Anonimen
|
A imaš klasičen glavobol ali migreno? Če imaš klasičen glvobol, potem te neprestano boli (topo ali ostro, odvisno kakor koga) ali cela glava ali pa en del glave. Velikokrat začne glava tako boleti zaradi spremembe vremena ali zaradi slabe oz. prisiljene drže. Se da prenašat, če vzameš aspirin ali lekadol, bolečina popusti. Če pa imaš migreno, je to pa malo slabše, jaz osebno jo zelo težko prenašam, pa tudi tablete mi ne pomagajo. Moja migrena izgleda tako: najprej me začne boleti okoli oči, včasih se mi tudi bliska. Če se takrat spomim vzeti tableto, je OK. Drugače me po nekaj urah najprej začne malo, potem pa vse intenzivneje boleti glava, vendar bolečina ni konstantna, temveč se stopnjije, prihaja v valovih, tako kot če bi mi kdo zabijal žebelj v glavo. Potem bolečina za trenutek popusti in se nato v novem valu vrne. Močno me takrat tudi moti močna svetloba, nekatere tudi glasen zvok. Pa slabo mi je, karkoli popijem ali pojem gre ven. Migrena ponavadi pri meni traja cel dan, ponoči jo prespim in je bolje. Migrena ni nevarna, je samo zelo moteča, še posebej če so napadi pogosti. Jaz sem jih imela 3-4 letno, od kar ne jemljem več KT, jih nimam. Povzroča pa migreno več stvari, od stresa, hormonov (veliko žensk jo ima tik pred začetkom M.), hrane (sir, arašidi, rdeče vino, pomaranče),... Glavobol ni škodljiv za :duda:, je pa zelo nadležen za mamico. Moja kolegica je imela celo nosečnost tako hude migren, da se je v službi jokala, potem je končno šla na bolniško, da je lahko vsaj doma v temi in z mrzlim obkladkom na čelu ležala. Glava jo je bolela od 4-7 meseca. Občasno je vzela kakšen lekadol, večinoma pa nič.
|