|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Groza glede nočnega spanja-HELP
9.1.2006 9:52:22   
timoteja
Zadnje dni me daje "manična depresija" ko je treba dati našo skoraj dve leti staro punčko spati. Čez dan je super, hodi v vrtec, je brihtna, čvekava , pravi biser. Ko pa pride večer...Groza. Vseskozi imamo zvečer isti ritual, ob isti uri, v svoji sobici spoi že več kot eno leto, v isti posteljici. V čem je razlika? Da jo približno štiri mesece ponoči oz. proti jutru (ob 3, 4. 5) jemljemo, ko se zbudi z jokom, ven iz kinderpeta in gre spat z nama v spalnico. Sprva je bilo to z namenom da bo zjutraj malo dlje spala (prej se je zbujala ob pol šestih), sedaj pa se je vse to sprevrglo v moro. Prej je bilo dovolj, da sem jo po umivanju nesla v posteljico, ji nardila pravljico ali pesmico , jo pobožala, počakala minutko ali dve, pa je zaspala. In kaj smo dobili iz vse te moke?Ko jo dam zvečer v kinderpet, ji začnem pripovedovati pravljico, peti pesmico, jo božam, masiram, trepljam, včasih se skoraj postavim na glavo. Ta mala pa noče ležati, ampak je vse eno samo tuljenje navkljub vsemu lepemu prigovarjanju itd. In ne vem kaj narediti, me pa to psihično ubija. Poskusili smo vse lepe načine, ampak nič ne pomaga. Ali mislite, da je resnično edini način, da jo zvečer pustimo jokati samo v sobi brez da jo vzamem ven ali kaj? Se razmišljala še nekaj: ona že več kot pol leta spi čez dan v dnevni sobi, in spi zelo lepo, navadno več kot dve uri, zaspi brez joka itd. Ali mislite, da bi ji tudi zvečer dovolila, da zaspi v dnevni sobi, in jo potem prestavila v njen kinderpet??Please, help!!!Groza me je, ker jo bo treba dati zvečer spet spat. Obupana sem, ker se mi zdi da sem na celi črti pogorela, vem, da sem ji predolgo popuščala in da nas zdaj vse po vrsti izsiljuje. Kolko časa se "lahko pusti" otroka jokati?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Groza glede nočnega spanja-HELP
9.1.2006 10:13:20   
HuAnita
Če temu praviš izsiljevanje, potem tudi capinka izsiljuje... Povsod pri drugih zaspi brez težav, no, mamico si pač privošči. Zaenkrat me to ne moti, ampak tole pri vas je res slišati grozno.
Pri nas je tudi nekaj dni tulila, ko sem jo že zelo zaspano, ampak še budno, dala spat v njeno posteljico. Prej ni bilo večjih težav. Po dopustu, ko smo bili prisiljeni spati nekaj noči na ei postelji, se je pa tako fino greti ob mamiciuser posted image
Torej dovolim, da zaspi na 'veliki' postelji, ob meni, in jo čez 20 minut spečo prestavim. (do naslednjega bujenja, ampak potem običajno 'vžge' duda do jutranjega dojenja po 5.00).
Premisli, kaj bi ji najbolj usptezalo.
Meni gre otroški jok, četudi izsiljuje, skozi ušesa in ga žal ne prenesem predolgo. Zdaj pač potrpim tistih 20 minut, da trdno zaspi, jo božam in razmišljam.
Vem, da ti nisem ravno pomagala....user posted image

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.1.2006 10:33:53   
Seven*
Pravis, da ti cez dan veliko spi.. Pa zbudi se zgodaj.. Mogoce ji ne pase ura, ko jo dajes spat. Zamakni uro spanja za kaksno uro ali uro pa pol.. Ce Jakob cez dan zaspi za dve uri, ni sans, da bi spal pred 21h. Drugace pa zna zaspati tudi ob 19h.. Se pa potem zbudi ob 6h ali se prej..  Naj ti bo v tolazbo.. MI ze leto in pol ne spimo..

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.1.2006 10:43:29   
viv_
Probaj med vikendom brez popoldanskega spanja. Eni otroci rabijo manj spanja.

Drugače pa ne vem - moja pridno zaspi in spi. Smo pa imeli problem prvi dan po novoletnih praznikih, ker sem jo dala spet v posteljo ob 8h zvečer, med prazniki smo se pa razvadili na 9 in kasneje. Prvi večer je tulila eno uro in pol - k njej sem hodila v presledkih 10 minut, pa sva se pogovorile, pa vse, ko sem šla ven iz sobe je bil pa halo. Naslednji dan je bilo joka samo še 15 min, tretji večer je zaspala tako kot vedno.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2006 11:27:06   
piščanc
moj nasvet je, da pač vztrajaš na tak način kot do sedaj. naša je imela veliko takih obdobij, ko je pač odraščala. so bila obdobja, ko je potrebovala veliko pozornosti in obdobja ko ne. Tale starost je najhujša. Poizkusi jo bolj crkljati, drži jo za roko, da se bo počutila varno pa bo že šlo skozi. tudi to, da hodi k vama spat ponoči je čisto normalno, naj se crkljajo dokler se lahko.

jaz je nikoli nisem pustila jokati, edino s parnerjem sva se menjala, če sem izgubila živce (on je bil bolj strog). pa zaspala sem tudi velikokrat z njo. potem pa mine in ko se bo počutila varno, bo tudi zaspala sama. mogoče naj ima s sabo kakšno igračko.

počasi in z ljubeznijo

iz malega zraste veliko

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.1.2006 11:35:46   
Luni
V dobro tebi in še posebej otroku: naj zaspi v tvoji postelji, nato jo pa prenesi v otroško! V bistvu se nečesa boji in če jo boš na silo puščala v otroški ali jo celo pustila jokat, potem joj tebi in otroku. Govorim ti iz lastnih izkušenj: prvega smo navajali na red, na spanje v otroški ob uri. In kaj smo dosegli: do sedmega leta je hodil k nama sredi noči (tudi opolnoči). Otrok te rabi, te ne izsiljuje, tega ne pozabi!!!! Tega nisem ponovila drugič, otrok se je cartkal pri nama in je pri dveh letih zaspal in spal brez problema v svoji postelji v otroški sobi in še sedaj pride samo takrat, kadar ga kaj muči (zdravje ali nočne more). Pa se ne obremenjujem: tako hitro nam zrastejo, da je kar groza. In ko si bomo želeli njihove bližine, jih že ne bo več tu! Zato izkoristi vsako njeno bližino, zaradi nje ne bo razvajena, temveč ljubljena!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2006 12:12:24   
timoteja
Drage punce, zelo ste prijazne. Res ste prijazne, ko takole delite izkušnje z mano, vsaka beseda me malo pomiri. Mogoče jo pa res dajem malo prehitro spat, in ji bom poskusila uro prestaviti na osem oz. pol devet, čeprav bo vejretno zjutraj malo krize, ker mora vstati za v vrtec okrog pol sedmih. Druga varianta, ki jo bom poskusila, pa je, da jo bom dala zvečer zaspati v dnevni sobi, pa jo bom potem prestavila v njeno posteljico. In mogoče še vse kaj druga, ker res nisem za one "grde" stvari, jok, kričanje itd., ker je drugače super punčka.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2006 13:07:19   
Anonimen
Pozdravljena,
Imam zadnje tri tedne podobne težave z dve in pol leti starim fantkom. Od njegovega 5 meseca že spi v svoji sobici in isti posteljici. Zvečer imamo vedno isti ritual (kopanje, mleko, umivanje zob,..). Še pred časom je sam zaspal, tako da sem ga dala v posteljico ugasnila luč in odšla. Čez čas je zaspal in tako je bilo do jutra (cca. do 7.00 ure). Sedaj pa zvečer noče zaspat, tuli tako, da ga sploh ne moreš potolažit. Zahteva vsemogoče stvari od tega da puščam odprta vrata, da naj ga ne pokrijem, naj pustim prižgano luč,... Ponoči je ista pesem, zbudi se v joku in kričanju, ne da se ga sploh pomirit. Včasih nam ga po več kot uri le uspe uspavat,  in to tako, da ga pustiva nekaj časa jokat,  5 minut (če pa joče preveč histerično greva takoj do njega) in ga potolaživa. Ponavadi se čez čas pomiri in nazaj zaspi. Tako situacijo kot je sedaj smo mi že enkrat imeli in sicer lani maja. Posvetovala sem se z vsemogočimi ljudmi in kaj pametnega mi niso znali povedat. Razen tega, da se je mogoče česa ustrašil oz. da je kaj videl in si ni znal prav razložit in ga je to potem morilo. Lahko pa ti  povem, da se je čez čas ( cca1 mes) situacija spremenila na boljše.
Potrebuješ veliko potrpljenja in mirnih živcev.

(odgovor članu timoteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.1.2006 21:55:10   
vesna.com
Crkljaj, crkljaj in še enkrat crkljaj!Kaj pa koga briga kje spi.Samo da je obema ok in je noč prespana.Jaz bi si pa želela, da se kdaj k meni stisne zvečer, pa ni šans.V svojo postlo in konc.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.1.2006 14:02:01   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: vesna.com

Crkljaj, crkljaj in še enkrat crkljaj!Kaj pa koga briga kje spi.Samo da je obema ok in je noč prespana.Jaz bi si pa želela, da se kdaj k meni stisne zvečer, pa ni šans.V svojo postlo in konc.user posted image

user posted image user posted image user posted image  Se 100 % strinjam.

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.1.2006 12:19:58   
bskrle
Upam,da imaš imaš mož ali fanta.

Pri nas to ureja mož in ta druga punči zaspi sama. Prva pa je pošteno scrkljana(3leta): flaška, moji lasje, pravljici 2, klepet ... No, trenutno smo ukinili flaško.

Večerno crkljanje v nedogled je mogoče in možno le, če imaš živce in če imaš le enega otroka. 

Moja mama je hodila spat z najmlajšim mojim bratom vsaj do 10 leta! Hudo!

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
11.1.2006 13:55:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu timoteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
15.1.2006 20:41:41   
Meggi

Ohoho punce vem kako je to groooooozno!!!!!!

Nisem ravno vse poste brala, a o spanju ve največ koristnega povedat Elizabeth Pantley- OTROŠKO SPANJE BREZ JOKA  V SANJE.

Zagovarja BREZ JOKA- veliko drobnih fint, ki otroka le pripeljejo v spanje.

Moja velika je imela foreeeee. Zdi se mi da otrko kar hitro zašteka če mu je kaj drugače nudeno- občasen razkoš spanje v mamini postelji, zraven njene postelje spi ati (tud tja do 2h zjutri,..) A odvadit teh uslug je pa ojoj.

Poglejte v knjižnici če vam ena stvar pride prav je booljš kot NIČ. 
              PRIPOROČAM ( brez plačila)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.1.2006 22:46:39   
karmy
moj gre spat ob 19h...tako je navajen že ko je biu mali... in ni šans za izsiljuje...user posted image  čeprav ma svoje fore...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.1.2006 23:15:18   
bamby
Ko je naš spal še popoldan, ga nisem pustila spat več kot eno uro, ker je bil potem problem zvečer za zaspat. Na srečo pa nisem imela še takih problemov, kot jih opisujete. Zaspi v svoji posteljici in je tam do jutra. Nikoli ga nismo navajali, da bi spal pri naju. Imam kar srečo.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.1.2006 8:47:53   
rainbow
halo!

naj ti povem, kako hitro otroci zaznajo spremembo rituala: najina 2,5 letnica je enako navajena zaspati kot tvoja, v svoji sobi, ob pesmicah, cotiki in prstku; je bila bolna in kašljala, in sva jo dvakrat vzela zgodaj zjutraj v najino posteljo, ker ni mogla zaspat, ko se je zbudila, in naslednji večer bi ona kar že zaspala pri nama, mislim no way, ker še ta mala tako dela, pri njej še sploh ne vem, kako in kaj dalje; in je bil potreben jok 15 minut (mislim, to tak, malo narejen) poleg prepričevanja, ki ni nič zaleglo, in od takrat dalje je spet ok.

Sicer bi lahko popustila, ampak po vsem mojem trudu, da ima ona tak način, halo??

pri ta mali pa druga pesemuser posted image user posted image user posted image user posted image

pa lepo ajajte

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?