|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HSG v Izoli
7.4.2008 23:43:59   
metuljcek27
Dobila sem napotnico za hsg v SBI ( bolnica Izola).Zanima me ali ima katera izkušnje v Izoli s to preiskavo in kako poteka to na našem hribu?
Ful sem skeptična glede te priskave v Izoliuser posted image ...Ne vem ali imam jaz samo tak občutek ali se motim.Se mi zdi,da je tukaj vse bolj po domačeuser posted image ...Saj drugače nekih slabih izkušenj nimam ampak sem slišala že marsi kaj tako , da me je kar malo strah te porodnišnice oz. bolnišniceuser posted image ...
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovoruser posted image     user posted image     ...
Zdaj grem malo ninat,ker se že napol koma  upam , da jutri dobim kakšen nasvet in se malo pomirim...user posted image    user posted image    -to so moji hormoni zadnje čase...Ne vem ali je to pomlad ali samo moja neizpolnjenaželja oz. najinauser posted image ...POLJUBČKI

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 8.4.2008 13:02:21 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HSG V IZOLI
8.4.2008 12:33:26   
metuljcek27
Glede na to,da mi še nobena ni odgovorila mi pa vsaj svetujte glede dneva , ki naj bi opravila to preiskavo...user posted image user posted image user posted image Imam namreč problem G, mi je rekla ,da naj to opravim od 4. do do 8. dne v ciklusu,predvidevam , da po končani menstruaciji...Jaz sem pa 16 dan v ciklusu zagledala črno dolgo sluz  in kasneje še rjav izcedek to traja še danes...Prave menstruacije ni...danes je pa 27.dan v ciklusu in jo pričakujem...Izcedek in vse ostalo je še prisoten tako , da ne vem kaj narediti...ta izcedek traja že12 dni...Po G je vse normalnouser posted image Kdaj naj ga opravim po vaše,če se to nikakor ne neha?

HVALAuser posted image ,HVALAuser posted image ,HVALAuser posted image ...

(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.4.2008 12:55:05   
Anonimen
Pozdravljena!
Hsg v Izoli poteka podobno kot drugod. Dopoldan te sprejmejo na oddelek, oddaš kri v laboratoriju, greš v zgornje nadstropje na oddelek, sestre ti izmerijo temperaturo, te stehtajo, še kaj vprašajo, oblečejo v njihovo "srajčko", določijo ti posteljo in čez nekaj časa ti pride sestra vstavit nastavek za infuzijo v roko.
Tam čakaš do približno dveh popoldan, ko te skupaj s posteljo odpeljejo v sobo za rentgen, kjer te preložijo na rentgensko mizo. Sestra ti skozi nastavek za infuzijo ubrizga Donaltin (narkotik) - seveda, če si se zanj odločila. Potem se ti zavrti v glavi, prijeti si moraš svoje noge in ginekolog ti vstavi eno dolgo cev v nožnico, potem ti spusti skozi to cev modro tekočino in te slikajo z rentgenom. Potem ti odstrani te inštrumente iz nožnice in sestra ti da med noge en starinski vložek in te odpelje nazaj na oddelek v sobo, kjer počakaš do popoldanske vizite okrog petih popoldan. Takrat pride ginekolog do tebe z rentgensko sliko, ki ti jo izroči in ti pove, kakšen je tvoj rezultat.
Če je takrat s tabo vse uredu, greš lahko domov.
Sam postopek zna kljub narkotiku bolet ampak ne za dolgo, odvisno kolikšen je tvoj prag bolečine. Če mene vprašaš je ta narkotik brez veze, ker te samo omami, slabo ti je, vse se ti vrti, bolečina je pa ista. Tako, da je boljše, če se zanj ne odločiš. Je pa res, da vsak reagira drugače, tako, da se odloči sama.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 8.4.2008 12:59:01 >

Neposredna povezava do sporočila: 3
8.4.2008 21:39:53   
metuljcek27
Hvala za odgovor EJA RR ...Skratka BOLNICA FRANJA...Sej vem , da vsi ti postopki niso niti malo prijetni ampak,da teh stvari malo ne posodobijo pa res...Da moraš toliko čakat na vse skupaj...In pol tam ležiš in se ti vrti?!Sej verjetno si zato tako dolgo notri,ker dobiš močno dozo...Ful sem panik glede takih čudnih preiskav,ker nikoli nisem imela nekih posegov v moje telo me je tega ful strah.Moj prag bolečine je razmeroma nizek...Večji problem je moja občutljivost,moje solze tečejo zelo hitro...Sej potem,ko daš vse te čudne preiskave skozi itak,da te ni strah rodit,ker te itak že preden zanosiš celo poštelajo...user posted image user posted image user posted image .Se opravičujem besedi...user posted image ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.4.2008 17:49:32   
Rakica_80
Ciao Metuljcek.....da se ti kar pridružimuser posted image jaz tudi zdaj čakam na hsg in sicer 17.4 ali 22.4...vse odvisno kdaj dobim user posted image , ker jo še čakam!
Kdaj imaš pa ti pregled?
Lahko da bova skupaj stokale od bolečin.......ker sem tudi jaz zelo občutljiva in se zelo rada user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 5
9.4.2008 18:17:16   
Anonimen
BEBIII!
Lahko, da te ne bo nič bolelo. Nekatere punce sploh nič ne čutijo. Ne it s strahom tja.

(odgovor članu Rakica_80)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.4.2008 18:33:58   
boob
heyy,
a mi lahko katera pomaga, jaz nič več ne razumem. Nekateri pravijo da ostaneš v bolnici, nekateri da vse skupi opraviš v 1 uri, zdej berem da počakaš do večera. Jaz imam HSG v petek v kliničnem LJ. . in kaj naj pričakujem. . Pa še neki me zanima, a mogoče katera ve koliko je čakalna doba za odstranitev pregrade, zanima me pa za LJ Postojno ali Novo Gorico.. ..
Hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.4.2008 18:44:32   
karamela
heyy

postopek je tak, kot je opisala Eja rr zgoraj. Jaz sem imela HSG sicer 6 let nazaj v Ljubljani. Naročeno nas je bilo 3 ali 4 isti dan. Najprej dobiš neko tabletko, da manj boli. (meni osebno ni nič pomagala), potem pa ko te pokličejo opravijo poseg. Pred ambulanto je predprostor s posteljami. Tam se potem uležeš, in počakaš nekaj ur, mislim da 3-4 ure, nato greš lahko če se v redu počutiš domov. Je pa čisto odvisno, mene je ful bolelo, 2 punci pa kot, da ni nič, nista niti ležali, sta sedeli.

torej če je isto kot pred 6 leti, greš v Ljubljani isti dan domov.

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.4.2008 19:11:30   
boob
Pa si pol sposoben vozit ali je bolši da te kdo pride iskat, ker baje da si kar mal zadet od teh protibolečinskih.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.4.2008 21:38:00   
Anonimen
Boljše je, če te nekdo pelje domov.

(odgovor članu boob)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.4.2008 23:15:49   
metuljcek27
Meni se ne sanja kdaj naj grem na HSG,ker se moj izcedek kar ne neha,mogla bi it 14.04. po mojih izračunih.Sicer je ta črna črna sluz že v tako majhni obliki,da mogoče do ponedeljka neha.In pol naredim test in če ni nič gram v četrtek 17.04.,če se vse to nehauser posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 11
10.4.2008 15:13:18   
karamela
IZVIRNO SPOROČILO: boob

Pa si pol sposoben vozit ali je bolši da te kdo pride iskat, ker baje da si kar mal zadet od teh protibolečinskih.

Ne, vsekakor ti priporočam, da si priskrbiš prevoz. Lahko je tvoj dragi s teboj (moj je bil), ali pa ga potem ko končaš pokličeš, in te pride iskat.   pri meni je bilo okrog 15-16 ure.

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.4.2008 18:18:24   
Rakica_80
Danes mi je priteklauser posted image , tako da grem na hsg sigurno 17.4!
Hvala punce, zdej saj vem kako približno potekauser posted image .

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.4.2008 18:47:36   
boob
BIBIII kako poteka ti bom pa lahko jaz jutri povedala . . . user posted image   me že panika daje. .

Neposredna povezava do sporočila: 14
10.4.2008 19:00:55   
Rakica_80
Boob ne se bat, vse smo s tabouser posted image
Tudi mi bomo mogle dati to skozi,......user posted image
Velikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .....pa korajžno!user posted image

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.4.2008 19:03:12   
Rakica_80
V kateri bolnici imaš hsg?
Javi kako je bilo.

Neposredna povezava do sporočila: 16
10.4.2008 19:43:07   
boob
v Lj imam

Neposredna povezava do sporočila: 17
10.4.2008 22:38:20   
metuljcek27
Pri meni vse po starem...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 18
11.4.2008 18:07:44   
Rakica_80
Metuljcek, vem da ti je težko,........user posted image , ampak skupaj smo močnejši,user posted image user posted image   user posted image ne obupat....gremo samo naprejuser posted image
Kakšna črna sluz ti teče, si vprašala zdravnika kaj naj bi to bilo?user posted image

Boob kako je šlo.....upam da vse ok in da ti je hitro minilo!

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 11.4.2008 18:44:32 >

Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2008 22:39:05   
metuljcek27
Hello punce danes sem malček pozna,ker sem gledala tv...Pri meni je nekaj novega: nobenega izcedkda ni več!!!!user posted image Z G sem govorila o tem pa mi je rekla,da je lahkouser posted image ( bila je en teden pred pričetkom izcedka...),ovualcija (znaki ovulacije -temperatura in sluz, so se kazali 2 dni po končaniuser posted image ) ampak,da nja vseeno naredim test.Test je bil pa takrat -,ker je bilo absolutno prezgodaj.Ampak v ponedeljek pa je čas za novega,če se seveda ne pokažeuser posted image .Danes je bil dan slabosti,brez bruhanja,dan ko sem poležavala,ker mi je vse obračalo želodec...Kaj katera mogoče ve kako je s temperaturo.če zanosiš.Moja je danes po 3 dnevih 37...Sej ne paničarim ampak kar tako...Nekaj najse zgodi...Kar bo bouser posted image .Ne bova obupala ampak me je strah zaradi tega izcedka in zato,ker miuser posted image zamuja že 5 dan.Ali je z mano kaj narobe ali pa...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
11.4.2008 22:57:38   
Rakica_80
Metuljcek držimo pesti da bouser posted image  in da imaš vročino zaradi oploditveuser posted image user posted image user posted image user posted image
Nič ni narobe s tabo in tako nikoli ne razmišljat...samo pozitivno!!!user posted image
Vso srečo, pa javi če bo kej novega!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
11.4.2008 23:03:00   
metuljcek27
Hvala za vzpodbudo...Sem malo brskala po temah ponavadi že vse ninate ali pauser posted image ...user posted image user posted image user posted image user posted image ...telovadite...Jaz sem bolj nočni tip,pa sem ful hiperaktivna zvečer in ponoči,podnevi pa ajatutaja...user posted image user posted image ...Čakam na ponedeljek...Upanje umre zadnje...Bo kar ima za bit...Kakor mi je usojeno,ker mislim,da na to ni vpliva...Vsak zakaj ima svoj zato.Nisem in ne bom obupala!!!!Vem,da bova en dan veselauser posted image grela malegauser posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 22
13.4.2008 12:18:07   
boob
Hey punce,
no jaz sem v petek imela HSG in. . . sej ne da bi katero prestrašla ampak. . . groza. . Vse poteka kot je že napisano, tam sploh ni blo take panike, mal boli ampak je za preživet. . . ko sem pa prišla domou je blo pa konc, verjetno je bila reakcija al na zdravilo (spasmex)  al na tisto tekočino (ki ti jo ubrizgajo), vročino sem imela čez 39, trebuha si nisem smla tud dotaknt ne, da za na WC sploh ne govorim, sem klicala na urgenco kaj zdej, pa jerekla naj uzamem kaj proti vročini in če naslednji dan nebo bolš naj pridem tja. . no mal bolš je blo, sam še vedno se premikam kot kaka stara mama. . . Baje da take reakcije niso pogoste, se pa zgodi . . in to lih meni user posted image       Ja no, . . .nekomu se more. . .

Zdej pa morem nazaj  ležat. . .
lp

Neposredna povezava do sporočila: 23
13.4.2008 12:41:25   
metuljcek27
Ja jaz sem ponavadi tudi tista,ki se "glih meni zgodi",če te to malo potolaži...user posted image Jaz moram počakati nauser posted image ,če bo prišla zamuja namreč 1 teden...V ponedeljek bom naredila test,da vidim na čem sem...Pol pa naprej ne glede na rezultat,z dvignjeno glavo...

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.4.2008 15:15:30   
Rakica_80
Boob,res je tako strašnouser posted image user posted image user posted image
Ma boga.......user posted image
Jojj jaz imam zdej v četrtek,....tako da držite pesti,ker se prav bojimuser posted image
Jaz kot sem že povedala sem med temi ki so občutljivi in se rado zgodi tudi meni bolečina kar hitrouser posted image
Kaj pa je Spasmex?.......Zdravilo proti bolečini, ki ta ga dajo pred preiskavo?

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

nadstropna postelja
willma

Koliko je bil vaš otrok star, ko ste ga dali spat na zgornjo posteljo nadstropne postelje?

okrog enga leta (14%)

okrog dveh let (7%)

okrog treh let (15%)

okrog štirih let (16%)

okrog pet let in več (48%)

Število vseh glasov: 154

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!