Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 13:30:08
|
|
|
|
total
|
Za Božič smo ponavadi vsi skupaj,no prej ne,zdaj pa ko je vnuček smo,mamo oreng večerjo,nato sledi odpiranje daril,za staro leto se pa zmenimo.
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 13:33:33
|
|
|
|
viv_
|
Pri nas je tako: - sveti večer, 24.12., smo pri mojih na večerji in imamo darila in vse to - božič, 25.12., gremo k njegovi mami na zajtrk - enkrat potem gremo pa še k njegovemu očetu, ki ne da prav veliko na ta praznik... volk sit, koza cela
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 13:34:58
|
|
|
|
Ro-La
|
Najprej gremo k mojim na večerjo in odpiranje daril, tam smo pribl. 3 ure, potem gremo domov in se mimogrede ustavimo pri tašči/tastu, kjer se bašemo s sladkarijami, odpiramo darila, potem pa gremo domov, kjer še 1x odpiramo darila, s hrano pa se ne bašemo več
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 13:35:43
|
|
|
|
sazi
|
Meni je že ta prisila, da se nekaj MORA čisto mimo. Najbolje bi bilo, če bi se odločila, da je za božič pač skupaj vaša mala družinica (če že želite ohranjati ta običaj), ostale pa obiščeta prej ali pozneje. Drugače se to vlečenje nosov po tleh lahko vleče desetletja.
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 13:35:55
|
|
|
|
Tejči
|
Hvala bogu mi nimamo s tem težav-moja starša imata ogromno željo, da smo skupaj, njegova starša pa nobene..sta zadovoljna če se vidimo 1 krat na mesec. Tako, da mi bomo doma, moji starši pridejo k nam in je problem rešen. Za tebe pa ne vem-če bi jaz imela tak problem, bi vrjetno otali sami doma, se ne bi odločila za nikogar, tako bi bili oboji srečni, ali pa nesrečni-njihov problem..glavno, da smo mi skupaj-sedaj smo že sami družinica
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 13:39:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Tejci, problem je v tem, da potem oni kar pridejo sem.. Meni je to taksna muka, ker gre poleg vsega za zelo "nedruzinske" druzine, ki potem hocejo za praznike nekaj na silo in umetno naredit. Saj veste kaj mislim povedat. Cez leto se dajmo kregat do smrti, za praznike smo pa vsi fini in prijazni in se imamo tako zelo radi in vse je v najlepsem redu.. Grrr.
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 13:43:13
|
|
|
|
CatJa
|
Do pred nekaj leti božiča sploh praznovali nismo, pravzaprav ga niti zdej ne, in če bi bilo pomoje, bi ostali doma. Če je kdo zato užaljen, je to čist njegov problem.
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 13:45:00
|
|
|
|
tanikaa
|
mi trije smo sami. skuham večerjo, zjutraj 25.12. pa je odpiranje daril potem pa slastno kosilo. moji straši, ki živijo spodaj v hiši nikoli ne težijo da bi imeli skupaj kosilo. edino toliko gremo dol, da tam odpremo darila pa ondva prideta gor po svoja darila. njegovi so pa ločeni. k njegovi mami gremo popoldan na obisk (je super tašča) in nesemo darila, oče pa nas itak ne povabi, ker sem v štirih letih bila samo enkrat tam na kosilu pa še takrat sem morala sama kuhati, ker je njegova sedanja lenoba na kvadrat. na tvojem mestu pa se ne bi odločila niti za ene niti za druge. vi ste familija ki spada skupaj in imejte doma svoje kosilce. druga rešitev pa je ta, da greste eno leto k tvojim, naslednje leto pa k njegovim. enostavno. če pa komu kaj ne paše pa je to itak njihov problem, ki ga morajo oni rešit ne pa vi. vi ta čas raje doma uživajte in se veselite skupnih trenutkov.
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 13:45:47
|
|
|
|
juma
|
Mi imamo to lepo pošlihtano: na Sveti večer 24.12 smo doma(naša družinica) na Božič pa pridejo moji in moževi starši k nam na božično kosilo in tako se imamo vsi fino Baje bi mogla praznike pisati z malo začetnico,sem probala pa ne gre!Se mi zdi tko lepše
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 13:49:29
|
|
|
|
tanikaa
|
anonimna, pa kaj se oni kar sami povabijo k vam na kosilo? halo!?! če te čez leto ne gledajo in ne spoštujejo ti jih pa tudi za božič ni treba gledat. povej jim, da je to družinski prazik in da ne sprejemate obiskov, ker je letos božič prišel glih na nedeljo, nedelja pa je pri vama dan ko je na vrsti seks in se verjetno ne bodo dobro počutili sami za mizo v kuhni.
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 14:37:54
|
|
|
|
petraz
|
Mi gremo za Božič k tašči in tastu na večerjo, po večerji sledi odpiranje darila in potem se pozno zvečer vrnemo domov. Na silvester pa gremo k mojim staršem, saj ima takrat moja mami rojstni dan. Na novega leta dan pa smo sami in se "cartamo".
< Sporočilo je popravil petraz -- 24.11.2005 14:38:46 >
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 14:58:04
|
|
|
|
urši*
|
mi imamo vsako leto takole:najprej k moji omi , vsako leto ob 5ih!potem gremo k njegovi babici , kjer je zbrana cela familija, pol pa še pri nas. leto bo cela lavfarija, da bojo vsi srečni, pol mora pa tamali itak it spat pravi čas. js bi bla najrajš kr doma, pa mir.
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 18:38:43
|
|
|
|
ZARA
|
Mi praznujemo Božič že od "srednjega veka" pri moji mami, ker ima takrat RD...nikol nismo komunistov upošteval
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 21:05:52
|
|
|
|
urška
|
pri nas je pa tako, da ima moja mami 25. RD; in tašča. ki mi gre na živce. moji grejo pa mojemu na živce. povrhu vsega imajo njegovi božič šele zadnjih nekaj let, nam pa ta praznik zelo veliko pomeni. potem si lahko predstavljate kako zgledajo prazniki. in da je vse še bolj idealno ima moj mali 2. januarja RD.... živčni zlom na kvadrat....najmanj.... pa bomo že nekako....
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 22:41:50
|
|
|
|
Pajaca
|
Pri nas je tako, da je moj nono v domu in ima uro kdaj pridt nazaj not. Tako se pri nas dobimo na enem poznem kosilu oz zgodnji večerji. Mi potem ob ene 6 letimo še k njegovim na večerni prigrizek, ker pač nima noben ure in oboje opravimo v enem dnevu. Tako je volk sit in koza cela. Letos bomo pa lepo doma, k bomo mel dojenčka par dni starga, pa upam da nas bodo njegovi pustil pr mer.
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 22:47:14
|
|
|
|
BARBARA R.
|
Pri mojih starših smo na večerji, za nekaj ur greva v svoje stanovanje, da opraviva božične "rituale", k polnočnici greva sama, po njej pa k njegovim staršem. Tako je že nekaj let. Kako bo pa vse to zneslo letos mi pa še ni jasno.
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 24.11.2005 23:11:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Za Božič smo vedno doma. Ne hodimo ne na počitnice ne ven na zabave ne na obiske. Vsaj zvečer ne. 24. decembra popoldan opravimo še zadnje nakupe, predvsem sveže hrane, se s kom dobimo, ko je še dan, zvečer pa smo obvezno doma. Imamo klasično Božično večerjo, večinoma klepetamo in obujamo spomine, odpiramo prispele voščilnice in pisma, pa malo pogledamo TV. Prav na Božični dan, 25., pa zjutraj čimdlje spimo, potem odpiramo darila ob jutranji kavi, čez dan pa lenarimo. Kako bo pa letos, pa ne vem, ker imam na Božič PDP.
|
|
|
|
RE: H kateremu dedku/babici za Bozic? 25.11.2005 8:46:10
|
|
|
|
puncica
|
Se menjujemo velika noč in božič enkrat pri enih enkrat pri drugih pa so vsi zadovoljni.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?