oka
|
Uf to zalego je mala madam staknila februarja in ti rečem, da je kar projekt, da se jih znebiš. Čistiti, čistiti in še enkrat čistiti. Samo enkrat ni dovolj, ker če spregledaš eno samo uš ali gnido je sračka. Pri nas je trajalo tri tedne, da sem lahko rekla, da je konec. Glavo sem ji z šamponom proti ušem oprala trikrat, vsak dan pregledovala lasišče in ko sem že mislila da smo na koncu, sem spet našla kako gnido. Sem pa vsak dan presesala celo stanovanje (takrat sem odkrila kote za katere prej sploh vedela nisem, da jih imamo ), našo posteljnino sem menjala na dva dni, posteljnino od male madam pa vsak dan, vse prelikala (tudi jogije, kovtre, blazine), tisto, kar se ni dalo oprati na vsaj 60 stopinj sem za tri tedne dala v vreče in na teraso (tuidi plišaste igrače), nekaj stvari v zmrzovalno skrinjo (igrače). Če imaš sesalec na vrečko (jaz sem si sposodila vodnega) moraš vsakič, ko sesaš vrečko vržt stran. Pa vsi smo si glave preventivno umivali s šamponom isto kot mala madam. U glavnem izguba časa in denarja, saj so ti šamponi hudičevo zasoljeni. Mi je pa prijateljica povedala, da proti ušem 100% učinkuje olje tea tree. Jaz ji še zdaj vsakič, ko ji perem glavo v šampon za preventivo dam nekaj kapljic tega olja. Je pa baje zelo dober tudi elektronski glavniček. Postopek šamponiranja pa moraš vsekakor vsaj še enkrat ponoviti, da potamaniš tisto, kar si mogoče spregledala. In ja na žalost je tako, da če najdeš eno uško ali gnido je spet vse jovo na novo LP in nič več ušk!
< Sporočilo je popravil oka -- 10.6.2010 7:57:58 >
|