9:53:45   
freya
Naša je stara 9m in pol (prva 2 zobka rasteta), pa je pretlačena hrana velik problem. Če so noter čisto mali koščki, noče nič več - kdaj celo zbruha. Zato rajši spasiram, da sploh kaj poje. Sicer mi zgleda vsak dan isto, ko je zmiksamo, skoz ene kašice.

Kdaj imam občutek, da je postala totalno neješča - noče več jabolka, banane, jogurta, cvetače ... Ne morem ji pa dajat samo kosmičev ali krompirja. Pa sploh ne pokaže, da je lačna, tudi po 4 ure ali več, pa čeprav je prej pojedla samo 5 žličk hrane. Kdaj sploh ne vem več, kaj naj. Pri pediatrinji se je izkazalo, da je od prejšnjega pregleda pridobila čisto premalo na teži, in napotek - naj ji dam več GH. Ampak kako, če noče jest???? Moje mleko gre počasi h koncu, zato se dojiva samo še zjutraj (okrog 4h) in zvečer.

Teja 29, imaš pa fajn urnik naštiman. Mi ga zdaj uvajamo, ampak je kriza, ker se vsak dan drugače zbudi, budit je pa vsaj še ta mesec nočem (januarja začnem bolj striktno, zaradi privajanja na urnik varstva). Zato je vsakič drugače, sploh pa če še noče česa jest.

A ve, ko pri obroku noče česa jest, pa vidite, da je otrok še lačen, mu pripavite kaj drugega, ali počakate do naslednjega obroka?

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.12.2007 17:52:54   
Teja29
Freya, ta naš urnik je približen +/- 1 ura, količine pa prav tako. Včasih poje samo pol porcije, včasih pa celo. Vedno mu naštimam tam nekje 2 dcl, potem pa kolikor poje poje. Tudi če poje vse mu ne dajem ponovno na krožnik. Ko sem mu dajala več kot 2 dcl mi je skoraj vedno bruhal (imamo refluks) - in to veliko, po moje skoraj vse, kar je imel v želodčku.
Če česa ne mara, mu ponudim čez nekaj časa spet isto, če tudi potem noče pa mu dam kaj drugega.

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.12.2007 20:16:23   
Anonimen
Ela je stara 10 mesecev, pa ji še bolj ko ne pasiran, zdaj zadnje dni se trudim, da ji bolj pretlačim, bolj počasi gre. Ker se kr davi, če so koščki.

(odgovor članu Teja29)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?