|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Glivično vnetje - help!!!
30.6.2005 8:55:06   
pinka1
Pomoč!

Sem ena tistih, (sem začetek 12t)ki imajo že v osnovi "rada" vnetja in seveda sem ga tud zdaj fasala. Že par dni me spolovilo srbi in peče, izcedek je povečan in ker se poznam, vem da gre za glivično vnetje. Moja G. bo še zelo dolgo na dopustu in ker drugemu G. težko zaupam, pa nočem kr takoj po svečke letet, rabim pomoč z nasveti za domače zdravljenje. Slišala sem, da dekleta pomočijo tampon v navaden LCA jogurt. Jst to ne bi rada prakticirala, bi si pa samo namazala jogurt v nožnico.....
A še katera ve za kakšno drugo zdravilo.....
Drgač še vedno čakam, da bo minilo samo od sebe, ampak vedno bolj v to dvomim in zato se pbračam na vas.
HELP!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
30.6.2005 9:01:15   
moni30
Pomagajo tudi kopeli v jabolčnem kisu. V večjo posodo si nalij čimbolj vročo vodo (koliko lahko vzdržiš) in dodaj par velikih žlic jabolčnega kisa. Pol pa se nekaj časa namakaj.

Meni je to g. predlagala. Če vnetje še ni ne vem kako napredovalo potem bo najbrž pomagalo ali pa bo zadeva vsaj znosna.

Glede uporabe teh kopeli v nosečnosti pa ne vem kako je, mogoče bi vseeno vsaj tel. kontaktirala g. in povprašala (glede na to da bi naj bila voda vroča-ne vem če kaj vpliva, ker še nisem bila noseča).

Če boš že klicala g. pa vprašaj če lahko mogoče uporabiš Borax globule (brez recepta se dobijo-v prvih treh mesecih, bi jih sicer lahko jemala, vendar z dovoljenjem zdravnika). Meni te globule pomagajo.

Upam da sem bila kaj v pomoč.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2005 9:06:28   
thunder
Pojdi h ginekologu po Canesten. Vsako vnetje je treba zdravit, ker se lahko zadeva sam poslabša. Canesten preverjeno pomaga in ne škodi otročku - bolj mu lahko škodiš če ne zdraviš!
ČaU:sloncek:

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.6.2005 9:13:34   
moni30
Canesten se dobi tud brez recepta (krema). Men ne pomaga. No mogoče pa tebi bo.

Canesten vaginalete pa se dobijo samo na recept se mi zdi, tako da bo potem treba do g. stopit.

Jaz sem ti pač takšne predloge zgoraj napisala, za katere ne rabiš h g. hodit. Sama pa moraš precenit, saj sem napisala da glede vnetja v nosečnosti sem pa "bosa".

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.6.2005 9:26:45   
nana 27
Canesten svečke in kremo lahko uporabljaš po 12t.

Pomagale bi ti lahko tudi svečke natrii tetraboratis, ki jih v lekarni dobiš brez recepta. LCA jogurt ni nujno, da prakticiraš s tamponom. Lahko ga daš tudi na vložek ali pa še bolj preprosto - zviješ WC papir in gor namažeš, ker je vložek poleti neprijeten. WC papir pa lahko menjaš ves čas.

Jst ti vroče kopeli ne bi priporočala. Hmm, a niso vročih kopeli včasih uporabljali, če so ženske hotele splaviti? Nekaj sem brala o tem. Vsekakor pomaga umivanje z okisano vodo (jabolčni kis) ali navadno vodo brez mil.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.6.2005 9:44:31   
Naty*Taja
Zdravo!
Poleg Canestena je vredu tudi Daktarin - ga je meni dala G na recept, se pa dobi tudi brez.
Drugače je bilo pa pri meni poglaviten vzrok že skoraj kroničnega vnetja vložki Always!!!
Zdej jih ne uporabljam več, vsak dan se umijem z Laktasidom in vnetja so izginila ! Če se pa slučajno napravlja, da bi se pojavilo se pa sam z daktarinom namažem in je vredu.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.6.2005 9:59:47   
pinka1
Punce hvala. Jst sem drugače, ko še nisem bila noseča dobivala klimicyn, ampak zdaj pa ne vem kako je, ko sem noseča. Ravno zato sem hotela probat kako bolj naravno varianto. Bom videla.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.6.2005 10:07:14   
aka
V nosečnosti lahko uporabljaš Daktrin vaginalete in mazilo. Kar se tiče jogurta je meni zdravnica svetovala, da naj raje ne uporabljam tamponov, temveč se samo namažeš.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.6.2005 11:56:18   
Anonimen
Naravno, preizkušeno, priporočeno od ginekologinje:

Navaden jogurt, v katerega pomočiš tampon in ga daš v nožnico za pol ure. To ponoviš dvakrat dnevno, tri dni zapored oziroma po potrebi. Finta je v temu, da so že naravno v telesu prisotne iste bakterije kot v jogurtu in te skrbijo za naravno kislost. Glivično vnetje se pojavi, ko se ta naravna kislost poruši. Jogurt jo pomaga vzpostaviti nazaj in dobre bakterije popapcajo slabe glivice. Pa treba se ogibat oprijetih oblek, sintetičnega spodnjega perila in najlonskih hlačnih nogavic.

(odgovor članu pinka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2005 13:39:15   
Pia67
Živjo!

Meni so srbečico pregnale svečke Vagisan (ustvarjajo kisel pH, malo bolj sofisticirano kakor jogurt, je pa res, da imaš zjutraj poplavo na hlačkah-nujno vložek!11).
Nisem sicer imela vnetja, me je pa koža zelo srbela in sem bila ko kak pavijan :ups:

Še en link v pomoč(podoben primer): http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?t=765

Pia

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2005 14:32:48   
urši77
Meni je enkrat pomagalo(tudi v nosečnosti) Borax svečke in Canesten mazilo, oboje brez recepta v vsaki lekarni:) Pomagalo takoj, pozdravilo v treh dneh:)
Lp

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.6.2005 14:38:58   
Jančika_
Moj G mi je Borax v nosečnosti odsvetoval. Najbolj mi je pomagal Vagisan, ki je v bistvu samo mlečna kislina. Za preprečevanje pa milo z mlečno kislino (Lactacyd, Nivea intimo, pa še kaj bi se našlo) in Multi-Gyn gel.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.6.2005 17:26:18   
Marogica
To v zvezi z jogurtom pomaga definitivno, vendar pa meni ne pomaga na zunanjem spolovilu. Tam uporabljam, kot že omenjeno Canesteen.
p.s Jaz uporabljam jogurt večkrat na dan (5-6x), drugače mi ne pomaga

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.6.2005 18:08:09   
Primoza
Jogurt sicer obnavlja kislo kulturo bakterij, ki prebivajo v nožnici in jo ščitijo pred okužbo. Vendar pa menim, da je bolje iti skozi kuro s canastenom, nato pa še z jogurtom.

Kateri pripravek s canastenom pa je najbolje uporabiti v nosečnosti, pa ve vsak ginekolog. V primeru kure ne pozabiti na partnerja, ki mora iti skozi isti ali pa še agresivnejši postopek zdravljenja glivic, čeprav nima znakov okužbe.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......