Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 8:32:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Se zgodi, ampak običajno pa ni. Ne odlašaj in TAKOJ pojdi na kontrolo!
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 8:43:07
|
|
|
|
muha1
|
Tudi pri moji znanki je bilo enako. Gibov ni čutila dva dni, pa je šla h gin. in je bilo vse v najlepšem redu. Pojdi na pregled, da se prepričaš, kako in kaj.
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 8:44:08
|
|
|
|
mammy26
|
Ponavadi pravijo, da je čas da otrok prav intezivno začne dnevno brcati nekje do 22 tedna. Moja zadnja - čutila sem jo že konec 13 tedna, nato nekaj tednov nič okoli 18 spet, pa spet nič, tja do 23 tedna. Potem pa je imela non stop kickboxing. Pojdi v dežurno, naj ti naredijo UZ. Takoj. Nikar ne odlašaj!
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 8:44:37
|
|
|
|
Naja31
|
Živjo, na začetku ni nujno, da čutiš gibe otroka vsak dan. Ravno tako je možno, da se je otrokec obrnil in ti mogoče brca v križ in ti tega ne čutiš ker je še majhen in gibi niso tako močni. No, to se je meni zgodilo, ravno nekje okrog 20,21 tedna, ga nisem čutila cel dan in sem šla takoj do moje G. JE pogledala in rekla, da se je tako obrnil in ga zato manj čutim. Za vsak slučaj pejt na pregled. Ni važno če tvoja G ne dela, nekdo drugo jo mora nadomeščati. Ali pa na urgenco. Mislim,da se do 25. tedna gre na urgenco, kasneje v porodnišnico. Držim pesti! Naja
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 9:09:40
|
|
|
|
milla
|
Meni je ginekolog povedal, da je to normalno in lahko da ga kakšen dan sploh ne čutiš- tja do 23. tedna. Tudi pri meni je bilo tako. Prve gibe sem čutila nekje v 18. tednu, nekaj časa vsak dan, kakšen dan pa nič. Od 22. tedna naprej pa brca redno. Če te zelo skrbi pa pojdi na urgenco.
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 9:33:37
|
|
|
|
A_A
|
Mislim, da ni panike. dr.Pušenjak je enkrat govoril, da se v določenem obdobju količina plodovnice glede na poveča in da se zato ne čuti več tako intenzivno gibov. Potem se razmerje med plodovnico in spet spremeni in spet začuti brce.
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 10:09:20
|
|
|
|
skip
|
Punce, hvala vam . Sicer nisem ravno paničen tip, amapk tole mi je pa bilo vseeno čudno. Bom še malo počakala, če ne bo nobene spremembe pa bom po službi poklicala na urgenco in če bodo rekli, naj pridem, se bom naslikala tam, drugače pa počakala do ponedeljka in upala, da se naš kaj oglasi. Iz srca hvala za vse odgovore
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 13:15:41
|
|
|
|
milla
|
Javi nam, ko te bo spet brcnil .
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 14:08:41
|
|
|
|
bskrle
|
Tudi meni se je pri teh tednih včasih otrok za kakšen dan potuhnil. POskusi mu predvajati kakšno glasbo in malo pri miru leži.
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 19:02:52
|
|
|
|
beki
|
Tudi pri meni se to dogaja. Kaksen dan ne morem niti dihat, potem pa je par dni skoraj popolnoma mir. Mi je G svetovala, naj poskusim s sladoledom oz. necim sladkim. Moj pikec vedno odreagira na sladko - takrat se namrec tudi njemu dvigne nivo sladkorja in s tem energija. Jaz si ob mirnih dnevih privoscim ogromno sladoleda .
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 19:08:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi meni se dogaja, da ga kakšen, dan, dva, tudi tri dni ne čutim, potem pa spet. Ni panike! Pa tudi na sladko reagira....
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 12.5.2006 20:11:19
|
|
|
|
dory
|
Moj mali je bil vedno zelo poskocen...potem pa od nekje 32tedna skoraj nic vec....pri skoraj 35 tednu sem tezila G,da mi je pa res cudno, da otroka ne cutim vec...k sreci so veze in poznanstva pripomogla,da sem bila ze naslednji dan sprejeta v porodnisnico in naslednji dan na brzake rodila...resevali so mi namrec otroka... Skratka gibi otroka moraj biti...kdaj pa ima vsak svoj ritem...
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 13.5.2006 9:25:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Strinjam se, da gibi otroka morajo biti. Toda tam okrog 20. tedna jo to še tako tako.....Včasih čutiš, včasih ne.....Ja kasneje pa res moraš čutiti.
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 13.5.2006 11:20:11
|
|
|
|
Samoyedka
|
No, tudi moj se zbudi, če mu začnem prigovarjat ali trebuh mazat z oljem. Če drugače ne, ko jem sladoled- je takoj pokonci pa začne protestirat Pa mislim, da smo vse zaskrbljene, če se dalj časa ne oglasi - te že G malo prestraši s tem, pa še kje kaj prebereš, pol pa panika. Ampak saj je prav, da smo pozorne Lep vikend. Mi bomo pa danes grilali mmmmmm
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 14.5.2006 12:31:35
|
|
|
|
jasnika
|
men se je tud zgodilo da nisem čutila gibov in sem mogla kar takoj ostat v bolnišnici na opazovanju in na srečo sem samo preveč delala , tam pa sem samo ležala in je blo na koncu vse ok držim pesti da je vse ok lp
|
|
|
|
RE: Gibi otroka - če jih ni?! 15.5.2006 8:22:39
|
|
|
|
skip
|
Drage punce, zlate ste. Zelo ste mi pomagale s svojimi odgovori in nasveti. No, da poročam - sem klicala na urgenco, so rekli, da ni panike in da naj ne hodim k njim, ampak naj počakam na svojo g. do ponedeljka. Menda je normalno, da v tem obdobju otroka kakšen dan ne čutiš, ker se poveča količina plodovnice, pa otrok se lahko obrne in brca v križ ... Pa še to - menda ga slabše čutiš, če je posteljica spredaj (kot imam jaz) in če preveč delaš oz. si aktiven. No, pa sem med vikendom počivala in je spet veselo brcal. Sicer ga ne čutim tako zelo močno, kot sem ga kdaj prej, a čutim ga pogosto in jasno . Torej - hvala še enkrat vsem!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?