|
RE: Holesterol, tudi pri hčeri (5 let) 9.10.2009 9:33:11
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejči IZVIRNO SPOROČILO: madela Glede nato,da pišeš da pa kuhate na masti in je večkrat na jedilniku ocvrto,je to prvo kar moraš črtat z jedilnika. In to sploh ne drži,da če rad dobro ješ,da je to nezdrava prehrana. Mast smo že zamenjali z olivnim oljem, ocvrtega pa res nismo pogosto jedli, sem napisala da največ enkrat na teden, morda na 14 dni...meni so to ne zdi pogosto. Vsekakor pa drži, da je večina dobre prehrane nezdrave. Danes imam za kosilo špinačo in mi povejte kako naj bo špinača brez masla, brez jajčke, brez prežganja, brez mleka...dobra??? Vem, da bo nikakva, a kaj čem, s tem se bom morala sprijaznit. Pa zraven pire krompir-brez masla in mleka Potem npr. kurja obara-brez knedlov oz. s knedli iz polnozrnate moke? To meni vsekakor ni dobro, a zdaj mi mora biti. Pa sveže pečene žemljice, popečeni kruhki z nadevom iz pora, šunke, smetane,... Prav tako je odsvetovano pečeno meso, naj bi jedla vse bolj kuhano, dušeno...Kot sem že zgoraj napisala maslo in med, pa paštete, pa keksolino, čokolino, corn-flakes..nič od tega papat kar naenkrat je en malo večji šok...tako,da moj zaključek je absolutno, da je dobra hrana nezdrava. Tisti, ki vam je pa take vrste hrana všeč, pa ste lahko zelo srečni in vam zavidam, da vam tekne. V začetku novembra imam pregled krvi in upam, da bom zbila holesterol, za hčero bom pa klicala pediatrinjo drug teden, da ponovimo test na tešče in upam, da bo ok. Čeprav ji zdaj tudi malo zdrave hrane ne škodi Nisem ravno pristaš tablet in upam, da bo šlo s hrano dol. Naredi pire krompir z margarino Becel in posnetim mlekom - ni treba zdaj vse popolnoma brez okusa jest, no
|
|
|