|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Handling novorojenčka
19.12.2008 11:59:03   
Claudi
Lep pozdravček.
Sem novopečena mamica, doma imamo 3 tedne starega sinka Žana :)

Danes je bila na obisku patronažna in ga je skopala.Se pa očitno ni obnašal normalo v banjici, je rekla da ponavadi spustijo ritko dol, moj je pa ni, je bil zelo trd, tud glavco zelo nagiba nazaj.Ko je bil na previjalni je preveč gledal na levo stran - proti svetlobi.Zato mi je rekla da naj obnem previjalno in ga spodbujam da gleda na obe strani.
No in baje sm ga tud narobe pestvala, ga dajala na previjalno in dvigovala.Jst sm ga nosila tako da je imel glavco v pregibu komolca ritko pa na moji dlani.Tud pokonci sem ga nosila, kot podira kupček.Dans mi je pa pokazala handling in je rekla da tako ga ne smem več nosit.Da ga morm držat v obliki črke C.Nevem...mene noben ni nauču kako ga držim , ne v porodnišnici ne ona ko je prvič prišla....
Me pa zdej zanima a mislte da je kej narobe ko sm ga te tri tedne čist po svoje pestvala, polagala in dvigovalauser posted image
Sm mal brskala po netu in prebrala kteri dojenčki naj bi potrebovali handling in med njimi so tud tisti, ki so imeli vakumski porod, kar je imel moj...tko da me res zdej mal skrbiuser posted image



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 12:04:10   
orka
helow
najprej čestitke za user posted image . Jaz mislim da hudo narobe ne bo, jaz imam 2 od prej in pri nobenem mi niso kazali kako z njimi delat in sem pač tako kot nam je pasalo pa jima nič ne manjka....sedaj imamo nedonošenko in pravilni handling....od sedaj naprej se pe le drži navodil pa bo...

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 12:26:31   
AnciM
Meni tudi ni nihče pokazal pravega handlinga, pa je bil tudi z vakumom rojen. V P mi je sicer pokazala kako se ga pravilno previje, več pa ne. Tako, da ga pestujem tako kot mu paše oz. pazim da je res ves podprt. Moj namreč hoče bit ves čas pokonc in bogvari da ga spustim v ležeč ali pol sedeč položaj v naročju, se sam dvigne v sedeč. Ko sem to omenila P (pri 3m) je rekla, da naj samo otroka poslušam. Če hoče sedet, pa naj sedi. Ga pa imam tudi zelo velo na tleh. Na trebuhu, na hrbtu. Tako, da mu sedaj že uspe obrat s trebuha na hrbet in tudi prepuzati 20cm v 10 min.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 12:39:27   
ninini
Ma ne sekiraj se,nosi ga tako kot mu paše.Jaz sem še tudi iz stare šole,ko tega še ni bilo zdaj pri ta tretjem so mi pa tud neki kazali,ampak nisem delala tako,ker se mi zdi da sam neki komplicirajo.Če sta dva gor zrasla brez tega pol bo še pa tretji.Kar vsako leto si neki novga namislijo pa se mi zdi bedarija.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 12:57:10   
katjuša79
meni so tudi pokazali handling. me je fizioterapevtka tako znervirala, da otročka nakoncu še dviignit nisem znala. nič nisem delala prav pol me je pa še nahrulla kašne prijeme mam. Mi je šlo kar user posted image se mi pa čuden zdi, če ponjenem nisem ničesar delala prav, da je taprvi normalen živ in zdrav.user posted image   nato sem prosila prijateljico, ki je tudi fizioterapevtka naj mi ponovno pokaže pa je rekla, naj samo glavico pazim, da je nebo prevč sločila nazaj in da ima pri hranjnju glavico višje od želočka, drugače pa naj delam po občutku in bo vse lepo in prav. 

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 13:06:19   
maca m
Te patronažne sestre so včasih tako nesramne in vzvišane, da mi je kar slabo.  Moj user posted image se pri meni ni dovolj napapcal (kar pa takrat nismo vedeli) in je veliko jokal. Patronažna ga je tudi stehtala, dobil ni skoraj nič gor, pa mi ni rekla, naj probam z aptamilom. Cele dneve sem ga mela na joški, stiskala sem mu v usta,... bla sem že tako izmučena, da se mi je že bledlo.... V glavnem še vedno mi očita, da se nisem dovolj potrudila. Bedno res!
Claudi, delaj po občutku - pa bo vse ok. Veliko sreče ti želim.

(odgovor članu katjuša79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 13:29:28   
copka
moja mami spremlja mojo nosecnost in vsakic, ko ji kaj povem mi rece: mi smo pa to delali cisto drugace. user posted image  Da ti ne povem, da so mojo tasco in nejno sestro zavijali v struce- torej niso mogle (revice) premikat niti rok niti nog.user posted image

To ti vse pove: zrasli smo vseeno, a ne?

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 14:34:51   
Pšemek
Claudi, ne se obremenjevati! Tudi naša user posted image  pri kopanju nagiba glavico nazaj in sloči hrbet. Ritko ma skozi v zraku že od prvega kopanja, ko jo je patronažna skopala. Pa je bila njena opazka, da kako mala uživa v kopanju!
V pokončnem položaju je naša vedno, kadar jo črviči, ker ji tako pritiska na trebušček in se skor čisto umiri. Kaj, naj bi jo silila v ležeč položaj, če jo pol zvija!?user posted image  Če ji tako paše in je ne boli, jo bom tudi tako nosila!
Ko nam je patronažna pokazala handling je začela z besedami  ... to sicer bolj pride v poštev pri nedonošenčkih ... in pol zelo na hitro vse pokazala.
Saj veš, kako pravijo. Z ničemer ni dobro pretiravati. Po moje je treba najti neko srednjo pot med tem, kaj "je dobro" za njih in tistim, kar jim paše.

_____________________________

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 14:48:00   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: copka

Da ti ne povem, da so mojo tasco in nejno sestro zavijali v struce- torej niso mogle (revice) premikat niti rok niti nog.user posted image

To ti vse pove: zrasli smo vseeno, a ne?



Meni so mojega že v porodnišnici zavili v štruco s pleničko in se mi je takrat smilil, ker ni mogel migat. Zdaj pri enem mesecu pa ga ko je nemiren tudi sama zavijem in potem tako hitro zaspančka in tudi dlje časa povleče spanec. Mu ful paše

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 19:25:06   
ČebelicaMaja
Pravilni handling nima kaj škodovat... če bo prišlo do hipertenzije, ti bo itak pediatrinja hitro povedala. Jaz sem pri prvi začela handling sama od sebe, pa smo prišli brez razvojne čez, sedaj pa ima druga refluks in je tako hudo, da jo moramo čist preveč nosit pokonci (kar dejansko ni dobro) in dvignjeno vzglavje ima in nič ni na tleh, kar pomeni, da nič ne telovadi...in je pač prišlo do mišične hipertenzije- pravilni handling je prva stopnička na poti, da nadoknadimo zamujeno oz. izničimo hipertenzijo... tudi meni ni bilo čist jasno in sem šla pri prvi na tečaj- pa ti povem, da mi je najbolj pomagal kar CD od Vzajemne-ga naročiš preko spleta... sedaj sem si ga spet ogledala, pa še vaje za telovadbo imajo...
... se mi pa ne zdijo prav stavki kaj pa včasih oz. sej smo mi tud gor zrasli... zakaj se pa potem ne vozimo  s kočijami  ampak z avti, zakaj v Egipt potujemo z letalom ne z ladjo... mislim, če je napredek pač pokazal, da lahko pravilni handling koristi...zakaj pa ne...zato se pa gremo znanost in razikujemo ter odkrivamo nova in nova odkritja...
... nikakor ne bodi prestrašena, to kar opisuješ (usločevanje, obračanje na eno stran) je tipično za hipertenzijo- imamo tudi mi- in patronažna ti je hotela samo pomagat, ker v zgodnji fazi RA sploh ne potrebuješ, saj se da s handlingom ogromno popraviti. sploh pa ni težko, ko se enkrat navadiš-pravzaprav je meni lažje dvigovat in delat po handilngu, kot po "starem" načinu...si pa lahko več o tem prebereš zgoraj v temah- razvojna ambulanta.


_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 19:58:36   
gajči
Gotovo ne bo nobene škode, ker do zdaj nisi izvajala pravilnega handlinga, najverjetneje tudi ne bo škode, če ga še v naprej ne boš. Ampak zakaj pa ne bi poskusila? Pokazalo se je, da lahko na ta način pomagaš svojemu otročku, mu omogočiš čim bolj optimalni razvoj. Res, da so včasih brez tega gor zrasli in tudi tvoj bo gotovo tudi brez tega zrasel. Ampak, če mu lahko nudiš več, zakaj ne bi?
Na prvi pogled res zgleda zahtevno in se je težko tega lotit, a verjemi hitro ti pride v kri in potem ga drugače sploh ne znaš več prijet.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 20:02:21   
Petr_a
ja,otroku lahko tudi z nepravilnim handlingom škoduješ.

Na netu imaš ,pa si poglej ali pojdi do P pa naj ti pokaže.
če si ga 3 tedne recimo tui nepravilno ,ne bo nič narobe,je pa lahko če boš še v bodoče.
Pa te ne strašim,ravno nasprotno

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 20:04:09   
Petr_a
Tukaj je že nekaj:

http://www.ivz.si/javne_datoteke/datoteke/1583-Dojencek_2008_splet.pdf

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 20:07:29   
Klaudia
http://uk.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Handling novorojenčka
19.12.2008 20:54:18   
Tajska
Vsak verjetno svojemu otroku želi le najboljše. Pravilni handling je torej le ena od stvari, s katerimi otroku delaš le dobro.
Mislim pa, da je danes v porodnišnici še premalo poudarka na tem - bolj pomembno je trenutno dojenje. Ko bodo pa ugotovili, da je zaradi nepravilnega handlinga preveč podaljšanih porodnišk, bodo pa začeli tudi handling kazat vsem mamicam in ne samo tistim, ki imajo nedonošenčke.

Meni se to zdi ful pomembno, saj tako otroku omogočiš pravilni razvoj, sebi pa tudi nošenje. Zakaj torej ne bi upoštevali tega, kar so že ugotovili?

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Handling novorojenčka
20.12.2008 10:06:08   
clara23
Moj se tudi noče pravilno pestovat, pa ga nič ne silim..pestujem ga tako kot mu paše-tako kot se podira kupšek, saj le tako lahko zija naokoliuser posted image

(odgovor članu Tajska)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Handling novorojenčka
20.12.2008 10:20:35   
ANIME
Pri nedonošenčkih in podobnih otrocih se mi zdi  pravilno ravnanje pomembno.
Pri normalno rojenih otrocih (in dokler ne ugotoviš oz. ti ne rečejo, da je kar koli narobe z njim) pa mislim, da je vseenp malo pretirano.
Jaz sem tudi zadnjič bila v razvojni in na koncu sem ugotovila, da 2 meseca sploh nisem NIČ prav delala ... ma vse lepo in prav. Konec koncev smo vsi mi zrasli v čisto normalne in motorične ljudi, brez da bi naše mame uporabljale kakšne "hendelinge".
Jaz pravim, da do neke mere se jih posluša, zraven pa predvsem veliko zdrave kmečne pameti, pa nimaš kaj falit.
Lahko je njej razlagat kako se ga pravilno daje/jemlje iz posteljice. Bi jo pa rada videla, da bi imela dva na enkrat in ko bi oba vreščala, da sta lačna, če bi res minuto porabila, da samo enega pravilno dvigne.

Predvsem brez panike je rekel Švejk user posted image


_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Handling novorojenčka
20.12.2008 10:22:22   
Tajska
Ne vem no - če res pravilno nosiš otroka, naj bi mu bilo udobno in naj se ne bi neugodno počutil. Saj kupčka lahko podiata na rami, samo tudi pri tem ga je potrebno pravilno držati...

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Handling novorojenčka
20.12.2008 10:29:13   
gajči

IZVIRNO SPOROČILO: clara23

Moj se tudi noče pravilno pestovat, pa ga nič ne silim..pestujem ga tako kot mu paše-tako kot se podira kupšek, saj le tako lahko zija naokoliuser posted image


A ko bo star 12 let in bo hotel kadit, boš tudi rekla pa daj, če ti paše? Ti si starš, ti odločaš!


(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Handling novorojenčka
20.12.2008 10:42:47   
Tajska
Zakaj pa mislite, da za pravilni handling potrebuješ več časa, kot če bi otroka dvigoval "po svoje"?
Saj mogoče je na začetku res malo zoprno, samo ko se navadiš, gre enako hitro, če ne še hitreje in je za vse lažje in mogoče zato otrok tudi manj joka!
Res ne vem, zakaj delate tak bav bav iz tega.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Handling novorojenčka
20.12.2008 13:20:42   
Andromeda
Moj je nedonošenček, izvajam handling in zdaj, ko je že malce večji, je prav naporno, saj je zelo samosvoj "gospodič" in ni šans, da bi ga dvignila tako, da mu najprej sežem med nogice, ker začne brcat in se odrivat.

(odgovor članu Tajska)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Handling novorojenčka
20.12.2008 13:21:51   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: gajči


IZVIRNO SPOROČILO: clara23

Moj se tudi noče pravilno pestovat, pa ga nič ne silim..pestujem ga tako kot mu paše-tako kot se podira kupšek, saj le tako lahko zija naokoliuser posted image


A ko bo star 12 let in bo hotel kadit, boš tudi rekla pa daj, če ti paše? Ti si starš, ti odločaš!




Mislim, tale je izjava je pa too much...

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Handling novorojenčka
20.12.2008 18:55:23   
poli*
Sicer je verjetno dobro, če bi izvajali pravilni handling, ampak se mi vseeno zdi, da mamice z običajnimi prijemi ne morjo ravno zloo škodovat malčku. Pač je treba pazit, da se ga ne vleče za rokice al pa nogice... ampak to verjetno ve vsaka. Aja: pokonci naj jih ne bi preveč držali zaradi možnega sesedanja hrbtenice, ker so kosti še mehke. Verjamem, da je zaradi tega več skolioz v odrasli dobi.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Handling novorojenčka
22.12.2008 16:25:36   
clara23
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda


IZVIRNO SPOROČILO: gajči


IZVIRNO SPOROČILO: clara23

Moj se tudi noče pravilno pestovat, pa ga nič ne silim..pestujem ga tako kot mu paše-tako kot se podira kupšek, saj le tako lahko zija naokoliuser posted image


A ko bo star 12 let in bo hotel kadit, boš tudi rekla pa daj, če ti paše? Ti si starš, ti odločaš!




Mislim, tale je izjava je pa too much...


Andromeda, se strinjamuser posted image user posted image toda vseeno..DA, rekla mu bom pa daj če hočeš! Tudi mene so vzgajali tako da sem se učila na lastnih napakah! Kadit sem probala pri 14h, pa me je tako zagihtalo da sem rekla nikoli več! Tudi napila sem se prvič pri 14h, pa sem tudi rekla nikoli več! In od takrat alkohola nisem niti povohala! Zdaj sem zdrava 23 letna mlada mamica, športnica, nekadilka, nealkoholičarka, ki vedno 2x premisli preden se spusti v kaj novega..

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Handling novorojenčka
23.12.2008 7:38:10   
miškamaška
Claudi, te čisto zastopim.
Jaz sem jokala kot dež ko mi je fizioterapevtka rekla, da ga ne znam niti prav previti, kaj šele ostale stvari. Pa ni bila čisto nič nesramna. Samo sebe sem spraševala, kako sem mogla tako kiksnit. Sem gledala handling po netu, pa sem še rekla mojemu lubiju, da jaz pa ne bom otroka tako premetavala. Kaka budala!To je moj prviuser posted image , pa mi handlinga ni nihče pokazal oziroma priporočil (v bolnici, patronažna).
V glavnem, pri nas je pediater opazil eksenzijski vzorec še malo kasneje. Mi je pa fizioterapevtka rekla, da je tipičen znak, da otrok zelo kmalu začne past kravce in da vsakemu ki se hvali s tem priporoči fizioterapijo.
Skratka handlinga sem se nučila v 2 dnevih, sama sem pogledala na netu in probala, potem mi je pa v razvojni še par stvari popravila. Tako da ni nobena znanost. Kasneje je bil že čisti avtomatizem.
user posted image  ni imel posledic (razen te, da je prišlo do ekstenzije), stanje se mu je pa v enem tednu zelo popravilo. Do njegovega 6 meseca sva šla parkrat na privat fizioterapijo, kjer je prov užival ko je fizioterapevtka delala z njim vaje. Nekaj jih je pokazala tudi meni, tako da sva vadila doma. Poleg tega sva delala tudi vaje, ki so na dvd od vzajemne, tam je tudi prikazan handling.
Moj nasvet je da čimprej začneš s pravilnim handlingom, pa mogoče reči pediatru za napotnico za rzvojno, da fantka preventivno pogledajo in ti še kaj pokažejo. Na koncu koncev boš še hvaležna patronažni ker te je tako kmalu opozorila na te stvari.

Aja pa fizioterapevtka je še rekla, da je veliko lažje začet delat handling in vaje z majhnim otrokom, ker nima še priučenih nekih drugih navad. Zato ne govorit, dauser posted image  že ve kaj je zanj uredu in bo tudi pokazal. To je metanje peska v oči.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?