|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HOJICE-ZA ALI PROTI?
3.4.2006 9:57:39   
Maleal
ZANIMA ME KAKO STE SVOJE MALČKE NAUČILI HODIT?KOLIKO BEREM JE DOSTI KRITIK.AMPAK NE VEM ZAKAJ JIH NE UKINEJO S PRODAJE ČE SO TAKI ŠIT!!??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HOJICE-ZA ALI PROTI?
3.4.2006 10:02:52   
Naja31
Cau,

nam je pediatrinja rekla, da naj ga nič ne silimo ali učimo hoditi. Otrok shodi sam ko je za to pripravljen.
Moj sinko je en teden nazaj naredil 5 samostojnih korakov, včeraj jih je naredil že 15.  user posted image  user posted image  user posted image  Čez en teden bo star 1 leto.

Nikoli ga nisem vodila za rokice ali učila hoditi, ker nam je to odsvetovala. V hojico sem ga dala samo 1x na obisku in ni vedel kaj naj počne v njej. Je samo sedel user posted image

Lp, Naja

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2006 10:07:20   
corfu
Mi smo imeli hojico, uporabljal jo je cca 1 mesec in v njej je zelo užival in dirkal. Na dan je bil v njej povprečno 1 uro, ampak po presledkih. Potem je nismo več uporabljali, saj je shodil z dobrimi desetimi meseci, sicer pa tega ne pripisujem hojici. Odloči se tako, kot se ti zdi za tvojega otroka najboljše.

Lep dan ti želimuser posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2006 10:32:03   
BUBU
Moj je lepo sedel že pri 5. mesecih, tako, da, čim je dosegel tla, sem ga dala v hojico. Ful je užival. Čez nekaj časa je pogruntal, da se lahko premika v njej in je bilo srečen, da gre kamor koli hoče. Shodil je pri 11. mesecih . Jaz sem bila zelo zadovoljna s hojico. Kot vsaka stvar: na začetku je super, potem pa potuhtajo cel kup stvari, ki naj bi škodile. Se boš morala sama odločit, lahko pa, da molček sploh ne bo hotel bit v njej.

Lep dan želim  user posted image

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2006 10:35:48   
soncek&luna
jaz bi jo imela, samo imava premalo prostora, da bi dirkal po stanovanju...

Mami, pika moja!

(odgovor članu BUBU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2006 10:40:28   
KODA
Našemu tastarejšemu,jo je fizioterapevtka  odsvetovala zaradi povišanega tonusa v nogicah.Zato jo potem tudi za tamalega nismo kupili.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2006 10:42:55   
bskrle
Sama sicer hojico imam,  a le za zunaj, je pa res, da je naša deklica pozno shodila in da sem ob njej varovala še starejšo sestrico in če sem hotela nabrati kakšno solato in obesitit cunje, sem pač malo dala v hojico, hojico privezala, tako da nam ni kam zgrmela.
V vozičku ni hotela biti in se je drla kot jesihar.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2006 11:10:05   
*pepelka*
Mi jo imamo in to za to, ker smo jo imeli že pri prvih dveh. Oba sta bila občasno v njej in sta zelo uživala. user posted image , pa je sedaj stara 8 mesecev in jo imam samo na tleh, kjer se kobaca kolikor ji je volja. V hojico smo jo poskusili dati, a le za kratek čas. Res jo odsvetujeo. Pravijo, da taki otroci radi hodijo po prstkih in, da nasploh ni priporočljiva. Sama jo bom uporabljala le občasno, da se bo mala malce pozabavala v njej.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2006 11:13:52   
PBJ
Mi je ne bomo kupili, ker si otrok veliko več gibalnih izkušenj  pridobi na tleh in se sam začne dvigovati in kasneje hoditi.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.4.2006 11:22:18   
Ani 2
Tudi mi smo imeli hojico,tamalega sem dala v njo tam okoli 6meseca in je v hojici prav užival,k je pogruntal da se z njo pride kamor želi user posted image ,uporabljali smo jo nekje do 10meseca.No shodil pa je malo pred 1letom.
Tvoja pa je odločitev ali jo boste kupili ali pa ne.

lp.Ani2

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.4.2006 11:56:35   
pravljica
mi je ne bomo imeli...bi ga s tem preveč prikrajšala...sebe pa tudi za vse užitke ob opazovanju vsakodnevnih novih spretnosti ter nerodnih padcev ob plazenju, dvigovanju ob vsaki opori, prvih poskusih premikanja levo in desno ob sedežni...v glavnem vseh faz, ki jih pri hojici ponavadi otročki preskočijo

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.4.2006 12:44:39   
natasaxy
Mi jo bomo uporabljali, vendar ne preveč. Vedeti moraš, da hojica ni zato da bi otrok v njej bil večino časa, vendar da ti kaj postoriš, on pa se ob tem zabava pa mislim da nima biti kaj narobe. Naš je star 7 mesecev in ga dam sedaj noter po pol ure na dan. Je že pogruntal, da se da fino premikati z njo in prav uživa in kriči zraven. Ga imam pa jaz tudi drugače veliko na tleh, ker se mi zdi da se tam prav fino razvija in leze sem ter tja. Pa še pasti nima kam.

Problem mislim da je pri hojicah pri tem, da nekateri otroci potem nekaj časa po prstih hodijo ali pa se mečejo nazaj, ker mislijo da ne bodo nikamor padli. Jaz sem bila kot otrok veliko v hojici je rekla mami, pa ni bilo nič narobe.

Vsak naj se sam odloči pa je. user posted image user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.4.2006 13:25:02   
Grascakinja
Jaz jo imam, uporabljamo pa jo od 8m (zdaj ima 9m), in to izključno zato, ker žvimo v dveh nadstropjih (pod nami je tašča) na kmetiji. V spodnjem nadstropju se hodi not v čevljih. In zato spodaj ne more plezat po tleh, saj ne morem zagotovit dovolj čistih tal - ko tast prileti z umazanimi čevlji not pač ne gre vsakič za njim pomest in pobrisat.
Hojico sem ji kupila zato, da jo za petnajst minut lahko malo odložim in kaj na hitro postorim - ker v stajici ni najraje. V hojici pa neznansko uživa, ker lahko gre tudi spodaj malo raziskovat.
Sem pa to začela prakticirat potem, ko se je že sama vzdignila na noge in je bila povsem stabilna ob opori, pa tudi če jo primem za rokice, lepo hodi po celi nogi, ne po prstkih.
V našem zgornjem stanovanju pa je izključno na tleh.

Kot sem se posvetovala s pediatrom, je rekel, da je narobe pri sami hojici to, da se otroka daje bistveno prezgodaj v hojico in da se ga not pušča preveč časa. Torej ni toliko težava v sami hojici, ampak v nas starših.

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.4.2006 13:28:49   
tamala83
jaz sem vedno govorila, da hojice ne bomo imeli, ker pa se zarečenega kruha največ poje, pa smo jo nabavli. v njej je rada ampak se je tudi hitro naveliča. res tolko da kaj narediš, ali pa ko se naveliča bit na tleh jo dam malo noter. na dan približno 1 uro vse skupaj. je pa terbe zelo pazit, ker doseže stvari, katere še nedi smela. meni je pometaladol vse dvd-je in videokasete. tak, da če boš se odločla zanjo vse zloži malo višje.

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.4.2006 13:35:08   
Maleal
HVALA VAM MAMICE,STE MI BILE V VELIKO POMOČ.

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.4.2006 14:34:24   
lelaval
Jaz sem hojico imela pri starejših dveh otrocih in jo imamo tudi za tretjo. Hčera je shodila s 13,5 meseci, sin z 10, najmlajša pa pri 10 mesecih komaj kaj stoji na nogicah - s hojico pa dirka kot velika. user posted image  
Je pa res, da jih nisem puščala dolgo v hojici - mogoče max 15 min naenkrat.

Sama presodi, kaj je za tvojega otrroka najbolje.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.