|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Geodetska uprava
24.4.2008 10:10:45   
Saša27
Zdravo!

Da vas opozorim, Geodetska uprava si že kar nekaj časa dovoljuje, ko jim odgovarja, oz. ko imajo korist od tega, spremenijo tvojo zemljo (del zemlje) v javno dobro, pa spet nazaj v tvoje lastništvo, pa ko jim zopet odgovarja v javno dobro. Nam se je to že 2x zgodilo, pa smo ugotovili čisto po naključju. Gre namreč za kos zemlje, ki jo sedaj, brez našega dovoljenja uporabljajo za cesto. Nikoli nas ni nihče vprašal za dovoljenje, je bilo že to čudno, da so lahko dobili na sosrednih zemljiščih gradbeno dovoljenje brez dovozauser posted image . Naj še povem, da sva z možem to zemljo dobila pred dvemi leti, se pravi, je takrat bila zemlja vpisana na naju. No pred nekaj meseci sva hotela to prodati kot cesto, že kupca smo imeli, nakar ugotovimo, da ta parcela v naši katasterski občini sploh ne obstajauser posted image , pa začnemo mal brskat in ugotovimo, da so leta 99 spremenili v javno dobro, potem spremenili zopet na lastnika, nato pa v lanskem letu zopet v javno dobro. Ko so ugotovili, da smo mi začeli brskati kako in kaj, smo v treh dneh dobili odločbo, da je zemlja ponovno naša, ja v treh dneh odločbo, na katero po redni poti čakaš tudi do enega leta.
No in kaj pravite na to? Jaz osebno sem razočarana nad Geodetsko, ki si niti pod razno ne bi smela tega dovoliti

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Geodetska uprava
24.4.2008 10:44:10   
Luni
oPROSTI, AMPAK gEODETSKA NIMA NOBENE ZVEZE Z LASTNIŠTVOM. lASTNIKA PARCELE PREVZAME OD PRISTOJNE ZEMLJIŠKE KNJIGE, TAKO DA SE BOŠ MOGLA MALO BOLJ POZANIMAT, KDO IN ZAKAJ TI JE VZEL ZEMLJO.  Ups, šele zdaj vidim velike črke. Delam na geodetski in točno vem, da lastništva niti pod razno ne moremo spreminjati.

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2008 11:21:48   
Anonimen
Se strinjam z Luni ... Geodetska nima pristojnost, da bi spreminjala lastništvo ... podatke le črpa iz zemljiške knjige, kjer pa lastništvo spreminjajo na podlagi vloge lastnika. In glede na to, da se je zadeva spreminjala, v javno dobro, bi šla jaz na občino povprašat, saj so oni upravljalci javnega dobrega.

(odgovor članu Luni)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2008 11:45:41   
Saša27
Mi je čisto vseeno, odločbo sem dobila iz Geodetske uprave, pa ni mogoče Kataster v pristojnosti Geodetske uprave?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2008 11:48:44   
Saša27
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Se strinjam z Luni ... Geodetska nima pristojnost, da bi spreminjala lastništvo ... podatke le črpa iz zemljiške knjige, kjer pa lastništvo spreminjajo na podlagi vloge lastnika. In glede na to, da se je zadeva spreminjala, v javno dobro, bi šla jaz na občino povprašat, saj so oni upravljalci javnega dobrega.

Na podlagi vloge lastnika niso mogli narediti, ker mi nismo dajali nobene vloge. ja korist pa ma Občina s tem, da je zemljišče vpisano kot javno dobro, vendar kolikor vem, Občina ne more vplivati na lastništvo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2008 13:13:24   
Luni
Svašta. Še vedno sem prepričana, da ni šlo za spremembo lastništva z naše strani. Za to je edina v naši državi pristojna samo zemljiška knjiga, katera spada pod pristojno Okrajno sodišče. Ne verjamem, da bi geodetska uprava, katerakoli pisarna, prejudicirala naš pravni sistem.

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2008 13:28:21   
Saša27
Zdej pa res ne vem a sem nora, al pa ne znam brat. Na odločbi, ki jo imam pred seboj piše Geodetska uprava RS. Bomo pa videli kdo je kriv za vse, ker ne odneham dokler ne najdem krivca!!!
Pa še nekaj, na odločbi piše; " Geodetska uprava, Območna Geodetska uprava .... je dne,.... ugotovila (niso oni, ampak mi), da je prišlo do napake", ja, pa ja, kar dvakrat (tolikokrat mi vemo) je prišlo kao do napakeuser posted image , pa vedno takrat ko je komu koristilo.
Saj konec koncev ni važno kdo, važno je to, da si dovolijo delati z našo lastnino, kar jim je volja.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.4.2008 23:24:58   
Pikec
Saj konec koncev ni važno kdo, važno je to, da si dovolijo delati z našo lastnino, kar jim je volja.

Pa si prepričana da je to vaša lastnina, ali samo misliš, da je to vaša lastnina?

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2008 8:57:54   
Saša27
To je najina lastnina, ker smo pred leti, ko sva z možem to podedovala imela to zapisano v pogodbi. Če nebi bila to naša lastnina, zakaj pa bi nato po našem posredovanju takoj popravili in nam poslali nov izpisek, kjer sva vpisana kot lastnika?
Ko so pa prvič to popravljali pred nekaj leti (kar smo ugotovili) pa niso nič pošiljaji, ker takrat nismo lastniki vedeli, kaj se z našim zemljiščem dogaja.

< Sporočilo je popravil Saša27 -- 28.4.2008 8:59:01 >

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.4.2008 13:34:04   
tehnofil
Javno dobro je lahko samo zemljišče, ki je v JAVNI LASTI. Torej sama cesta speljana po zasebnem zemljišču ne more biti ne javno dobro, ne grajeno javno dobro. Predpogoj za pojem javnega dobra je lastništvo te nepremičnine. Torej tudi v primerih, ko je del zemljišča občina proglasila za javno dobro je to razveljavila Sodba vrhovnega sodišča. Nič, kar je v zasebni lasti ne more biti definirano kot javno dobro. Prvo mora postati lastnok ali z odkupom ali z razlastitvijo. Lahko pa se na neki poti uveljavlja pravica služnosti.

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.4.2008 9:31:38   
Saša27
Se strinjam s tabo Tehnofil, zatorej me še toliko bolj moti, kar so si dovolili. Kar pa se tiče pravice do služnosti, pa se mora s tem strinjati lastnik, kolikor jaz vem, razno, če se ta zemlja uporablja že vrsto let, mislim da 15 let, kar v našem primeru ni.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.4.2008 19:30:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Saša27
Kar pa se tiče pravice do služnosti, pa se mora s tem strinjati lastnik, kolikor jaz vem, razno, če se ta zemlja uporablja že vrsto let, mislim da 15 let, kar v našem primeru ni.

Res je, lastnik lahko podpiše služnost v pravico tistega, ki bo pot uporabljal in to se tudi vpiše v zemljiško knjigo ter je pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja. Služnost pa začne avtomatično veljati, če se to pot, ne da bi lastnik karkoli podpisal, če se jo brez problemov uporablja mislim da 20 let. Mi smo, čeprav se po tej poti vozi že 40 let, vseeno podpisali s sosedom pogodbo o služnosti, je pa služnost stvarna, ne osebna pravna pravica, torej se prenaša na dediče, ni vezana na določeno osebo, temveč na parcelo. Če služnosti nekdo noče dati, pa je to edini dostop do hiše, potem lahko preko sodišča zahteva nujno pot, je pa tudi za to potrebno plačati določeno odškodnino.

A v zemljiški knjigi je služnost vpisana? Ker potem lahko od tistih, ki se vozijo čez, verjetno zahtevaš določeno odškodnino. Ali jo lastniki tistih hiš sploh nimajo?
Nam v zemljiški piše, da imamo gospodujočo pravico vožnje in hoje čez eno sosedovo parcelo, kjer poteka pot do hiše.

(odgovor članu Saša27)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.4.2008 9:25:53   
Saša27
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
A v zemljiški knjigi je služnost vpisana? Ker potem lahko od tistih, ki se vozijo čez, verjetno zahtevaš določeno odškodnino. Ali jo lastniki tistih hiš sploh nimajo?
Nam v zemljiški piše, da imamo gospodujočo pravico vožnje in hoje čez eno sosedovo parcelo, kjer poteka pot do hiše.

Ne, v zemljiški knjigi ni vpisana služnost, ker je za te parcele, ki so okoli naše nikoli ni bilo. Problem je v tem, da tisti ki so pred nekaj leti tam zidali hiše, niso pridobili od nas dovoljenja, ker se je takrat naše zemljišče, se pravi naša last spremenila za tisto obdobje v javno dobro user posted image , mi pa nismo vedeli, ker nismo tukaj živeli ampak v sosednji vasi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.4.2008 18:42:22   
Anonimen
služnost poti oz. ceste nima nobene zveze z zaznambo javnega dobra. Na podlagi takšne odločbe GURSA kot jo je dobila Saša27 zemljiška knjiga na parceli zaznamuje javno dobro.

Delam v sodstvu in vem kakšne šmorne vse dobimo od GURSA...Katastrofa, ljudje pa se enkrat jezijo na Gurs, drugič na zemljško knjigo, in to največkrat upravičeno. Žalostno je tudi to, da se večini ljudi še sanja ne kaj je zemljški kataster in kaj zemljiška knjiga. Totalna zmeda, dva organa, ki naj bi sodelovala z roko v roki, eden pa je sodni in drugi upravni...kje je tukaj logika....mah, tole je zdej čist out of topic...ampak me pa vseeno jezi...

Saša27, najbolje, da se obrneš na oba organa - najprej na GURS in nato še na pristojno zemljiško knjigo, ker takole na pamet in na opis brez vpogleda v odločbe in listine ti zelo težko konkretno in pravilno odgovorim. Vsekakor pa tukaj preko RR-a ne boš mogla dobiti dovolj strokovnega in korektnega odgovora, tako da je gornje napotilo čisto na mestu.

(odgovor članu Saša27)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.4.2008 18:56:01   
Anonimen
še en uporaben link o zmedi pri zaznambi javnega dobra:

http://www.geodetski-vestnik.com/49/3/gv49-3_416-423.pdf

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?