|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gestoza v zadnjih tednih nosečnosti
18.9.2004 17:23:12   
Aly
Lep pozdrav,

zadnje dni me muči otekanje nog (okrog gležnjev in narta) in tudi rok...ne pomaga niti počitek z dvigom nog, kakor tudi ne spanje ponoči...... Do sedaj sem imela vedno nizek pritisk, medtem ko sem bila v četrtek na pregledu pri gin., so mi izmerili kar 149/101.... potem pa so še v urinu odkrili tudi nekaj beljakovin (teden dni nazaj je bilo vse v redu....) Gin. je menil, da je to gestoza in da se lahko zgodi, da bi morali porod pospešiti, odvisno še od drugih preiskav in stanja v naslednjih dneh (preverili bodo pretoke ter opravili preiskave krvi....). Zadnja dva dni si merim pritisk na štiri ure in ugotavljam, da imam res višjega, vendar ne tako visokega, kot pri gin. (niha med 125/83 do 144/97).....

Ali se je morda katera srečala s podobnimi težavami v zadnjih tednih in ji je bil porod pospešen ?

Sem v 37. tednu, v ponedeljek pa grem na te preiskave v porodnišnico ......bomo videli kako bo :ups: ...... Saj je sicer glavno, da bo z :duda: vse v redu, vendar nas je to vseeno presenetilo, ker je bilo do sedaj vse b.p..............

Lep dan vsem :rozica: Aly
Neposredna povezava do sporočila: 1
18.9.2004 18:03:16   
filipinka
Pozdravljena Aly!
Tudi sama sem pred nekaj tedni spraševala o gestozi, kajti imela sem beljakovine v urinu. Drugih dveh simptomov, povečanega krvnega pritiska in otekanja, nisem imela. To je bilo, mislim, da v 38. tednu. G mi je naročil, tako kot tebi meriti krvni pritisk, Je pa mi za razliko od tvojega, rekel, da če mi krvni prit. pride nekje na 140 ( zgornji) moram nemudoma v porodnišnico, da mi sprožijo porod. Vendar se sedaj ne smeš prestrašiti, krvni tlak pri vseh nosečnicah ni enak. Jaz sem imela vseskozi nižjega-nekje 115/70- in bi bil nenaden skok lahko nevaren, najbrž. Mogoče si ti imela že višjega in ni nevarno, če imaš čez 140. Brala pa sem o gestozi v eni izmed revij Moj malček, kjer je bilo zapisano, da je gestoza predhodno stanje boletni, ki se imenuje preeklampsija-pri tej se pojavijo krči matere pa tudi otroka in ne vem še kaj. V glavnem edina možna rešitev ozdravitve te bolezni je POROD.
Gestoza pa se večinoma pojavi, ker ledvice slabo opravljajo svojo nalogo. Večinoma se to pojavi pri nosečnicah, ki so pridobile preveč teže. Pri meni to velja, saj sem se zredila za 25 kg. Kaj pa ti? Koliko si jih pridelala?
Meni so te beljakovine, hvalabogu, izginile. Prejšnji teden, 39. teden, sem bila na pregledu, so mi spet pregledali urin in test je pokazal, da ni beljakovin. :bravo:
Naj te potolaži dejstvo, da če bi bilo ful hudo, bi te gin. sigurno dal v prodnišnico! Sem slišala za primere, da jih dajo, če je kriza.
Bodi pozitivna, božaj svoj trebušček in uživaj zadnje tedne nosečnosti-jaz ga bom-tazadnjega-40.-ega, danes sem ga namreč ujela! Rok imam v petek, sicer pa nosim dečka in pravijo, so bolj leni, da se nosijo čez rok, pa še prvi je. Tak, da še bom verjetno kar čakala!
Piši še kaj!:sloncek:
V. in :duda:

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
18.9.2004 18:07:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aly)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2004 21:13:32   
Seven*
Hey bejba! :)

Jaz sem bolehala za to zadevo in bila zadnje teden v bolnisnici.

V bistvu je zadeva kar nevarna!! Nevarna je za plod in za mamico. Za oba!

Ful dober clanek je bil o tem napisan v reviji Mama. Bilo je v eni od spomladanskih stevilk. Priporocam v branje.

V nekaterih porodnisnicah ob takem tlaku sploh ne razmisljajo in sprozijo porod. Pri meni so cakali do zadnjega. Hvala bogu je bilo vse ok, vendar so mi naknadno povedali, da je posteljica bila ze "stara" oz. je prislo do prezgodnjega dozorevanja posteljice (kar je delno menda tudi posledica gestoze) in mali ni dobival zadosti hranil zadnjih nekaj tednov.

VELIKO POCIVAJ!! Jaz sem skoz lezala. Je hudo, ampak se splaca. Jej malo soli (najboljse nic) in si redno meri tlak!

Vse bo OK. Pazi nase.

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2004 21:50:58   
Anonimen
Aly, tako kot je rekla Seven, vse bo o.k.!!!

(odgovor članu Aly)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2004 23:44:11   
Annny
No, jaz imam pa samo nekaj 'simptomov': otečene gležnje (oteklina ne izgine čez noč in včasih kar malo boli- sploh če sem zelo telesno aktivna npr. dolga hoja, pa tudi sedenje), pritisk imam 120/70 (v 3 tednih se je povečal z 110/70), vodo imam zelo v redu, posteljica pa je bila pri 35 t (1 teden nazaj) videti stara!
Od tega me skrbi le to otekanje- ne pomaga NIČ: ne dvignjene noge ne gibanje ne počivanje, skratka, gležnji in narti so non stop rahlo ,napihnjeni', filing pa tak, kot bi me pičila čebela:(:(
Res ne vem, kaj bi..masiram z raznimi zeliščnimi pripravki...brez efekta..upam samo, da bo kmalu bolje in da bo vse skupaj za mano..

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2004 19:37:18   
Aly
Hvala vam za odgovore..... Sicer se niti ne počutim slabo, razen običajnih nosečniških "zadnjetedenskih tegob ;). Tudi naš :duda: je zelo živahen zadnje dni..... Bomo videli kaj bomo rešili jutri :zmeden: ....... sporočim :) !

Lahko noč :rozica: Aly

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.9.2004 20:49:00   
Anonimen
... ja, fajn zrihtaj!:)-

(odgovor članu Aly)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.9.2004 8:11:32   
Nati-1

Hojla Aly,

Ker nisem redna obiskovalka foruma na ringaraji sem šele zdaj videla tvoje vprašanje. Rada bi te malo potolažila in pobodrila - boš videla vse bo v redu.

Sama sem bolehala za EPH gestozo oziroma preeklampsijo v zadnjih dveh mesecih nosečnosti, pikica v meni pa je zaradi slabega delovanja posteljice prenehala rasti.
Imela sem podobne simptome kot ti. Čeprav imam sicer zelo nizek pritisk, mi je zrasel na 150/100.Seveda so se pojavljali tudi edemi, proteunirija...
Ta preeklampsija prizadane do 8% vseh nosečnic, v prvi nosečnosti pa jo je težko ugotoviti. Gre pa v bistvu za to, da telo matere na otročička odreagira kot na tujek.
Predvsem veliko počivaj, izogibaj se slani in mastni hrani. Veliko počivaj predvsem na levem boku z dvignjenimi nogami, da bodo pretoki krvi in hrane preko posteljice boljši.

Verjetno si naročena na PDC kjer bodo opravili vse preiskave in se odločili kako naprej. Mene so zadržali na E oddelku lj.porodnišnice in mi porod sprožili dva tedna pred predvidenim rokom najprej s tabletkami za mehčanje MV potem z umetnimi popadki in predrtjem mehurja. Stalno sem bila priklopljena na CTG, ker se je moji pikici v meni zelo slabo godilo (ob predrtju mehurja so ugotovili, da se je punčka že pokakala (mekonij) in seveda zeleno plodovnico, a kljub temu sem rodila po naravni poti z velikansko dozo umetnih popadkov zdravo deklico sicer z diagnozo asimetrični zahiranček (malo pod 2500 g. Ves čas so me imeli pod nadzorom če bi bil potreben CR, ki pa sem se mu na srečo izognila.

Nič se ne boj. Držim pesti, da se bo vse dobro izteklo in seveda čimlažji porod in zdravega in lepega dojenčka!

Vso srečo!

Nati

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.9.2004 13:03:31   
Aly
Nati,

hvala za tvoje tolažilne besede..... Sicer so pri meni ta ponedeljek na podrobnem pregledu v porodnišnici (CTG, urin, kri, pritisk, pregled otročka in pretokov na UZ....) ugotovili, da z gestozo ni tako hudo (urin v redu, pritisk v povprečju 130/80, otekanje zmerno..), in da se bo naš sonček verjetno sam odločil, kdaj bo prišel na ta svet..... Sicer pa se tudi že sam napoveduje - glavica je že precej nizko, otroček je baje zrel (okrog 3 kg) in "pripravljen", posteljica še tudi ni stara, Ctg pa je zaznal precej popadkov in tudi sama jih občasno čutim kot zbadanje pri menstruaciji in kot "oklep" preko spodnjega dela trebuha nazaj preko ledvic..... Sicer imam včeraj in danes v povprečju spet malo povišan pritisk ...pa kljub temu upamo na najboljše........

Lep dan :rozica: Aly

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?