|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Grozeči spalv, retroplacentalni hematom
7.5.2010 12:00:46   
stelavita
Pozdravljene, punce!
Zaradi krvavitev sem bila predvčerajšnjem na urgenc - 10 teden nosečnosti. Diagnoza je bil grozeč spalv zaradi hematoma pod placento. S plodom je bilo vse v redu. Sedja moram 7 dni počivati, jemati Buscopam in magnezij. Krvavitve so se ustavile še isti večer nekaj časa po tem, ko so na kliniki z odprtjem materničnega vratu spraznili vso kri, ki se je nabrala v hematomu. Sedaj imam le redke rjave izcedki. Je imela katera podobno izkušnjo? Koliko časa traja, da se hematom zaceli oz. kakšne so možnosti za to?

Za kakršne koli izkušnje in info bom hvaležna. Hvala in lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Grozeči spalv, retroplacentalni hematom
7.5.2010 12:55:21   
poli*
.

(odgovor članu stelavita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.5.2010 12:56:56   
spela**
Pozdravljena!
jaz sem bla v 9 tednu z isto diagnozo sprejeta v bolnišnico za 3 dni, potem še 10 dni počitka in 2 meseca bolniške dokler ni hematom popolnoma izginil.Krvavela sem samo pri sprejemu v bolnišnico potem sem imela tu pa tam kakšen rjav izcedek.
po 2 mesecih je hematom izginil, nosečnost pa potekala normalno dalje brez vsakih problemov!!
lp in srečnouser posted image

Bor
8.09.2009; 49,5cm , 2820g
8.10.2009; 53cm , 3515g
5.11.2009; 55,5cm , 4375g
10.12.2009; 59cm , 5130g
14.1.2010; 64cm , 5900g
4.3.2010; 67cm , 6.740g
23.9.2010 77cm , 9200g

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.5.2010 14:15:45   
OliveOyl
Pozdravček
še ena ki je imela tako diagnozo...To je bila moja 3 nosečnost,pri vseh treh sem krvavela.

Prav tako sem začela krvaveti v 10. tednu, diag.retroplacentarni hematom, predpisan je bil samo počitek.
Strogo sem ležala 4 tedne,to se pravi samo do wc-ja in nazaj, v 16.tednu sem začela ponovno krvaveti.Spet sem ležala in pretežno počivala.

Maja lani sem, ob roku, rodila deklico,tako da...
vse bo o.k. user posted image  
Je pa bil po porodu,tam zraven posteljice ogromen strdek krvi velik kot moška pest.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
7.5.2010 16:49:27   
stelavita
Živijo!
Najlepša hvala za odgovore. Torej to pomeni, da so možnosti za donositev otroka dobre. Ampak je nosečnost bolj v smislu ležanja in počivanja. Potem lahko kar računam na več mesečne bolniške odsotnosti z delavnega mesta, ali pa je to odvisno od tega, kdaj hematom izgine?
Ali mogoče katere ve, zakaj pride do tega? Je vzrok res le počena žilica zaradi razširjanja in ugrezanja placente? Ali to vpliva kaj na otrokov razvoj, da je npr. manjši zaradi tega, ker posteljica ne deluje v celoti?...
Ampak, že do sedaj ste mi zelo veliko pomagale, saj se na urgenci zdravnikom mudi in nimajo časa za obsežno razlago, kar je tudi razumljivo. Ampak ob tej moji izkušnji lahko rečem, da je super, da obstaja urgenca za ginekološke stvari.

Hvala še enkrat. Lep pozdrav.

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.5.2010 17:51:39   
Bonnie_RR
Js sem v tej nosečnost 2x ful zakrvavela. Prvič nekje v 6./7. tednu (še pred 1. pregledom), drugič 3 ali 4 tedne kasneje (za čist točne podatke se mi res sedajle ne ljubi po materinskouser posted image ).
Ob prvi krvavitvi sem bila hospitalizirana 4 dni, več ali manj na opazovanju, 3. dan se mi je izločil nekajcentimetrski strdek, po tem pa so krvavitve postopoma ponehale. Domov sem odšla z napotki o strogem počitku, prepovedi dvigovanja težjih stvari, spolnih odnosov in kontrolo čez teden dni pri svoji G.
Drugič se je zopet iznenada vlilo, šla sem v P, po pregledu je bilo spet ugotovljeno, da je vzrok (novi) hematom. Dobila sem enaka navodila, zraven pa še recept za buscopan. Ta hematom (sicer v manjši obliki) je bil kasneje viden še na NS, pozneje pa ne več. Obilnih krvavitev nisem več imela.
Sedaj sem v 35. tednu user posted image .

Srečno!

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

Neposredna povezava do sporočila: 6
7.5.2010 17:55:09   
Bonnie_RR
Aja, še to:
meni je bilo razloženo, da naj bi bilo možnih nešteto vzrokov, nihče pa točno ne more povedat, zakaj do tega pride, lahko se le ugiba.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?