Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ginekoloski pregled...in...? 18.9.2006 9:29:23
|
|
|
|
lelaval
|
Omeni, da sumiš na nosečnost (fino bi bilo, če bi pred pregledom naredila test) in G že s pregledom ugotovi, ali gre za nosečnost. Meni v nosečnosti ni delal PAP, a mislim, da ne more nič škodit.
|
|
RE: Ginekoloski pregled...in...? 18.9.2006 9:31:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da ne more škoditi, prvič ko sme jaz šla za PAP na pregled, mi je vzel samo bris, kar sigurno ne more škoditi, drugi, pa mi je naredi majčken odščip, kar pa pomojem tudi ni nič nevarno. Z UZjem pa takoj na začetku zanosive težko ugotovi ali je nosečnost, še najmanj z navadnim G pregledom. Če nisi sigurna, se z krvnim testom še najhitreje in najučinkoviteje ugotovi ali si ali nisi noseč. Greš pa lahko samoplačniško na adrialab, cena ni pretirana, kakega jurja al dva daš (se mi zdi).
|
|
|
|
RE: Ginekoloski pregled...in...? 18.9.2006 9:43:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne škodi,kakor sem jaz seznanjena. huh,z navadnim pregledom ,mogoče če je G izkušen in če si že kar nekaj časa noseča jaz mislim
|
|
|
|
RE: Ginekoloski pregled...in...? 18.9.2006 11:05:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni je naredil PAP test, ko sem šla na prvi pregled v nosečnosti. Je sicer malček neprijetno, a ni hudega.
|
|
|
|
RE: Ginekoloski pregled...in...? 18.9.2006 13:41:51
|
|
|
|
taja1
|
Pozdravljene, Jaz imam tudi vprasanje v zvezi z G pregledi. Koliko casa po zadnji M, oploditvi, vgnezditvi ali cemerkoli ze, ti pa G lahko najbolj zgodaj ugotovi nosecnost. Kaksen test ti pa mora opraviti? Hvala v naprej za odgovore! Pozdravcek, Radovedna Taja
|
|
|
|
RE: Ginekoloski pregled...in...? 19.9.2006 14:24:47
|
|
|
|
Ayo
|
taja1, meni je (pred 5-imi leti) test naredila sestra, ker mi je doma 2x pokazal negativno, M pa mi je zamujala ze 1 mesec. Bila pa sem pri g tudi meseca maja, ker sem mislila, da me bo pregledala, ker imam neredne cikluse, no in mi je sestra spet naredila test (bil je sicer 40. dan, samo znakov pa nisem mela nobenih, firbec me je pa matral). No in zarad the mojih nerednih M (sem z zivci ze cisto na koncu!!!!!!!!!!!!!!!) ne morem nicesar predvidet!!!!! Danes je 52.dan, prsa imam sicer napeta ze cel teden…in komaj cakam petka, ko imam redni pregled!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Ginekoloski pregled...in...? 19.9.2006 14:49:39
|
|
|
|
tinaaja
|
Pregledi v nosečnosti 1. pregled: do 12. tedna - I. UZ - Ginekološki pregled + PAP bris - Merjenje krvnega tlaka, telesne teže, - Laboratorij: krbna skupina, Rh faktor, 1. ICT, preiskava za sifilis, toksoplazmozo, hepatitis B, rdeča krvna slika, pregled seča - Posvet o presejalnih testih za Downov sindrom, po 35. letu napotnica za test (nuhalna svetlina ali THT), po 37. letu napotnica za diagnostični test (horionska biopsija ali amniocenteza) Tko da naj bi PAP bil tko al tko vkljucen... In ni nevarnosti. Taja, najbolj ziher je nekje v 8 tednu, ko mora biti srcek, ker ce gres prezgodaj, ga se ni, in pol te lahko panika zagrabi. Vidi pa se nekje v 5-6 tednu ziher.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.