Massa26
|
Pozdravljena, jaz sem imela HSG lani oktobra na Jesenicah. Zjutraj sem prišla, najprej na pregled v gin. ambulanto, potem na gin. oddelek bolnice, kjer sem se preoblekla v eno XXL spalno srajco , tam me je že čakala tudi sestra z eno protibolečinsko šprico. Izmerila mi je T, potem smo šli pa na rentgen. Zraven je peljala eno posteljo in gor naložene une ˝pakete˝ za HSG, da me je kar mrazilo ob vsem tistem... Sam HSG potem ni bil kaj dosti bolj neprijeten od gin. pregleda, malo boli že, no, kot eni rahli krči ob M, ampak niti slučajno, da bi se mogla kaj bati.. Torej vbrizga ti kontrast in potem se na rentgenu gleda, če se ta kontrast pravilno pretaka po jajcevodih in torej, če so prehodni. Pri meni so bili, mislim pa, da če niso, boš čimprej imela laparoskopijo, kjer to poštimajo (pod narkozo seveda, takrat si tudi par dni v bolnici). No, po HSGju sem bila itak malo zadeta od tiste injekcije in sem šla za ene par ur v sobo ležat, popoldne pa domov. In ene tri dni bolj ali manj počivat. Upam, da sem ti kaj pomagala in predvsem, da boš imela dober izvid !
|