ronja
|
baby, če nimaš nobenih konkretnih razvad, ampak je bolj problem v tem, da za glavne obroke poješ več kot rabiš, potem pa probaj obratno kot je delala tvoja mami: naloži si malo manj, kot si lačna - ne veliko manj, za začetek eno žlico manj, potem mogoče naslednjič 2 žlici, več pa že ni treba zmanjšat, da se bo telo navadilo nazaj na količino, ki je tebi primerna. Ostalo pa kompenziraj z gibanjem. Verjamem, da mali dostikrat poje toliko kot ti - vendar on je cel dan v pogonu, moja mala tudi poje neverjetne količine (recimo ji ne kupujeva raznih otroških jogutov, ker so čisto premali zanjo - ona lepo zmazne en navaden jogurt, kakršnega imam tudi jaz za malico...), pa je suhica na kvadrat! samo če bi me tolikokrat počepnile, pa vstale, pa padle, pa spet vstale, ap vsak dan n - krat splezale na mizo (recimo da je to tako visoko kot za njih stol), pa nazaj dol, pa šibale sem pa tja... bi bile tudi suhice na kvadrat . Tak da se ne preveč primerjat z njim, ker te lahko zavede - jaz se tudi redim ob včasih točno isti količini, kot jo poje moja 16 mesečnica... (no, res, da sem , ampak vseeno...) POzna se manj gibanja (mam zelo strogo omejeno gibanje na žalost). Tak da probaj začet migat, ampak išči toliko časa, dokler ne najdeš nečesa, kar ti je fajn! Potem boš 100% vztrajala! Itak ti ne bo noben šport na začetku ful všeč, če do zdaj nisi športala, ampak ti bojo pa eni mučni, drugi pa vsaj zanimivi... Okleni se teh drugih . Z 2,5 letnim otrokom se da že marsika delat, lahko ga uporabljaš kot utež, recimo - otroci pa to obožujejo! Uležeš se ne hrbet, pokrčiš noge in malemu naročiš, da se uleže s trebuščkom na tvoje goleni. potem ga guncaš sem pa tja - ko pride blizu k tebi, mu pripopaš lupčka, s tem se boš morala še z zgornjim delom malo dvignit, kar bo nekakšen trebušnjak - če narediš tehle vsak dan vsaj 10, se bo že malo poznalo (pa da se že z manjšim otrokom). Potem se lahko lovita, skrivata, delata prevale skupaj, ravno za od teh let dalje je res veliko knijg (za do 2 let pa skoraj nič. Vsak vikend si vsaj 1 dan nekaj organizirajte: 1x pojdite plavat na kopališče, 1x pojdite v gore, 1x pojdite samo na dolg sprehod, pa je lahko tudi po ravnem (recimo po barju ali pa po kaki dolini), 1x pojdite magari v kak muzej - lahko narediš kar kilometrino, če češ vse obletat, sploh če ne parkiraš čisto zraven - to se da komot poskrbet. Če hodiš v službo, pa če ta ni res ornk daleč oz. nimate nobene kolikortoliko varne poti, potem lahko greš v službo s kolesom. Se kar pozna, če narediš vsak dan 10-20 km, verjemi . Zamesi si svoj kruh - ko boš mesila tiste žemljice, jih boš že odslužila. Pa še tvojadva bosta imela nekaj od tvojega hujšanja. Pospravi si svoje najljubše karkoli pač (šminko, pekače, ne vem, kaj rada delaš, ampak nekaj, kar rabiš parkrat vsak dan) nekam visoko, da boš morala vsakič gor lest, da boš dobila zadevo. Jaz sem mela v svoji sobici vse - od posteljinine dalje - in če sem hotela vse strpat v tisto malo sobico, je bilo vse polno tuid tik pod stropom. Zato sem non stop plezala po omarah in sem bila takrat čista suhica (50 - 52 kg na 168 cm). Zdaj mava tako organizirano, da ma on zgornje predale, k er je pač za glavo večji, da mi ni več treba lest, ampak če bom morala hujšat, bom verjetno spremenila . gina, jaz nisem razumela, da se ne mara, ampak da jo skrbi za zdravje (mogoče ji je tudi kak zdravnik to predlagal?)... Itak da so malo bolj polne punce bolj seksi (vsaj meni, no), pa različni smo: eni boljše funkcionirajo z BMI 20, drugi pa s 30, pa nobeno ni glih narobe... Kakor komu paše, dokler s tem ne škodi drugim . Je pa res, da suhost ni nobeno merilo za lepoto - je pa dostikrat povezana pretirana debelost z neaktivnostjo - ta pa res ni seksi, kakorkoli obrneš (si že kdaj slišala koga, da bi ti navdušeno razlagal o nekom: veš, kolk je luškan/a, ko se mu nič ne da, samo preseda se, pa nič ne počne, men je to takoooo seksi...) . Jaz še nikoli . Sama sem vedno imela zelo atletske fante, zato sem mislila, da sem pač očitno na to mahnjena, pa me je bilo kar malo sram pred sabo zato... Potem pa mi je bil zelo všeč en milo rečeno ne preveč suh fant, da ne rečem bucko, pa sem videla, da ni fora v tem, da bi mi šlo na živce samo salo na telesu, ampak to, da ga človek ne uporablja. Ker ta dečko je bil poln energije, gibčen in res se mu je vse dalo, mel je iskrce v učkih... To je tisto, kar potegne! Pa kile tu ali tam. (njega pa moje ne/kile niso motile . Sicer nisva nikoli nič mela, ker sva bila oba malo sramežljiva in ker se je končala zadeva, kjer sva se sploh spoznala, ampak mi je pa všeč,da zdaj vem, da ni fora samo v trikotniku rame-pas (čeprav mi je, priznam, seksi , ampak predvsem v tem, kako se človek giba!) Aja, baby, to ti pišem zato, da boš vedela, da si z vsemi svojimi kilcami super seksi, če se ti tako počutiš, obnašaš, gibaš. ker očitno to potegne! (Pa ne samo mene, evo ti še en primer: odkar sem 2. noseča, sem šla sama ven 4x - 3x plavat in 1x na sejem knjig in to vse zadnji mesec, ko sem lepo 8 mesecev , ker prej pač nisem smela. No, in 3x v tem času se je kak fant vtaknil vame (3 je različni, da ne bo kdo mislil, da mi pač sledi en frik na nosečke ) - pa mam trebuh z obsegom 102cm!!! (ti gotovo nimaš toliko, tak da si na boljšem ) Amapk očtino to fantov ne moti tako zelo - oz. se mogoče od zadaj ne vidi in ga sploh ne opazijo, če se ne gibaš tako, kot da imaš vrečo krompirja obešeno pod prsmi... Res je po moje ful v gibanju! Ker sicer ne bi nihče mogel met interesa, da pristopi k meni, ker zdaj pa res nisem v svoji najboljši koži, niti se ne počutim seksi (to je povezano s tem, da se ne smem tako počutit ) Zato je res, da moraš imet rada svoje telo, da se boš lahko svobodno gibala v njem! To zgleda super! blaža, saj monti po novem dopušča krompir v določenih oblikah (seveda ne ocvrt ), mi je ravno zadnjič oče razlagal - on je že hujšal na ta način, uspešno . Se mu pa ne da redno tako jest in vztrajat, sicer pa tudi ni debel, tako da ni problema. sicer ti pa krompir komot mi pojemo, če nimaš kam z njim - ne moreš verjet, kako ti te male zverinice spremenijo jedilnik: včasih nisva pojedla 10 juh na leto, pa še to samo na obiskih, zdaj jih imava vsaj 3x na teden... Včasih nisva jedla skoraj nikoli krompirja, zdaj je veretno vsaj 1x na teden na jedilniku... Kaj češ, če ji je pa všeč
|