|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gneča na 60 m2?
16.3.2006 0:53:44   
Anonimen
Ne vem, al' se to meni samo zdi al' je pa res, ampak jaz imam občutek, da imamo mi v našem stanovanju full gužvo...
Veliko je 60 m2 (dvosobno). Imamo predprostor-hodnik, dve sobi (spalnica in otroška soba), kopalnico z WC-jem, kuhinjo in balkon, pa še klet. In smo štirje: jaz, moj Kamikaza, moj Jan (8 let) in moj Robi (3 mesece). OK, pa še Gospa Pes in morski prašiček...
Stanovanje niti ni tako majhno, ampak meni se vseeno zdi, da se non-stop spotikam ob Kamikazo ali Jana. Če ne ob njiju, pa ob psa. In kamlu bo še Robi začel lesti po vseh štirih...
Sploh pa so problematične naše stvari. Imamo veliko omar in polic, ampak očitno še ene trikrat toliko stvari, kajti vse po vrsti leži po mizah, čez naslonjala stolov, na vogalu postelj in kavčev... Pa po pultih, pa na klubski mizici, pa kaj jaz vem kje še vse... Sploh ne vem, od kje se vse te stvari kar kopičijo... In četudi bi vse pospravila (sem že poskusila), jih nimam kam... Prostora še za kakšno omaro bi se sicer našlo, ampak je stvari več, kot pa prostora za omare...
Za smeti je enako. Vsak dan odnesemo v kontejner eno ta veliko vrečo, pa pojma nimam, kaj. Kakor da bi imeli proizvodnnjo smeti, madona! Več jih odnesemo ven kakor pa sosednja gostilna. Njih pravzaprav še nikoli nisem videla, da bi odnašali smeti...
Zdaj pa razmišljam takole... al' moramo mi polovico naših stvari pometat stran (tega si niti pod razno ne predstavljam - zakaj sem jih pa potem kupovala?) al' bo treba pa najeti večje stanovanje? Pa ravno danes smo podpisali podaljšanje najemne pogodbe do pomladi 2008. Ampak do takrat nas bodo naše lastne stvari že pokopale pod sabo, če bo šlo takole naprej. Kar množijo se, hudiča... same od sebe... res...

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 16.3.2006 0:54:08 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gneča na 60 m2?
16.3.2006 7:06:15   
Lumpi
Sem mislila, da govoriš o nasuser posted image

Mislim, da je povsod enako. Jaz naredim 2x letno generalno in pomečem stran kar se mi v tistem trenutku zdi, da se ne rabi. Pa je kuj mal več placa.

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.3.2006 7:12:03   
MarijaPo
Po moje imas samo tak obcutek, ker ni najbolj pospravljeno in te je zacelo motit.
60 kvadratov res ni glih garsonjera, tko da gotovo se da kej narest. Zmeci na hitro vse v omare, al pa poklici tasco al pa koga, ki je uporaben, da pospravi in pol opazuj, ce se ti zdi se premajhno.
Pa vse igrace in otroske stvari vrzi v otrosko sobo, vse vajine obleke in stvari pa v vajino spalnico, potem opazuj ce se ti se zdi vse tako utesnjujoce.

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.3.2006 7:26:58   
muki1
1. Vse cote, ki jih nisi nosila zadnji dve leti vrzi proč.
2. Vse stare cajtunge in reklame vrzi proč.
3. POSPRAVI STANOVANJE user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
16.3.2006 7:32:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.3.2006 8:12:05   
ma-ja
Muki1, kadar mi uspe točka 3, se mi zdi celo lepo pri nas. Drugače pa user posted image - isto kot Kerensa. 

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
16.3.2006 8:51:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.3.2006 9:00:04   
Naty*Taja
Mi smo trije na več kot 100 kvadratih, pa vseeno po stolih, kavčih...marsikaj leži user posted image . Kaj čem pač nisem čistilni manijak. Vsake toliko naredim generalno, ki drži glih kake pol ure, pol je pa vse po starem. Pa dokler se mi dobro počutmo, boli me! No kaj sem pravzaprav hotla povedat, če ne znaš sprot stran metat je čist vseeno na kolkih kvadratih si, je vedno gužva!
Probaj kake manj uporabne stvari v klet znosit? Smeti pa sproti malo pod en kavč , malo za omaro, in jih bo ziher manj za v kontejner user posted image user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.3.2006 9:16:07   
rija
Ja, ja, pospravit bo treba....user posted image user posted image  ostalo pa tudi isto kot muki!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.3.2006 9:24:01   
Jančika_
Če boš šla v večje stanovanje, ne bo nič pomagalo - samo še več stvari si boš navlekla in bo isto. Neusmiljeno zmeči stran odvečne stvari, jih podari ali prodaj na Bolhi.  Torej, lopato v roke, pa odkidatuser posted image .

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.3.2006 9:31:08   
Anonimen
Pri nas je poleg prepolnih omar problem predvsem v tem, da kadarkoli v stanovanju kam grem in se potem obrnem, je za menoj nekdo. In potem hočem še nekam iti, pa moram počasi cic cap nekaj časa hoditi za tistim, ki hodi pred menoj, dokler le ne pridemo do kakšnega malo širšega dela, da ga lahko po levi ali desni hitro prehitim, ker se prostor kmalu spet zoži. In potem spet pridem, kamor sem želela, pa se spet obrnem in hočem drugam, pa jovo na novo hvatam priložnost za prehitevanje. Uf!user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.3.2006 9:48:25   
Anonimen
Ih Kerensa,koliko let sem bila v podobni situaciji kot ti.
Dvosobno stanovanje,midva,trije otroci in moja mama.
Nabito polno je bilo.Meni se je vedno zdelo zaradi tega razmetano,pa če sem še tako na kup spravljala.Neštetokrat sem premišljala,ali naj stvari pomečem,kam naj jih spravim.Sedaj smo v hiši,kuhinja štiri sobe,dnevna inkoplanica,pa smo spet v podobni situaciji,Spet gužva:sedem ljudi,trije psi in trije mucki,pa zlata ribica,njej je še najboljše,v akvariju je na svojem
tam saj gužve niuser posted image Dnevna je kot bi bomba treščila.Povsod igrače,
kamor se ozreš,včasih privlečejo gor še motor na baterije,pa tricikel,
nimaš kam stopituser posted image ne da bi bil v nevarnosti,da si vrat zlomiš.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.3.2006 9:59:05   
snorlax
Mi smo štirje na 40 m2, pa je kar gužva včasih. Drži pa kot pribito, da je treba sproti kolikor se da pospravljati, če ne, res nimaš kam stopit. Jaz naredim vsaj 2x letno generalko in to takrat, ko ni nikogar doma. Če ne, jaz mečem stran, dedci nosijo nazaj. Pri meni drži: "Tisto, kar leži v omari leto ali dve, sigurno ne rabimo" in vržem stran. Moj pa je glih kontra in pravi: "Vse še prav pride!" in nosi nazaj. Malo nas rešuje velika klet, v katero ponavadi spravljamo stvari - kolesa, smuči, izvensezonske cote, čevlje...

Velikost stanovanja te ne reši, če ni vsaj malo reda. Sem se prepričala na lastne oči, ko sem bila pri nečakinji, ki živi v starejši, ampak prostorni hiši in je bila tako založena do zadnjega kotička, da se skoraj nisi mogel kam usest. Kaj takega še nisem videla nikoli! Najbolj žalostno je to, da je v takem poklicu, ko bi morala biti zelo pedantna in čista... No, mogoče pa v službi je, pa potem doma ne.. Sicer pa vsak, kakor mu paše.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.3.2006 10:22:08   
soncece24
he, he, poznana situacija. Prej sem imela sobo 2 x 5 m, noter pa stvari za celo bajto. Vse skupaj je zgledalo kot eno mini skladišče user posted image user posted image user posted image . Zdaj imam pa 180 kvadratov, pa še vedno nimam cot kam dat user posted image user posted image user posted image Bo treba malo stran pometat, ni druge.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.3.2006 11:32:05   
darja72
Edina rešitev je POSPRAVITI. Kar pa pač ne potrebuješ, pa v smeti, odvečne cote daš pa naprej.lp

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.3.2006 11:51:58   
bskrle
Vse bolj ali manj govorijo o pospravljanju, ampak, več ljudi- več prostora rabiš.
Moj mož rabi svoj prostor, ni šans, da bi se tlačil.
Tudi jaz. Skratka nismo vsi vajeni in prilagojeni na majhen  življenjski prostor.
Sama ima kar precej knjig, mož ogromno cd-jev, pa še vse od službe imam doma, (ker nimamo kabineta in le eno omarico za na ključ.)Sama redko katero stvar vržem proč, sploh, ker mi teža niha zadnjih 5 let okoli 12 kg (nosečnosti) in jasno,da ne zmečem proč razpotegnenih pižam, trenirk ...
Po moej bo bolej, ko bo pomlad, boste več zunaj in en bo tega zoprnega občutka., da ste si napoto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.3.2006 13:32:52   
muki1
Če res ni prostora, so idealna rešitev škatle iz Ikee. Jaz sem pred kratkim nabavila par teh škatlic,ki mirno počivajo na vrhu omar, nikomur niso v napoto, notri pa je malo morje stvari.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
16.3.2006 13:49:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.3.2006 14:03:04   
Gina
Ja, pri nas nas je tudi na 60m2 5+gospa pes. Res je bilo treba vse okrog obrnit, da zdaj nimam več občutka, da bom na vsakem koraku koga pohodila, pa da je majčkeno več reda. Jaz itak imam ves čas občutek, da se pucanje in pospravljanje nikoli ne neha. Ampak ne mi reči, da bi bilo enako, kot na večji površini. Jaz vse mečem stran, kar se da (no, moj je drugačne sorte, bi vse šparal, ampak vseeno še kar pomečemo stran veliko), pa vseeno za določene reči ni prostora v nobeni omari. Pospravljene so na polici npr. v kuhinji ali pa sploh nimajo prostora, ker so vse omare sicer pospravljene, ampak polne. Otroci nimajo skoraj nič igrač, pa za njih vsak otrok en sam predalnik, pa samo eno omaro za oblačila, pa nimam več kam nobene omare dat. Pol knjig je šlo proč, pa tv in pc imam še vedno lahko samo v spalnici, dnevne soba pa itak ne moremo imet. Ne, ni isto, če imaš večje stanovanje, ali vsaj več m2 za vsakega člana. Dokler smo bili mi tukajle trije, je bilo ves čas pospravljeno, ko smo bili 4, je bila kriza, odkar pa nas je pet + gospa pes, pa je stanovanje premajhno. NO, ko bom velika in bogata, bom pa imela hiškouser posted image user posted image user posted image , do takrat mi pa nič ne pomaga.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.3.2006 23:22:21   
Anonimen
OK... to, da nisem nek pospravljalni frik, sem že zdavnaj priznala. Ampak tudi pri nas ni vedno razmetano (pravzaprav večino časa ni)...
Enostavno je tako, da nam je 60 m2 premalo za vse nas in za vse naše stvari. Zdi se mi pa, da potrebujemo vse, kar imamo, in da bi potrbovali še kaj več, torej nekako tudi odpade, da bi kaj stran metala. Zdaj pa ne vem, ali smo mi tako razvajeni, da ne znamo živeti brez vseh teh "materialnih dobrin", ki nam ležijo po stanovanju, al' kako?
Najlažje je reči, da naj se pospravi. Ja, ampak kam? Če pa ni prostora...
Mogoče bi mi kakšen nasvet glede organizacije v stanovanju bolj prav prišel. Imamo prostor za še eno omaro na hodniku-predprostoru, ampak stvari je pa za najmanj tri omare. In toliko različnih stvari se nekako ne da stlačiti v eno omaro. Ni vse za na isti kup (razen na robu postelje, seveda)...
Škatle od Ikee? Kaj pa vem... A niso kartonske enako uporabne? Ja, samo kaj, ko pa tako grdo izgledajo...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
17.3.2006 7:29:59   
snorlax
Enkrat, ko boš imela mir in čas, se poglobi v te stvari, ki praviš, da jih je za tri omare in jih poskusi zreducirati na dve ali eno omaro. Pomisli:

1. kaj res nujno potrebuješ in tudi uporabljaš,
2. kaj boš samo morda uporabljala in
3. kaj bo mogoče čez 7 let prav prišlo.

Obdrži samo tisto, kar je pod prvo točko. Če imaš prostor obdrži tudi tisto, kar je pod drugo točko. Tisto pod tretjo pa daj stran. Oblačila, obutev, športne rekvizite, igrače lahko daruješ kakšni ustrezni organizaciji ali če koga osebno poznaš. Razne papirje, dokumente, knjige... shraniš v kakšno škatlo (ni nujno, da je od Ikee user posted image ) in shraniš na omaro, v shrambo... ne vem, kjer je primerno in je še kaj prostora. Vse stare revije, časopise in kaj jaz vem (ne vem, kaj imaš, govorim po sebi) pa stran.

Mogoče se ti bo srce trgalo ob kakšni stvari, ki jo boš dala stran, samo na koncu boš zadovoljna z rezultatom.

Je pa res, da je 60 m2 bolj malo za 4 člansko družino in psa (aja, pa hrčka al morskega prašička, se mi zdi). Ne vem, mogoče me boste ljubiteljice živali obsojale, ampak vedno sem bila mnenja, da živali niso za v stanovanje, sploh pa ne večje živali. Žival po moje trpi v majhnem prostoru, četudi hodite na sprehode z njo. Pa tudi za vas bi bilo lažje. Mogoče kdaj kasneje, če boste imeli več prostora.

Jaz si vedno predstavljam srečnega psa pri družini z veliko prostora, vrtom, travnikom, kjer lahko prosto teka in se giba. V stanovanju se mi zdi, kot v kletki.

Verjetno se bo zdaj spet usul plaz kritik tistih, ki imate pse, mačke in druge živalce v stanovanju. Sicer je pa to odločitev vsakega posameznika.

Lep dan!user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.3.2006 7:44:10   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

...problem predvsem v tem, da kadarkoli v stanovanju kam grem in se potem obrnem, je za menoj nekdo. In potem hočem še nekam iti, pa moram počasi cic cap nekaj časa hoditi za tistim, ki hodi pred menoj, dokler le ne pridemo do kakšnega malo širšega dela, da ga lahko po levi ali desni hitro prehitim, ker se prostor kmalu spet zoži. In potem spet pridem, kamor sem želela, pa se spet obrnem in hočem drugam, pa jovo na novo hvatam priložnost za prehitevanje....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image A veš splišni da je pri nas podobno, sploh ko gre malčica s svojim vozičkom, potem pa jaz za njo, moj pa za mano, pa se prehitevamo na širših delih, ponavad v kuhni, zdej pa je ati še hiško naredil za tamalo, mamo pa še manj placa.

Glede stvari da povsod ležijo pa jih jaz vsak dan zvečer, ko tamala zaspi skušam pospravit, ker sem drugač kr živčna, tako da cote glih ne ležijo povsod, je pa res da zokni od mojga za vsakim vogalom ležijo, potem pa jaz vse pobiram in mečem v koš, pol mi pa pride pa reče da nima več zoknov user posted image Pa tud če nosmo stvari jih jaz zložim v omaro, če niso za pranje, ker drugač se nam lahko peč podre, tolk cot je bilo že gor.

Smeti pa tud pri nas nekako nočejo izginit, pa papir kurmo, tiste reklame damo v posebno škatlo za papir, steklo tudi, pa plastiko, a še vseeno vsak drug dan smeti v smetnjak, potem je pa še problem ker nam odvažajo smeti pazi to 1× MESEČNO !!!!!!! Kot bi imel manj smeti kot drugot user posted image in mormo potem tlačit in tlačit, da komi spravmo enomesečno zalogo noter, zato pa tud ločujemo steklo plastiko pa papir, ker drugač pa res ne bi vse spravl v naš mali kontejner.

Ja pospravljanje je pa križ, včeraj sem kr zavijala z očmi ko sem vidla kako ogledalo mamo v kopalnici, pa jaz krpo v roke, tamala pa kopala v bani. Mah se ne sekiram, če komu kej ne paše pa naj ne hodi k nam.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.3.2006 7:58:41   
Marogica
Seveda 60m2 za 4 osebe ni ravno dosti in ste si sigurno kdaj napoti. Vendar se pa tudi jaz strinjam, da če pospraviš stvari, imaš vsaj občutek, da je prostora več. Sprašujejš, kam s stvarmi oz, da jih nimaš kam pospraviti. Najbrž boš morala narediti najprej red po omarah, predalih, kjer sem sigurna, da lahko kar polovico stvari(ali pa vsaj četrt) vržeš stran. Vsaj pri meni je tako. Včasih jih ne rabim niti stran zmetati, temveč samo zložiti(pri meni so problem predvsem razni papirji), pa že deluje "prostorno".
Je pa to večen problem, ki ga imamo tudi mi, čeprav na 250m2. Edina razlika je, da če si gremo na živce, se lahko vsak v svojo sobo umakneno, nered pa ostaja porazdeljen po sobah.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
17.3.2006 16:32:34   
ninocka
Glede na to, da sem vcasih zivela v tem bloku, vem kaksna je razporeditev stanovanja in kolk je placa. Mi smo bli tud 4, pa moram rect, da se naceloma nisem nikol spotikala ob nobene stvari. Je blo vedno vse pospravljeno (moja dva sta bolj freaka glede pospravljanja in hvalabogu se je takrat to tud mene prjelo).
S sestro sva si delile sobo (spalnico) in sem mela most (1 omara 45 cm za vsiece stvari, potem pa 2x omarici 80 cm z eno polico in se ena 45 cm s polico za obleke in ena 45 cm s polico za solske stvari in pa 5 predalov 45 cm). Kaj hocem s tem povedat - vse sem mela posparavljeno, omare so ble pospravljene, nic nabite, placa ful.
Sem se preselila (100 kvadratov + garaza + podstreseje), pa vseh teh stvari se zdaj nimam kam dat user posted image . Vecina jih se zmeraj lezi v skatlah in caka, da jih pospravim v kaksno omaro ali pa vrzem stran.
Vsakic, ko je kosovni odpad, se znebim dolocenih stvari, je pa res da se kupujejo tudi nove. Starih oblek sem se znebila, jih mam samo se eno kosaro za oprat in zlikat, da jih lahko podarim, stare papirje sem ze 100x stran zmetala, stvari pa se kar toliko, da me boli glava...

Sem pa nehala hrckarit in delat zaloge za vnaprej (15 tusgelov mi nic ne pomaga, ker jim itak potece rok prav tako ostale stvari), poleg tega pa lahko v vse kar mi zmanjka kupim vsak trenutek.

Ko pospravljam si delam 3 kupe:
1. stvari, ki jih nujno rabim in brez njih ne bi mogla ziveti (ceprav bi lahko)
2. ne vem a sem lahko brez teh stvari al ne
3. sem lahko brez
Ko je vse sortirano, drug kup se enkrat pregledam in se odlocim kam te stvari pasejo (prvi ali tretji kup), potem pa s tretjim kupom direkt v smeti, ker se zna zgodit, da si glede kaksne stvari se premislim user posted image .

Glede oblek pa sem enkrat slisal v enmu filmu al nadaljevanki - stran vrzi vse stvari, v katere noces bit oblecena v primeru, da imas prometno nesreco in te resuje simpaticen resevalec user posted image No jst se tega drzim, sem si pa prispala edino par starih cunj, ki jih imam oblecene, ko se kaj dela (pleskanje, barvanje, zunaj na vrtu...), da mi ni skoda, ko se zapacajo in umazejo (v bistvu jih lahko tud po uporabi vrzem stran).

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.3.2006 16:51:09   
pety78
[Glede oblek pa sem enkrat slisal v enmu filmu al nadaljevanki - stran vrzi vse stvari, v katere noces bit oblecena v primeru, da imas prometno nesreco in te resuje simpaticen resevalec user posted image No jst se tega drzim, sem si pa prispala edino par starih cunj, ki jih imam oblecene, ko se kaj dela (pleskanje, barvanje, zunaj na vrtu...), da mi ni skoda, ko se zapacajo in umazejo (v bistvu jih lahko tud po uporabi vrzem stran).

[/quote]

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?