ronja
|
Kakor sem na splošno proti gradnji hiše in se sama ne bi nikoli za to odločila, obstaja tudi tu en razen - razen, če bi živela skup s starši - ni važno, mojimi, njegovimi, tujimi... Pa noben od njih ni gad, vse starše imava oba rada in oni naju, ampak bi šla gradit tudi grad, če bi bilo treba, samo da mi ni treba živet z nikomer od starih staršev . Lahko živim s študenti, lahko živim v malem stanovanju, ampak s starši pa gotovo ne bi želela bit, tako da tudi jaz mislim, da gradita svoje! Sem na hitrco malo preračunala in data 330E/mesec samo za najemnino (stanovanja in delavnica), to je skoraj 4000 E na leto - pa prištej še prevoz do delavnice in nazaj, pa se mi zdi, da se ti lahko ena skromnejša hiška kar hitro vrne. Edini pogoj, ki ga jaz vidim, je, da se zato odločita skupaj in sporazumno, da si torej oba želita svoje hiške in da bosta delala hiško skupaj. Torej ne da si ti doma z detetom, on pa cele dneve na bajti, ker se tako hitro začneta oddaljevat, ko je hiša narejena, pa sploh ne veš več, s kom greš not živet... Če pa je to skupen projekt, da oba razmišljata skupaj o tem, si razdelita, kdo bo klical katere majstre, gresta skupaj pogledat za material, razpravljata o raznih možnostih, željah... potem vaju lahko gradnja še zbliža. Je pa tudi odvisno od karakterja tvojega moža (in tvojega karakterja): jaz si svojim lubijem niti pod razno ne bi upala it v kaj takega, ker vem, da bi bila polomija . Preden se on spomni poklicat serviserja za pralni stroj, recimo, je minilo 3 tedne - jaz pa sem vmes nosila perilo prat k sosedom, prijateljicam... Ga je izrecno hotel on klicat, da se bo zmenil za dan, ko bo on doma, da ne bom jaz premikala stroja - na koncu sem ga seveda morala, ker je bil on ravno takrat na terenu . Vse stvari ful trajajo, predno se jih loti, ker pač ni tak "handy man", pa se ne loti. Gre na boljše, ampak tako dobro pa še ni, da bi si upala it gradit karkoli z njim, hehe. Tak da vem, da bi se slej ko prej začela kregat, česar pa nočem, ker ni potrebe, saj se imamo v stanovanju čisto lepo, poleg tega si hiše itak ne želim. Tudi je v hiši non stop nekaj za popravljat in meni se to ne da, njemu tudi ne, klicarit okoli pa se mi tudi ne da, da bi to kdo drug zrihtal (pa še drago je), on pa itak ne bi. Je treba bit realen. Hočem rečt: realno oceni vaju dva: če se ti zdi, da bi šlo, potem super, skupaj zagrizita v to, pa je. Verjetno ne bo problemov, ker je nek obrtnik, pa se znajde z raznimi majstri in zna verjetno marsikaj sam naredit in popravit. In če ti veš, da mu ne boš težila, ker bo pač kako uro dlje delal na hiši, bo vse ok. Če veš, da rabiš ogromno pozornosti in mu boš hišo naprej metala, potem rajši ne gradita. Če veš, da boš morala vse delat sama, pretehtaj, ali si toliko želiš nove hiše, da si pripravljena it v to. Vso srečo!
|