|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Histamin
13.1.2008 19:47:43   
natasarobi
 A katera kaj ve o histaminu? Jaz sem bila na testiranju na Golniku.

Diagnoza: histamin 5mm, ostalo negativno

Ne kje sem brala, da mora biti histamin pozitiven in če je ostalko negativno alergij ni. A to drži?

Thx.

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 3.2.2008 20:57:39 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HISTAMIN
13.1.2008 20:01:36   
Anonimen
Histamin je hormon z vnetnim delovanjem. Povzroča alergije na koži, lahko na mišicah, dihalih...Začne se proizvajat ko odreagira na določeno hrano, ki je alergena na tvoje telo...

tukaj 

Če je bil test pozitiven, potem bi moralo na izvidu pisati na katero hrano si alergena.

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.1.2008 20:02:24   
2 Sraki
Histamin je testna snov. Na njega moraš biti občutljiv oz. pozitiven, za to da se ve, da je test pravilno bil izveden. Torej je histamin ena snov na katero naj bi bili vsi alergični in pri vseh daje pozitivni rezultat. Tako vedo v kakšni meri in na kakšen način bi reagirala v primeru, da bi bila alergična npr. na jajce ali mleko.

Upam, da sem razumljivo napisala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
13.1.2008 20:12:44   
lysa
Se strinjam s 2Sraki. Vbod histamina je testen.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.1.2008 20:16:03   
natasarobi
2 sraki - če prav razumem: na histamin se je pokazala reakcija (kar je pravilno, ker kaže, da je bil test ok narejen); če ne bi bilo reakcije na histamin bi bil test neveljaven in bi morala ponovno na testiranje

Ker je bilo ostalo negativno - potem to pomeni, da nisem na nič alergična?!

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.1.2008 20:22:31   
lysa
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

2 sraki - če prav razumem: na histamin se je pokazala reakcija (kar je pravilno, ker kaže, da je bil test ok narejen); če ne bi bilo reakcije na histamin bi bil test neveljaven in bi morala ponovno na testiranje

Ker je bilo ostalo negativno - potem to pomeni, da nisem na nič alergična?!

Točno tako. Nimaš alergije na nobeno od snovi, za katero so te testirali.

Neposredna povezava do sporočila: 6
13.1.2008 20:48:06   
2 Sraki
Kot zi je že rekla lysa.

Test na kožo je bil pri tebi negativen. Vendar verjetno so ti vzeli tudi kri, kjer pa gre za bolj natančen pregled in tam se bo potem pri izvidih videlo kako in kaj. Test na kožo je manj občutljiv, naj bi pokazal tistim, ki so res zelo močno alergični. No vsaj tako se mi zdi. Morda katera ve še kaj več.

Če pa ti niso delali nadaljnih raziskav, potem pa je to končen rezultat, po čemer sklepajo da nisi na nobeno izmed testiranih  snovi alergična.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.1.2008 20:50:59   
2 Sraki
Upam, da je sedaj jasno, sicer pa vprašaj, če ni kaj.

lp

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.1.2008 20:54:23   
natasarobi
Hvala za odgovore - ste mi pomagale.

Res pa je, da so mi vzeli še kri. Imam težave s ščitnico in predvidevajo, da sem imela zato rdečico po telesu in ibrazu. Čakam izvide.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.1.2008 20:56:04   
2 Sraki
Ena moja znanka je isto imela rdečico po obrazu in je bilo to zaradi ščitnice. Morda je enako tudi pri tebi, glede na rezultate testa.

lep večer

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

CEPLJENJE KLOPI
Lelly28 RR

Zanima me, če so vaši otroci cepljeni proti klopom?

da (48%)

ne (52%)

Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!