tulpek
|
Evo me, upam, da mi uspe do konca napisati... Veliko je že bilo napisanega, tako da bom samo komentirala, kar se mi zdi pomembno. Ker pišem v naglici, bom kaj pozabila in potem še enkrat pisala . Smrad kabine in kabina na splošno: ga še nisem opazila, pa sem zelo občutljiva na vonjave, vse mi smrdi, sploh v nosečnosti in še sedaj. V petek imam pregled po porodu in bom bolj pozorna. Vam javim. Kabina bi lahko bila res na malo boljšem mestu, ampak verjetno tako ni on delal načrtov. Ampak saj je vseeno, si v krilu, če ti kdo vidi noge, pa ni nek problem. Saj so same ženske. Če pa slučajno nimaš krila, se pa pri njemu slečeš. Se mi je že tudi to zgodilo. Sestra Gabrijela: najprej mi je delovala hladno, potem sem se pa začela pogovarjat z njo in zdaj mi je čisto vredu, me vpraša po počutju, pogovarjale sva se o imenih za ... Verjetno je samo malo zadržana in potem daje vtis, kot da je vzvišana in hladna. Ni imela pa nikoli slabega dne, kadar sem bila js tam. UZ v nosečnosti: po novem nosečkam pripadata 2 brezplačna UZ, to sta prvi in morfologija. Tisti UZ okrog 30 t je res treba plačat (36EUR), te pa na to opozori že prej in ni nujno, da se zanj odločiš. Simoniti naredi UZ na vsakem pregledu, razen na koncu, ko so CTGji vsak teden, ga ne dela vedno, če je vse OK. Tisti UZ, ki niso zastonj so krajši, MF je pri meni trajala skoraj pol ure, pri ostalih je pa pogledal srce, zmeril obseg glave in /ali bušija, pogledal, če ima bebi vse, kar mora imet... kakšni 2-3 minute. Sem pa vedno sama slikala ali snemala (no partner), tak da za slikice niti nisem vprašala. Kilce: uhhh, ko je bilo mene groza, ker so sploh proti koncu kar rasle, ampak ni nikoli nič rekel. Pridobila sem jih 15, pa prej nisem imela neke super idealne postave (64/170), ampak povprečno z nekaj nepotrebnega dodatka. In sem od večih slišala, da teži za kile. Meni ni nikoli rekel, da jih je preveč. Vedno je rekel ,da teža vredu napreduje in da naj gre kar tako naprej. Tak da sem očitno imela srečo. Simoniti: meni je super G, se mi zdi tak prizemljen, ne dela panike po nepotrebnem, nazorno razloži, kar ga vprašaš in te pomiri. Me je zagrabla panika, ko sem videla, da ima moj za en teden premajhen buši, pa je rekel, da mi tudi nismo vsi enaki, glavno, da raste . Sedaj je seveda buši bebija čisto pravi in dost velik. Nimam kakšnih slabih izkušenj, sem pa slišala neke kritike od ene, ki jo je imel na kontroli v CE P in ni njegova pacientka. Mene je imel tudi v P na kontroli in nisem imela nobenih težav z njim, celo v P me je obdržal, kjer so mi 2 dni kasneje sprožili porod (11. dan čez rok). MK bi mogla biti zastonj, tudi računa ti ne da, tako kot za plačljiv UZ. Ampak nekako požrem tistih nekaj Eurov, ker je drugače OK. Super mi je tudi, ker res ni treba čakat na preglede, ko si naročen, si na vrsti. Večkrat se mi je pa zgodilo, da sem bila celo prej. Sirena... če se še kaj spomnem, dopišem.
|