Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 13:05:04
|
|
|
|
čebelica maja
|
Menda tudi sira naj ne bi jedel pri migreni. Vsaj tako mi je povedala sodelavka, ki ima zelo velikokrat migreno. Jaz bi tudi umrla brez čokolade, ker pojem vsak dan eno vrstico ta-velike Milke. Obvezno! Se ne morem upreti. Ampak vedno po kosili, ker mi sladkor pade.
|
|
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 13:05:09
|
|
|
|
Anonimen
|
A te boli od vseh čokolad oz. čokoladnih izdelkov ali samo od določenih? Jaz sem npr. alergična na Ferrerro roche na druge pa ne. Pa samo zdaj v nosečnosti, prej pa sem jo pa lahko požrla na kile. Mogoče ti pa ne paše kaj kar je v njej. A na belo si tud? Pol si pa res uboga. Probaj nutelo.
|
|
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 13:07:15
|
|
|
|
puncica
|
Ma kaj pa vem, probala sem danes od dorine tisto ledeno čokoloado, ko je bela fila noter in čokolada in po dveh vrsticah sem začutila začetek glavobola, tako da predvidevam da je to krivo, ker tud če več čokolade pojem me potem glava boli, skratka brez čokolade mi živeti ni, pa glava me boli
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 13:10:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, puce, to bi pa zame bila božja kazen, če bi bila alergična kakorkoli na čokolado in njene derivate! Res pa je, da še nisem slišala, da bi koga zaradi čokolade glava bolela, hm... Punčica, se mi kar smiliš.
|
|
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 13:20:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Nekaj o migrenah imaš napisano na: http://www.ezdravje.com/si/bolecina/glavobol/?v=migrena Piše tudi, da lahko nosečnost povzroči migrena oz. vsaka spememba hormonov. Enkrat sem brala, da čokolada povzroči sproščanje hormona sreče. In če je nosečnost tudi sreča... Čakaj potem dobimo migreno zaradi hormonov sreče???'
|
|
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 13:21:17
|
|
|
|
muki1
|
Ja, mene tudi od čokolade glava boli, ampak ne od sestavin, temveč po tem, ko brez slabe vesti zmažem celo Milko, potem pa za mano pride..... vest se temu reče pri meni.
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 13:52:46
|
|
|
|
fipi
|
Muki1 bravo , tudi mene boli glava, ko pojem celo čokolado in imam takrat slabo vest zaradi kilogramov.
|
|
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 13:55:00
|
|
|
|
Anonimen
|
To bo napisano zelo laično: čokolada vsebuje cel kup snovi, ki so podobne nekaterim snovem v telesu (npr. med drugim vsebuje tudi seratoninu - hormonu podobne snovi, zato nas čokolada spravi v dobro voljo). In verjetno vsebuje tudi kaj takega, kar povzroča, da se žile v glavi zožijo, kri pa se pretaka hitreje. Posledica je migrenski napad. Tudi mene boli glava po čokoladi . Majhne količine so sicer OK., če pa pojem celo tablico, se lahko kar v posteljo vležem. Migreno lahko povzroči tudi druga hrana, npr. siri, pomaranče, rdeče vino, arašidi (tudi ti meni delajo probleme), vendar to ne pomeni, da bo pri vseh ženskah, ki so nagnjene k migreni, čokolada migreno tudi povzročila. Lahko migreno povzročajo tudi stres in hormonska neravnovesja, npr. kot so med nosečnostjo ali pred menstruacijo...
< Sporočilo je popravil Ankica -- 26.10.2005 13:56:31 >
|
|
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 14:30:23
|
|
|
|
Jančika_
|
Sicer ni direkten odgovor na tvoje vprašanje, se pa tiče te teme: moje migrene sprožijo hormonske spremembe (po porodu, ovulacija, menstruacija, nosečnost), na srečo pa ne reagiram na čokolado, sir in rdeče vino, ki so najbolj znani sprožitelji migren. Zakaj, tega pa ne vem .
|
|
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 14:45:37
|
|
|
|
puncica
|
Hvala Ankica ja neki takega sem hotla, da vsaj vem zakaj mi čokolada škoduje, da se ji lažje odpovem, ker moram reči da sem od nje odvisna, vsaj ena 50g na dan, če ne imam abstinenčno krizo ampak zdej v nosečnosti me glava še bol boli, tako da sem zreducirala vso čokolado. Grozno je to. zato sem hotla neki s katerim se lahko prepričujem, pa da nisem edina, ki jo zarad čokolade boli glava.
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 16:49:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Čokolada se rada obesi na rit,pol pa te boli glava,ko ne veš,kako izgubiti špehec.
|
|
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 17:25:22
|
|
|
|
SašaR
|
Migreno lahko povzročijo: čokolada, mesni izdelki, mlečni izdelki, banane To se spomnim da je pisalo v neki knjižici, ki sem jo dobila pri nevrologu, ko so mi potrdili migreno. Ni nujno, da ti vse te stvari povzročajo, lahko so popolnoma druge. LP
|
|
RE: Glavobol - zakaj kriva čokolada? 26.10.2005 20:19:25
|
|
|
|
lenika
|
Mene pa boli želodec, če pojem preveč čokolade.
|
|
|
| Stran: [1] |
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.