|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gibi otroka - če jih ni?!
12.5.2006 8:31:53   
skip
Živijo,

prosim vas za vaše izkušnje, saj sem že precej iz sebe. Noseča sem 19t 2/7, gibe otročka sem čutila vsak dan približno 2 tedna zelo intenzivno (kot da bi me boksal ali brcal). Zdaj pa že tretji dan NIČ!!!
Moja g. danes ne dela, pa ne bi rada preveč paničarila - a se je kateri med vami zgodilo kaj podobnega? Je to normalno? Kaj naj naredim?

Hvala za vse odgovore in lepo se imejte!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gibi otroka - če jih ni?!
12.5.2006 8:32:43   
Anonimen
Se zgodi, ampak običajno pa ni. Ne odlašaj in TAKOJ pojdi na kontrolo!

(odgovor članu skip)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2006 8:43:07   
muha1
Tudi pri moji znanki je bilo enako. Gibov ni čutila dva dni, pa je šla h gin. in je bilo vse v najlepšem redu.
Pojdi na pregled, da se prepričaš, kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2006 8:44:08   
mammy26
Ponavadi pravijo, da je čas da otrok prav intezivno začne dnevno brcati nekje do 22 tedna.

Moja zadnja - čutila sem jo že konec 13 tedna, nato nekaj tednov nič okoli 18 spet, pa spet nič, tja do 23 tedna. Potem pa je imela non stop kickboxing.

Pojdi v dežurno, naj ti naredijo UZ. Takoj. Nikar ne odlašaj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.5.2006 8:44:37   
Naja31
Živjo,

na začetku ni nujno, da čutiš gibe otroka vsak dan. Ravno tako je možno, da se je otrokec obrnil in ti mogoče brca v križ in ti tega ne čutiš ker je še majhen in gibi niso tako močni.
No, to se je meni zgodilo, ravno nekje okrog 20,21 tedna, ga nisem čutila cel dan in sem šla takoj do moje G. JE pogledala in rekla, da se je tako obrnil in ga zato manj čutim.
Za vsak slučaj pejt na pregled. Ni važno če tvoja G ne dela, nekdo drugo jo mora nadomeščati. Ali pa na urgenco. Mislim,da se do 25. tedna gre na urgenco, kasneje v porodnišnico.

Držim pesti!
Naja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.5.2006 9:09:40   
milla
Meni je ginekolog povedal, da je to normalno in lahko da ga kakšen dan sploh ne čutiš- tja do 23. tedna. Tudi pri meni je bilo tako. Prve gibe sem čutila nekje v 18. tednu, nekaj časa vsak dan, kakšen dan pa nič. Od 22. tedna naprej pa brca redno.
Če te zelo skrbi pa pojdi na urgenco. 

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.5.2006 9:33:37   
A_A
Mislim, da ni panike. dr.Pušenjak je enkrat govoril, da se v določenem obdobju količina plodovnice glede na user posted image  poveča in da se zato ne čuti več tako intenzivno gibov. Potem se razmerje med plodovnico in user posted image  spet spremeni in user posted image  spet začuti brce.

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu milla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.5.2006 10:09:20   
skip
Punce,

hvala vam user posted image . Sicer nisem ravno paničen tip, amapk tole mi je pa bilo vseeno čudno. Bom še malo počakala, če ne bo nobene spremembe pa bom po službi poklicala na urgenco in če bodo rekli, naj pridem, se bom naslikala tam, drugače pa počakala do ponedeljka in upala, da se naš user posted image  kaj oglasi.

Iz srca hvala za vse odgovore

(odgovor članu skip)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.5.2006 13:15:41   
milla
Javi nam, ko te bo user posted image  spet brcnil user posted image .

(odgovor članu skip)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.5.2006 14:08:41   
bskrle
Tudi meni se je pri teh tednih včasih otrok za kakšen dan potuhnil. POskusi mu predvajati kakšno glasbo in malo pri miru leži.

(odgovor članu milla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.5.2006 19:02:52   
beki
Tudi pri meni se to dogaja. Kaksen dan ne morem niti dihat, potem pa je par dni skoraj popolnoma mir. Mi je G svetovala, naj poskusim s sladoledom oz. necim sladkim. Moj pikec vedno odreagira na sladko - takrat se namrec tudi njemu dvigne nivo sladkorja in s tem energija. Jaz si ob mirnih dnevih privoscim ogromno sladoledauser posted image user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.5.2006 19:08:14   
Anonimen
Tudi meni se dogaja, da ga kakšen, dan, dva, tudi tri dni ne čutim, potem pa spet. Ni panike! Pa tudi na sladko reagira....user posted image

(odgovor članu beki)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.5.2006 20:11:19   
dory
Moj mali je bil vedno zelo poskocen...potem pa od nekje 32tedna skoraj nic vec....pri skoraj 35 tednu sem tezila G,da mi je pa res cudno, da otroka ne cutim vec...k sreci so veze in poznanstva pripomogla,da sem bila ze naslednji dan sprejeta v porodnisnico in naslednji dan na brzake rodila...resevali so mi namrec otroka...

Skratka gibi otroka moraj biti...kdaj pa ima vsak svoj ritem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.5.2006 9:25:35   
Anonimen
Strinjam se, da gibi otroka morajo biti. Toda tam okrog 20. tedna jo to še tako tako.....Včasih čutiš, včasih ne.....Ja kasneje pa res moraš čutiti.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
13.5.2006 11:20:11   
Samoyedka
No, tudi moj user posted image se zbudi, če mu začnem prigovarjat ali trebuh mazat z oljem. Če drugače ne, ko jem sladoled- je takoj pokonci pa začne protestirat user posted image
Pa mislim, da smo vse zaskrbljene, če se dalj časa ne oglasi - te že G malo prestraši s tem, pa še kje kaj prebereš, pol pa panika. Ampak saj je prav, da smo pozorne
Lep vikend.

Mi bomo pa danes grilali mmmmmm user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.5.2006 12:31:35   
jasnika
men se je tud zgodilo da nisem čutila gibov in sem mogla kar takoj ostat v bolnišnici na opazovanju in na srečo sem samo preveč delalauser posted image , tam pa sem samo ležala in je blo na koncu vse ok
držim pesti da je vse ok
lp

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.5.2006 8:22:39   
skip
Drage punce,

zlate ste. Zelo ste mi pomagale s svojimi odgovori in nasveti. No, da poročam - sem klicala na urgenco, so rekli, da ni panike in da naj ne hodim k njim, ampak naj počakam na svojo g. do ponedeljka. Menda je normalno, da v tem obdobju otroka kakšen dan ne čutiš, ker se poveča količina plodovnice, pa otrok se lahko obrne in brca v križ ... Pa še to  - menda ga slabše čutiš, če je posteljica spredaj (kot imam jaz) in če preveč delaš user posted image  oz. si aktiven. No, pa sem med vikendom počivala in user posted image  je spet veselo brcal. Sicer ga ne čutim tako zelo močno, kot sem ga kdaj prej, a čutim ga pogosto in jasno user posted image . Torej - hvala še enkrat vsem! 

(odgovor članu skip)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?