Arwenko
|
Jaz sem delala za eno firmo, ki je med drugim prodajala tudi grawe, sicer ne direktno v prodaji, ampak v administraciji, pa vseeno dovolj blizu, da sem si lahko ustvarila sliko. Glede na to, da sem imela čez provizijske obračune ti povem naslednje: pri tem je resnično možen zelo lep zaslužek, provizije po več tisoč evrov niso bile redkost. Je pa treba vedet nekaj, za tem stoji res garaško delo, tisti ki je pripravljen resnično delat (pa ne 8 ur, ampak 10, 12), se peljat k stranki tudi v nedeljo ob 8h zvečer če drugače nima časa in pač vso energijo posvetit tej službi, tisti uspe in zelo lepo zasluži, vsi ostali neslavno propadejo. Tako da prvič moraš bit res tip za to, drugič pa res garat in pol je zaslužek odličen. Je pa res, da pri teh privatnih firmah, kjer ti dejansko nimaš fiksnega deleža plače, ampak samo variabilnega na provizijo, pri teh ti nihče ne teži koliko moraš naredit, če pač ne narediš nič, pa nič. Če pa delaš direktno pri zavarovalnicah, kjer imaš nek fiksni delež, plus variabilni, ta pa ti dejansko baje visijo za vratom s kvotami in to ni kul, ker pod pritiskom delat, vsi vemo kako je. Evo to je moje mnenje in pogled na delo, odločit in sprobat pa mora vsak sam. Pa še to, če kdo misli sprobat, naj raje najprej sproba to delat tako za zraven, preko popoldanskega s.p., ne pa takoj it v službo tako, velja za tiste, ki niso sigurni ali bi to delali ali ne. Pa v današnjih časih je boljše bit v firmi, ki ponuja več zavarovalnic, ker je lažje kaj prodat, kot če imaš samo eno na razpolago.
|