Anonimen
|
Selena, pa saj ne rabiš opravičevat zaradi svojega načina dela! Jaz sem te samo vprašala, kako potekajo takšne govorilne ure, ker me je resnično zanimalo. Glej, toliko je učiteljev, vsak ima svoj način dela - Gina takšnega, ti drugačnega, jaz pa spet čisto tretjega, Kristina čisto svojega. Nihče ni rekel, da je tvoj način slab ali kakorkoli že - osebno pač ne vem, kako bi staršem na rekla, da morajo končat... Nekateri so gotovi že v treh minutah, spet drugi v dvanajstih. Pa tudi poslušam jih, če imajo kakšne družinske težave, ker se mi zdi, da potem nekako otroka bolje razumem. Včasih se kdo obrne k meni po nasvet, in če mu le lahko pomagam - kar se vzgoje tiče - mu pomagam. Pa četudi samo s poslušanjem. Je pa res, da imam težavo, ko imam eno mamo, ki mi prihaja govorit, kakšne so razmere pri njej v službi... itd., itd., itd. Tej mami bi pa res dala omejitev na 5 minut, ker je drugače tudi po pol ure noter. Kakorkoli že, vedno pride zadnja... ampak res vedno, ker ve, da ji potem ne more nihče težit. Pa poskušam, da bi ji zlepa povedala, da sva tam zaradi njenega otroka, potem pa začne razlagat, kako se oče ne briga za njih, čeprav je drugače zelo skrben in da je ona nonstop doma... Za umret!!! Zdaj samo čakam, da bo prišla, in rekla, da njen otrok ne sme sedet zraven našega Roma... takrat pa - verjemite - se ne bom šparala in ji povedala svoje brez dlake na jeziku. In spet bo v razredu več kot pol ure...
|