|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Graditi ali ne
29.9.2008 21:37:14   
majda12
Lp!Kaj bi naredile,zaenkrat živimo pri moževih starših v hiši,ker nam njegov oče zaračunava najemnino 150e,plus polovico stroškov,imamo tudi delavnico v najemu 180e,sva z možem začela razmišljati,da bi zgradila svojo hišo,to pomeni v igri je parcela  skoraj preveč velika za nas, za samo 25.000e je zazidljiva,naj povem,da opravljamo biznis za katerega potebujemo veliko garažo,združili  bi svoj dom z delom in se tako rešili najemnin,naj napišem,da je tast pravi  gad..,kaj bi naredile,predstavjamo si hiško ,ki bi imela v spodnjem štuku delavnico,kurilnico,shrambo in zgoraj komplet stanovanje,imava enega bebeka starega 2leti.user posted image    
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Graditi ali ne
29.9.2008 21:42:51   
Samrela
V kolikor vesta, da bosta finančno nekako zmogla, se odgovor ponuja kar sam: JA, JA in še enkrat JA!
Srečno!

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2008 21:47:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Samrela
V kolikor vesta, da bosta finančno nekako zmogla, se odgovor ponuja kar sam: JA, JA in še enkrat JA!
Srečno!

Se podpišem pod to!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Samrela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2008 21:48:29   
lex
nama nič ne zaračunavajo razen kolikor dama za vodo in odvoz smeti (kurjavo in elektriko imava svojo) pa gradiva svojo hišo. ne tolko zarad keša kot to da greva na svoje in imava svoj ljubi mir - moje mnenje - ja idita gradit

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.9.2008 21:59:20   
majda12
Vau,vaša hiša je kot prava vila,naša bo pol delavnica, pol za življenje, ampak res  imam dost ljudi,ki te nekaj komandirajo,se mi zdi ,da ko sem danes videla parcelo,sem čutila,da je to naša priložnost,da se osvobodimo vseh pritiskov,ki niso potrebni.user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.9.2008 6:37:55   
lelaval
IZVIRNO SPOROČILO: Samrela
Srečno!

Se podpišem pod to!

in jaz

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2008 7:15:12   
vcugmas2
Če praviš da je tast pravi gad, imaš odgovor na dlani. Ja zgradita si svojo hišo z delavnico- čimprej.
Srečnouser posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.9.2008 8:53:39   
MAŠKA
V vsakem primeru je najboljše biti na svojem. Jaz bi na tvojem mestu gradila delavnico posebej, ampak tudi če bo delavnica v sklopu hiše se boste lahko imeli lepo. Je pa fajn brati tvoj post, ker se kar čuti kako se veseliš novega projektauser posted image . Pa srečno!

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.9.2008 9:05:04   
fraa
tudi jaz ti priporočam svojo hiško. lahko celo predlagam, da preden imata dograjeno delavnico ostaneta z delavnico še v najemu, in si najprej zgradita hiško. Želim, vam eno lepo hiško, šele ko si na svojem in sam svoj gospodar veš kaj to sploh je, in še nobenemu ni bilo žal. finance so pač finance sam tudi to se poštima. lp user posted image

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.9.2008 10:51:55   
lois
Majda12, čimprej pojdi s svojo družinico na svojeuser posted image , če je tast takšen gad user posted image bo pri hiši še ratal še kakšen kreg user posted image

Tko, da ti res srčno želim, da si ustvarite svojo hišico, kjer boste samo vi gospodovaliuser posted image

(odgovor članu fraa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.9.2008 10:56:50   
moci
se strinjam s puncami. najbolje je na svoje. če boste finančno vsaj približno zmogli potem vsekakor. user posted image
se mi zdi, da plačujete zares veliko. mi smo 3 in damo 100 eur za stroške.

(odgovor članu lois)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.9.2008 11:00:03   
majda12
Torej,danes sem šla v akcijo,da bi zvedela,kolikšni so začetni stroški pri gradnji,če katera kaj ve bom vesela vsake pomoči,zanima me še nekaj,ker prvič rešujemo stanovanski problem, me zanima če so glede tega kakšne ugodnosti.

(odgovor članu lois)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.9.2008 11:04:55   
moci
mislim, da vam pripada subvencija stanovanjskega sklada. nisem ziher ...
mi smo šele v fazi razmišljanjauser posted image

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.9.2008 11:09:21   
majda12
To bi bilo kar o.k,na koga naj se obrnem,kdo mi bo znal to razložiti.user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.9.2008 11:36:14   
moci
http://www.ssrs.si/upload/mo_files/lang_slo/smd_jp2008.pdf

mislim, da je enkrat letno razpis.

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.9.2008 12:19:00   
ronja
Kakor sem na splošno proti gradnji hiše in se sama ne bi nikoli za to odločila, obstaja tudi tu en razen - razen, če bi živela skup s starši - ni važno, mojimi, njegovimi, tujimi... Pa noben od njih ni gad, vse starše imava oba rada in oni naju, ampak bi šla gradit tudi grad, če bi bilo treba, samo da mi ni treba živet z nikomer od starih starševuser posted image . Lahko živim s študenti, lahko živim v malem stanovanju, ampak s starši pa gotovo ne bi želela bit, tako da tudi jaz mislim, da gradita svoje!

Sem na hitrco malo preračunala in data 330E/mesec samo za najemnino (stanovanja in delavnica), to je skoraj 4000 E na leto - pa prištej še prevoz do delavnice in nazaj, pa se mi zdi, da se ti lahko ena skromnejša hiška kar hitro vrne.

Edini pogoj, ki ga jaz vidim, je, da se zato odločita skupaj in sporazumno, da si torej oba želita svoje hiške in da bosta delala hiško skupaj. Torej ne da si ti doma z detetom, on pa cele dneve na bajti, ker se tako hitro začneta oddaljevat, ko je hiša narejena, pa sploh ne veš več, s kom greš not živet... Če pa je to skupen projekt, da oba razmišljata skupaj o tem, si razdelita, kdo bo klical katere majstre, gresta skupaj pogledat za material, razpravljata o raznih možnostih, željah... potem vaju lahko gradnja še zbliža.

Je pa tudi odvisno od karakterja tvojega moža (in tvojega karakterja): jaz si svojim lubijem niti pod razno ne bi upala it v kaj takega, ker vem, da bi bila polomijauser posted image . Preden se on spomni poklicat serviserja za pralni stroj, recimo, je minilo 3 tedne - jaz pa sem vmes nosila perilo prat k sosedom, prijateljicam... Ga je izrecno hotel on klicat, da se bo zmenil za dan, ko bo on doma, da ne bom jaz premikala stroja - na koncu sem ga seveda morala, ker je bil on ravno takrat na terenuuser posted image . Vse stvari ful trajajo, predno se jih loti, ker pač ni tak "handy man", pa se ne loti. Gre na boljše, ampak tako dobro pa še ni, da bi si upala it gradit karkoli z njim, hehe. Tak da vem, da bi se slej ko prej začela kregat, česar pa nočem, ker ni potrebe, saj se imamo v stanovanju čisto lepo, poleg tega si hiše itak ne želim. Tudi je v hiši non stop nekaj za popravljat in meni se to ne da, njemu tudi ne, klicarit okoli pa se mi tudi ne da, da bi to kdo drug zrihtal (pa še drago je), on pa itak ne bi. Je treba bit realen.

Hočem rečt: realno oceni vaju dva: če se ti zdi, da bi šlo, potem super, skupaj zagrizita v to, pa je. Verjetno ne bo problemov, ker je nek obrtnik, pa se znajde z raznimi majstri in zna verjetno marsikaj sam naredit in popravit. In če ti veš, da mu ne boš težila, ker bo pač kako uro dlje delal na hiši, bo vse ok.

Če veš, da rabiš ogromno pozornosti in mu boš hišo naprej metala, potem rajši ne gradita.
Če veš, da boš morala vse delat sama, pretehtaj, ali si toliko želiš nove hiše, da si pripravljena it v to.

Vso srečo!

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.9.2008 12:36:13   
majda12
Hvala,vse kar si napisala podpiram,z mojim sva res povezana,tako,da tudi to skupaj načrtujeva,delala bova skupaj,če kdaj ne bo varstva za malega, bomo kjub temu skupaj na parceli,bo pač eden delal ,eden pa v igro z otrokom,zanimivo parcela še sploh ni naša,pa bi šla kar sedeti na tisti košček zemlje,tako me je očaral.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.10.2008 22:04:06   
majda12
Hvala za poterjeno pozitivno razmišljanje,zlate ste.(ja,gradili bomo,mož je čist not padu.)user posted image

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.10.2008 11:13:47   
sazi
Hvala za poterjeno pozitivno razmišljanje,zlate ste.(ja,gradili bomo,mož je čist not padu.)
Čestitke za odločitev. Poznam kar nekaj družin, ki živijo točno tako - delavnica spodaj, stanovanje zgoraj in jim življenjski vsakdan prav lepo funkcionira.
Kar se pa subvencije tiče - itak vse piše na linku, ki ti ga je ena nalepila. Če 1. rešujete stanovanjski problem, dobite lahko 7 (ali 8) let zapored subvecijo - zadnji 2 leti je bil 300E EUR na družinskega člana - torej za vas zaenkrat 900 EUR naleto - ni veliko, nekaj pa je- pri nas je zelo dobrodošlo. Je pa dohodkovni cenzus, ki ga ne smete presegati, ampak je kar visoko postavljen.

pa srečno z gradnjo in naj bo čim krajša

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.