|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Histeroskopija v Celju
17.9.2008 14:21:54   
Jančika_
V kratkem me čaka odstranitev zarastlin in brazgotin v maternici. Z iskalnikom sem našla samo samo poste, ki govorijo o histeroskopiji v povezavi z laparoskopijo. Zato me zanimajo izkušnje tistih, ki ste dale skoz samo histeroskopijo - kako dolgo ste bile v bolnici in kako potekajo priprave? Kolikor sem prebrala, tudi ni v vsaki bolnišnici enako; zanima me konkretno za Celje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Histeroskopija v Celju
18.9.2008 15:01:47   
db
Hysterosalpingographia (HSG): Je ena redkih preiskav, zaradi katere je potreben enodnevni sprejem na oddelek. Pri tej preiskavi zeni po posebnem postopku vbrizgamo v maternicno votlino kontrastno sredstvo, ki nam potem na ultrazvoku ali rentgenu pokaze obliko maternicne votline in prehodnost jajcevodov. Pred preiskavo opravimo pregled krvi na znake vnetja -sedimentacija in stevilo levkocitov. Preiskava vecinoma ni boleca, a vseeno zeni pred posegom damo zeio mocno sredstvo zoper bolecine in ravno zaradi tega zdravila, ki jo nekoliko omami in ker je mozno, da ob preiskavi izzovemo vnetno ali alergicno reakcijo priporocamo, da en dan in eno noc ostane v bolnisnici na opazovanju. Za preiskavo dobite napotnico v ambulanti za neplodnost.  
Laparascopia (Lpsc): Preiskava se opravlja v splosni narkozi in je torej potrebna splosna narkoza.
Skozi popek zene se uvede tanka opticna cev, ki v povezavi s kamero omogoca pregled celotne trebusne votline in tako seveda tudi metemice, maternicnih vezi, jajcevodov in jajcnikov. Ob preiskavi odkrite nepravilnosti odpravimo ze med posegom. Za potrditev in/ali zdravljenje nekaterih bolezni je laparascopia edina metoda izbora. Zaradi splosne narkoze in s tern povsem nebolecega postopka je potreben sprejem v bolnisnico za dva do tri dni in Ie redko za vec.
Za preiskavo dobite napotnico v ambulanti za neplodnost.

Hysteroscopia (Hysc): Je podobna preiskava kot Lpsc, Ie da v narkozi pregledamo maternicno votlino s pomocjo opticne cevke, ki jo skozi maternicno ustje viozimo v maternicno votlino. Njena potrebnost in koristnost je velika, tako da jo pogosto opravimo skupaj z Lpsc v isti narkozi, saj tako ni potreben se en sprejem v bolnisnico. 

Mislim da ne moreš imeti eno brez drugega ker z lpsc odstranijo pregrado in zarastline

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.9.2008 15:09:13   
voyager
jaz sem imela histeroskopijo, sicer v trbovljah ampak saj na konc itak ni vazn kje jo mas... Operacija je trajala slabe pol ure, z neko cevko so mi sli notri in  mi lasersko odstranili miom. Po operaciji nisem imela nobenih teza, niti bolecine, skratka kot da sploh nebi bila operirana, razen krvavitve ki je trajala 6 dni,. Edino kar se je  zgodilo je to, da imam sedaj cisto podivjane hormone in neredne cikluse kar se mi prej v 15 letih nikol ni zgodl.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2008 15:13:59   
voyager
aja, v bolnici sem bila en dan prej, da ti naredijo vse preiskave krvi  in potem po operaciji, odvisno od pocutja, jaz sem sla ze drug dan domov, mislim pa da je za to operacijo najvec 4 dni. Če hodiš v službo... jaz sem blagajničarka in sem dvigovala tudi težke stvari pa je rekel doktor da je 14 dni dovolj, pol sem pa se pr osebni zdravnici nafehtala en tedn, k nikol neves... bols da si en tedn vec doma k pa en dan premal. Pa se tole, moja frendica je bila istocasno  operirana v Celju, pa je imela isti postopek k jaz sam da je bila  po op. 3 ni se notri

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2008 21:19:09   
Jančika_
Db, pri laparoskopiji gledajo zunanjost rodil in jajcevode, kar pa pri meni ni potrebno. Bojo šli samo not v maternico. Tudi napotnico imam samo za histeroskopijo. No, bomo videli, kaj mi bodo potem naredili.

Voyager, hvala za izkušnje. Ni mi bilo jasno, če je treba potem kaj not ostat ali ne. Sem upala, da ne, samo kaj češ, če je treba, je treba.

Še enkrat hvala obema!

(odgovor članu voyager)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2008 19:38:15   
ursa30
tudi mene čaka histeroskopija. čez kakšen teden pričakujem user posted image , potem pa moram poklicati za datum operacije.
jančika, ti že imaš datum? kakšne pa so čakalne dobe v celju? meni je sestra rekla, da upa, da bom še letos na vrsti..user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2008 22:24:27   
Jančika_
Ursa30, ne vem točno, ker mi datum ureja osebni ginekolog. V torek mi je postavil diagnozo in bi me skoraj že poslal na operacijo kar isti dan (je bil zadnji dan, ko bi bilo še primerno), pa ni dobil operaterke na telefon. Tako da za zdaj vem samo, da me že imajo na seznamu, kaj več mi pa sestra ni vedela povedat, tako da pač čakam. M pričakujem čez dva tedna.

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.9.2008 21:38:28   
Jančika_
Danes so me klicali, da bom sprejeta 27.10., operirana bom naslednji dan (ravno na rojstni dan me bojo rezali). Drugače pa menda že za december naročajo. Zdaj čakam na M, da začnem jesti Stediril M.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.9.2008 8:07:18   
ursa30
super, da boš tako hitro na vrsti. jaz sem pa včeraj klicala in moram poklicati konec novembra, ko dobim user posted image  , potem bom verjetno začela jesti stediril, januarja pa naj bi šla na poseg..
držim pesti, da boš dobro opravila in čimprej zanosila user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.9.2008 10:44:57   
Sulfinija
Jančika rr,naj bo operacija uspešna in na koncu vsega en debeli +.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.9.2008 20:22:00   
Jančika_
Hvala obema za pestke. Vama pa tudi želim čimprejšnji uspeh user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.10.2008 13:01:29   
Jančika_
Še sem kopiram poročilo o posegu:

Našli in odstranili so mi pregrado čez pol maternice, zarastlin pa ni bilo videti. Na vprašanje, od kod potem take svinjske bolečine in samo par kapljic krvi ob M, sem dobila pojasnilo, da je bila verjetno sluznica tako zelo stanjšana, da se je maternica besno krčila, da bi kaj spravila ven. No, kakorkoli, vesela sem, da je rezultat tak kot je, ker je bila pregrada zelo verjetno razlog za moje tri splave.

Vse skupaj je potekalo takole: v ponedeljek sem prišla ob osmih na sprejem, sledila sta ginekološki pregld in UZ, pa še eno dodatno krvno preiskavo so mi naredili. Okoli pol dvanajstih sem prišla na oddelek, za kosilo in večerjo je bila čista juha , popoldan sem dobila svečko za odvajanje.

Od polnoči naprej nisem smela niti piti. Dopoldan sem dobila tableto za pomiritev, po njej sem uro in pol spala. Na vrsti za operacijo sem bila okoli pol enih, ob pol dveh sem se že zbudila. Štiri ure po posegu sem bila na opazovanju na intenzivni negi, nič jest, nič vstajat, nič lulat (razen na kahlo, kar pa nisem hotela ). No, zvečer sem že lahko jedla (čeprav mi ni teknilo).

Ker je bilo vse OK (nič bolečin, krvavim komaj opazno), so me danes spustili domov. Nekaj dni moram še počivati, zanositi smem po prvi M. Zdaj bom pa najprej 2-3 mesece jedla Cyclo-Progynovo, da se sluznica okrepi. Zanositi se sme tudi ob jemanju teh tablet. No, jaz še ne vem, kako se bova odločila...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.10.2008 13:10:44   
ursa30
jančika, super, da je tole že za tabo.
pridno počivaj. upam, da boš čimprej zanosila.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.1.2009 22:52:35   
Jančika_
Hm, mal sem se zmotilauser posted image . Popravljam.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 14.1.2009 22:54:42 >

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?