filipinka
|
Pozdravljena Aly! Tudi sama sem pred nekaj tedni spraševala o gestozi, kajti imela sem beljakovine v urinu. Drugih dveh simptomov, povečanega krvnega pritiska in otekanja, nisem imela. To je bilo, mislim, da v 38. tednu. G mi je naročil, tako kot tebi meriti krvni pritisk, Je pa mi za razliko od tvojega, rekel, da če mi krvni prit. pride nekje na 140 ( zgornji) moram nemudoma v porodnišnico, da mi sprožijo porod. Vendar se sedaj ne smeš prestrašiti, krvni tlak pri vseh nosečnicah ni enak. Jaz sem imela vseskozi nižjega-nekje 115/70- in bi bil nenaden skok lahko nevaren, najbrž. Mogoče si ti imela že višjega in ni nevarno, če imaš čez 140. Brala pa sem o gestozi v eni izmed revij Moj malček, kjer je bilo zapisano, da je gestoza predhodno stanje boletni, ki se imenuje preeklampsija-pri tej se pojavijo krči matere pa tudi otroka in ne vem še kaj. V glavnem edina možna rešitev ozdravitve te bolezni je POROD. Gestoza pa se večinoma pojavi, ker ledvice slabo opravljajo svojo nalogo. Večinoma se to pojavi pri nosečnicah, ki so pridobile preveč teže. Pri meni to velja, saj sem se zredila za 25 kg. Kaj pa ti? Koliko si jih pridelala? Meni so te beljakovine, hvalabogu, izginile. Prejšnji teden, 39. teden, sem bila na pregledu, so mi spet pregledali urin in test je pokazal, da ni beljakovin. :bravo: Naj te potolaži dejstvo, da če bi bilo ful hudo, bi te gin. sigurno dal v prodnišnico! Sem slišala za primere, da jih dajo, če je kriza. Bodi pozitivna, božaj svoj trebušček in uživaj zadnje tedne nosečnosti-jaz ga bom-tazadnjega-40.-ega, danes sem ga namreč ujela! Rok imam v petek, sicer pa nosim dečka in pravijo, so bolj leni, da se nosijo čez rok, pa še prvi je. Tak, da še bom verjetno kar čakala! Piši še kaj!:sloncek: V. in :duda:
|