Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 16:44:38
|
|
|
|
Katy78
|
Da preveč govori in preveč razume? Jaz sem pa mislila, da je zaželjeno in da je fajn, da otrok veliko razume in veliko govori? Moj je star skoraj 20m. in govori svojo kitajščino. Edino "ata", pa občasno "mama" in pa, ker je bolj pri ta lačnih, obvezno "am-am". Razume pa skoraj vse, če le hoče, kar pa velikokrat noče, sploh besedo "ne".
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 22.7.2010 16:46:10 >
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 16:53:46
|
|
|
|
memole80
|
Ne, seveda je lepo, ampak saj veš kakšne smo mame. Rade primerjamo. Meni se zdi, da za dvoletnega otroka že veliko naredi, čeprav nekoč je ena punca napisala kaj vse njena ve, tako da je verjetno čisto normalno.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.7.2010 17:28:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 17:35:19
|
|
|
|
memole80
|
Ja, hvala bogu ne govori tekoče slovenščino. Ampak zadnjič je rekla: Jaz sem pripravljena. Gremo k nonotom. Kako pa je z obuvanjem? Se sami obuvajo? Pa umivanjem rok?
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 18:43:31
|
|
|
|
TaMaSa
|
Moja se sama tusira, obuje, oblece, govori tekoce...
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 20:44:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa Moja se sama tusira, obuje, oblece, govori tekoce... pa še tri jezike
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.7.2010 20:50:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 20:52:40
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa Moja se sama tusira, obuje, oblece, govori tekoce... pa še tri jezike haha, kako pa ves?
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 20:53:45
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa Kako pa je z obuvanjem? Se sami obuvajo? Pa umivanjem rok? Ne in ne.. Zakaj? Mu ne dovolis ?
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 20:55:45
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa Moja se sama tusira, obuje, oblece, govori tekoce... pa še tri jezike haha, kako pa ves? sm big brother sta tamale skor isto stare pa sm bla mal pr vs na obisku
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 20:58:50
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
moja ful lepo poje!!!! ujame vsak ton in ponavlja! pesmice...ampak ne besedilo, ampak melodijo.... daaaa...daaa.da.daa.daaaaa.daaa!!!! a bojo talenti se 2016?
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 21:02:21
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa Moja se sama tusira, obuje, oblece, govori tekoce... pa še tri jezike haha, kako pa ves? sm big brother sta tamale skor isto stare pa sm bla mal pr vs na obisku Aha, se mi je zdelo. Pa ne me zdaj zaspecat . Si danes brala, ker pol ves kolk je ura. Sem tko "hepi" od P prisla, da mi je manjkala ravn se tale tema .
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 21:02:29
|
|
|
|
3jeMi
|
ah, mi gremo pa s 1.10. na faks... ko šljivi vrtec, kaj šele OŠ, SŠ pa sploh ne, hvala... tekoče govorimo svojo špreho, mami razume kolikor razumemo... če ne se pa vprašamo: A se razumemo?
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 21:05:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa Moja se sama tusira, obuje, oblece, govori tekoce... pa še tri jezike haha, kako pa ves? sm big brother sta tamale skor isto stare pa sm bla mal pr vs na obisku Aha, se mi je zdelo. Pa ne me zdaj zaspecat . Si danes brala, ker pol ves kolk je ura. Sem tko "hepi" od P prisla, da mi je manjkala ravn se tale tema . ne bom ma tm pr vs so mal čudni
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 21:08:33
|
|
|
|
Anonimen
|
No resno zdej. Moja full govori, sam skor pri vsaki besedi požre kakšno črko al pa mal po svoje pove.npr. kuža reče uva, pa žoga je oga,nodi je odi.... Stavke pa kr lepo oblikuje, če jo razumeš
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 21:12:28
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa Moja se sama tusira, obuje, oblece, govori tekoce... pa še tri jezike haha, kako pa ves? sm big brother sta tamale skor isto stare pa sm bla mal pr vs na obisku Aha, se mi je zdelo. Pa ne me zdaj zaspecat . Si danes brala, ker pol ves kolk je ura. Sem tko "hepi" od P prisla, da mi je manjkala ravn se tale tema . ne bom ma tm pr vs so mal čudni Samo res. Da ne govorim, kolk me je jezilo, ker sta bili obe kot dojencka predebeli. Zdaj sta pa kar naenkrat ok, s tem, da tasrednja sploh noce jest. Da o mleku ne govorim. Tamala je se kar na zacetnem, in P mi ne da rdece luci za mal mocnejse . Poje moja se nic, ceprav vsak dan poslusa moje prepevanje. Sama zase mislim, da sem neodkrit talent Tvoja pa ze fulll govori. No, saj moja prva je bila tudi raglja. In je se zdaj
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 21:18:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj kaj bi pol pri vas za mojedva rekl k obadva sam hrano vidta, sam jedla bi non stop. Ma ne sekiri se, če so oni čudni. Ja govori full velik, sam črke spušča... Poje pa tko, da je nč ne zastopiš, sam melodijo pa ujame. Jest sm tud skriti talent za petje , posluha nč
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 22.7.2010 21:21:13
|
|
|
|
TaMaSa
|
nina, zakaj sem nam ne pridruzis? Itak nas je premalo, te bomo vesele
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 23.7.2010 8:06:30
|
|
|
|
barni
|
Naša je pri dveh letih tut ful govorila, lepo v stavkih, znala je šteti do deset, uporabljala je tudi dvojino. Me je malo zaskrbelo, ker drugi otroci njene starosti okoli nas niso nič kazali kakšnih hudih govornih spretnosti. Pa še pol ko mal bereš vidiš, da morda lahko kakšno tako "napredno" obnašanje kaj bolezenskega pomeni...no sam me je P potolažila, da je vse ok. Da pač eni hitreje eni kasneje, je bila pa vsem zanimiva, ko je tako veliko in tekoče govorila. Še vedno veliko govori. Zelo se rada pogovarja in predvsem pogaja z mano. To je na dnevnem redu. Zdaj je stara 2,5 let. Črke R pa ne zna rečt, čeprav ne govori izrazito L. Neki vmes. Tudi poje zelo rada, izredno hitro se je naučila pesmic nisem mogla verjeti, potem sem se jih morala še jaz, ki sem popolnoma brez posluha jao. Pri nas je tudi vrtec delala čudeže kar se razvoja tiče. Obuvanje in oblačenje je skoraj takoj po uvajanju usvojila BP. Je pa res, da je bila v skupini 2-4 in da je veliko posnemala starejše otroke. Pismo še mal pa bojo šli v šolo.
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 23.7.2010 8:12:11
|
|
|
|
memole80
|
Ja, naša je na istem kot vaša. Tudi šteje do deset in uporablja dvojino ter se hitro uči pesmic. Je pa res da vrtec naredi svoje in vsakodnevno vidimo napredek.
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 23.7.2010 8:19:05
|
|
|
|
kakadoo
|
Naša je stara 24 mesecev. Vse že govori v stavkih, uporablja dvojino in množino, sklanja, zna šteti do deset_, sama se sleče in obleče ko gre lulat (seveda če so to enostavne hlače na elastiko), roke umije in obriše sama, tudi obuje se kdaj pa kdaj sama, pozna že malo morje pesmic, tudi deklamira. Zelo hitro si zapomni besedilo. Tudi naša ne more še izgovoriti črke R. Namesto R reče L. Čeprav mislim da tudi to ne bo problem. Skratka, deluje zelo odraslo in z njo lahko debatiraš brez težav. Aja - pa ni v vrtcu.
< Sporočilo je popravil kakadoo -- 23.7.2010 8:21:08 >
|
|
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 23.7.2010 9:27:02
|
|
|
|
kristinaj
|
naša je začela okoli 1 leta in se ne ustavi, danes ima tri in je ojoj... ni da ni.. tamali je pa začel nekje okoli 20m besede povezovati v krajše stavke do 4 besede že pove.. tudi zapoje barčica po morju plava, po morju plava kit, ringa raja, ekica bekica.., muca maca mleko pila.. sicer po svoje a zpoje in lahko rečem, da mi je enakovreden sogovornik na njegovem nivoju, lahko se z njim pogovarjam in nimava nobenega problema v komunikaciji... sicer ga razumem samo jaz :))))
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 23.7.2010 12:37:27
|
|
|
|
hedviga
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* moja ful lepo poje!!!! ujame vsak ton in ponavlja! pesmice...ampak ne besedilo, ampak melodijo.... daaaa...daaa.da.daa.daaaaa.daaa!!!! a bojo talenti se 2016? Žal te moram razočarat! Tudi naša izjemno lepo poje z istim besedilom in mislim da bo kar naša naslednja zmagovalka...
|
|
RE: Govorjenje otroka (punčke) pri 26 mesecih 23.7.2010 15:49:02
|
|
|
|
jajula
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 No resno zdej. Moja full govori, sam skor pri vsaki besedi požre kakšno črko al pa mal po svoje pove.npr. kuža reče uva, pa žoga je oga,nodi je odi.... Stavke pa kr lepo oblikuje, če jo razumeš enako pri nas
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
katero ime za fanta?tailorimam težave pri izbiri imena za tretjega člana.
1 je ime:katarina
2:klara
3?lahko dodate tudi kakšno drugo ime:)žiga (
19%)
blaž (
15%)
artur (
2%)
uroš (
6%)
lukas (
19%)
klemen (
40%)
Število vseh glasov: 454Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!