|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GSM s funkcijo GPS
10.4.2010 15:35:52   
nu_tella
Ali mi lahko nekdo prosim na enostaven način pove, če pravilno razumem razlimo med GPS pri Nokii in Samsungu.

Torej, če kupim Nokio z GPS in naložim Nokia maps na aparat (ok moram imeti spominsko kartico vsaj 1 GB samo za Slovenijo) potem, ko hočem pogledati zemljevide mi ni treba mobilnemu operaterju plačevati nič. Ali se motim? Pri Samsungu razumem, da se moram vedno povezat na internet in tako plačevati operaterju povezavo, ker si ne morem naložit nobenih map na GSM aparat.

Kako je pa s funkcijo določitve položaja? A tukaj moraš vedno plačati povezavo. Ne vem namreč po kakšnem principu to deluje. Ali tako ko Garmin (plačaš zemljevid in nič povezave) al preko internet povezave.

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GSM s funkcijo GPS
10.4.2010 17:23:47   
luka jan
V vseh primerih se prenašajo podatki. To je lastnost vseh navigacij na mobilniku. Priporočam Nokia Maps ker deluje najbolje. Poleg natančnih zemljevidov Slovenije ima tudi govorno usmerjanje v slovenskem jeziku, enako kot pri Garminu. Najbolje je, da imaš naročniški paket, ki že vsebuje nekaj podatkov. Npr. Itak Džabest, če si mlajša od 31 let ali pa Povezani 33, 44, 55 ali 77.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2010 18:13:07   
nu_tella
luka jan zakaj je pa potem treba naložit nokia maps na nokio, pri samsungu pa greš na google maps? Iz te logike je meni šlo posledično sklepanje - če imam nekaj naloženo na mobilniku pogledam in nič ne plačam, če pa moram iti na google maps pa seveda plačam.

Mah če je za plačat pol brezzveze kupovat najprej neki hud telefon pol pa še to plačevat. Če bo že nuja si pol lahko Garmina sposodim ko bo treba pa je?!? A ti si kej uporabljala to navigacijo? Kolko pa to stane na mesec/neko vožnjo oz. uporabo navigacijske naprave - če si si kaj preračunavala?

Bom verjetno kr pr samsung star končala user posted image  Simpl ko pasulj?!?

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.4.2010 22:00:10   
luka jan
Kljub temu da imaš mape na kartici ti bo občasno še vedno prenašalo podatke. Problem ni Slovenija, problem je tujina kjer je cena v gostovanju višja. Če rabiš 1x na leto uporabljaj Nokio (v tujini). Če rabiš pogosteje si kupi Garmina.
Če rabiš navigacijo samo po Sloveniji uporabljaj Nokio in izberi paket, ki že ima nekaj vključenih podatkov v naročnino saj ti to pride prav tudi za čekiranje mailov, brskanje po Facebooku ipd.

Raje kupi Nokio kot Samsung. Razlike v ceni ni, če primerjaš podobno zmogljiva aparata.

V vsakem primeru Google Maps prenaša nekajkrat več podatkov kot Nokia Maps. Torej je Nokia Maps s tega vidika boljša odločitev. POleg tega ima boljšio navigacijo kot Google Maps. Tam, kolikor vem, sploh ni govornega usmerjanja ampak le prikaz zemljevida ter poti med dvema točkama. Nokia pa ti govori pred ovinki, pokaže čas vožnje itd, skratka, deluje kot prava samostojna navigacijska naprava.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.4.2010 19:40:57   
nu_tella
luka jan najlepša za izčrpne informacije user posted image  Vidim da si na tem področju zelo doma.

Torej praviš da je Nokia boljša? Jaz sem gledala pa majo vse nokie slabše baterije kot samsungi? Je pa res, da sem brala to kar si ti rekla, da Google maps nima zvoka za usmerjanje.

Ali misliš da je touchscreen pogoj za GPS? Da je na manjših ekranih bolj slabo vidit? Kolko natančno pa je ta GPS? Zna pokazati samo za po mestih ali tudi po brezpotju kaže ok?

Nekak sva gledala Nokio 5230? Ali kaj veš o njej? (čerpav je osnovna cena varljiva, je treba prištet vsaj še 2 giga spominsko kartico in povezovalni kabel,...pa si že na 100 eur, kar pa je 100% osnovne cene...ba.tardi!).

Aha pa še eno vprašanje. Če preidem iz Mobitela na Simobil me zanima. Ali je še vedno slabša kvaliteta signala S. ali to ne drži več?

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2010 22:03:33   
luka jan
Samsung je sicer zelo dober. Po kakovosti izdelave in funkcijah je že dosegel Nokio. Žal tudi pri cenah. Prav zato vseeno predlagam, da se držiš Nokie. Za začetek je tukaj prava navigacija, ki jo Nokia ima, Samsung pa ne. Google Maps ni navigacija, je le prikaz zemljevida. Nokia Maps pa te govorno usmerja, napiše ti kaj narediti v križišču, koliko daleč je do križišča, ob kateri uri boš prišel na cilj, koliko kilometrov je še do tja, kje so najbližje črpalke, bolnice, lekarne, gostilne itd. Skratka vse, kar ima Garmin.

Baterija je seveda precej obremenjena pri teh sodobnih mobitelih. Razumljivo, saj so pravi mini računalniki s funkcijami, ki si jih včasih moral kupiti v več različnih napravah. Veliko pomaga, če nimaš vključenega Bletootha, WiFi ter 3G. Preklopiš na GSM only in porabi malo manj baterije, res pa je potem internet na telefonu občutno počasnejši. Dva do tri dni bi ti morala baterija zdržati, pazi le, da jo na začetku napolniš do konca, nato sprazniš skoraj do konca in zopet do konca napolniš ter to ponavljaš vsaj na začetku.

GPS je natančen na nekaj metrov. Touchscreen je sicer fina zadeva predvsem zaradi svoje velikosti. To pa je tudi vse. Tipkanje med vožnjo pozabi, zaslon je bolj občutljiv na udarce, poznajo se prstni odtisi, porabi več baterije in za navigacijo še zdaleč ni potreben. Itak navigacija usmerja tudi govorno. Telefon daš v žep in poslušaš navodila navigacije, če ti kaj ni jasno pa ga potegneš ven in pogledaš na ekran, kjer je vse vidno.

Te Nokie sicer ne poznam, priporočam ti serijo E. To so prvenstveno poslovne Nokie, ki so zelo dobro izdelane, z dobrimi baterijami, imajo pa tudi vse ostale funkcije, kot je navigacija, predvajanje glasbe, fotkanje, video, Facebook itd. Tudi cenovno so precej dostopne glede na svojo kakovost. Kateri model? E72 recimo.

Še Simobil in Mobitel. Zelo enostavno. Mobitel je enako Mercedes, Simobil je enako Renault. Mobitel ima dejansko najboljša omrežja in tehnologijo v Sloveniji, najhitrejši internet in najboljši signal. Simobil je morda malo cenejši, ampak nižja cena ima tudi svoje posledice. Sicer načeloma delujejo stvari, imaš pa vseeno večje možnosti, da si na dolgi rok z Mobitelom bolj zadovoljen. Oba pa sta neprimerno boljša od Tušmobila.

odloči se sama, upoštevaj tudi, da imaš pri Mobitelu možnost v dveh letih kupiti 3 mobilnike, enega UMTS (24 mesecev vezave), dva pa GSM (ti imajo vezavo le 12 mesecev). Ta zadnja dva podariš ali prodaš, prvega pa uporabljaš.

Pri nas doma imamo oboje, Mobitel in Simobil, razmišljamo pa o slovesu od Simobila ker imajo starši vrh glave tega, da so včasih nedosegljivi in jim prekine med pogovorom. Pa še nekaj drugega je. Simobil svoje telefone zaklepa na svoje omrežje. Telefona, ki ga kupiš na Simobilu ne moreš uporabiti pri Tušmobilu ali Mobitelu. Morajo ti ga odkleniti, to pa naredijo šele po izteku vezave. Mobitel po drugi strani že nekaj let ne zaklepa mobilnik telefonov. Delajo z vsemi SIM karticami. Npr na dopustu notri vtakneš od hrvaškega T-Mobilea SIM kartico (predplačniško - Simpa) in se po hrvaškem, recimo s kolegi ki imajo tudi Simpa, pogovarjaš dosti ceneje. Dosti cenejši je tudi internet na dopustu. V Simobilov telefon te SIM ne moreš vtakniti. Tudi ko prodaja telefon je bolje da ni zaklenjen na operaterja in da nima gor kakšnih Vodafone menijev.

Če si pod 31 let izberi pri Mobitelu Itak Džabest paket. Je verjetno daleč naboljši na slovenskem trgu. Pa še sedaj imajo neko dobro Nokio v ponudbi, ki ima mislim da tudi navigacijo ter touchscreen.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2010 7:51:25   
nu_tella
Luka Jan hvala za izčrpne informacije. Veš, če bi imela možnost itak džabest bi itak to vzela s to nokio ki jo omenjaš, pa na žalost ne morem. Jah vsi se staramo ;))) Možno je samo, da mi ta oseba zrihta orto u nulo...zato tolko razmišljam kaj narest...Ker je, po mojih prepračunih, cenej orto u nulo, tudi če imam vse osebe s katerimi sem v kontaktu na mobitelu... Sej pravim, zato ker jaz res ne porabim več kot teh 200 minut na mesec. Če bi jih več, bi se verjetno poznalo...Sem pa, glede na tvoje pisanje, začela malo spraševati, kako je s signalom pri Simobilu in sem naletela na podobne odzive kot ti praviš. Za mesto npr. Ljubljana mi vsi lahko "garantirajo" da deluje, za kakšne rovte pa ne. In ravno to je meni tisti bistvo zakaj rabim telefon. Po mestu lahko če je taka življenska nuja koga zaprosim za posojo telefona ali skočim v kako trgovino na pošto. Da ga pa nujno rabim v nekih hribih, nekje k ni civilizacije (to je pa npr. že samo če greš kolesart po makedamskih poteh krasa že to ;) ) tle pa nočem dopustit možnosti, da mi nebi lovil signal...zato mislim da sem pripravljena plačati do 10 eur razlike na mesec...bom šla danes na mobitel vprašat, če imajo tudi kateri drugi telefon, ki ni na spletu. Ker ta Nokia 5230 mi je full ušeč ampak ga imajo samo v paketu džabest....naslednja možna je pa E52 za katero pa sem slišala same slabe  stvari pa 170 eur mi je tudi ogromno preveč za telefon. Tako da ostane samo še Samsung Monte, ki mi je ušečen, pa nekako se tolažim, da itak ima moj oče garmina, ki ga bom vzela, ko bova šla kam v tujino.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2010 14:38:19   
luka jan

IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella

.naslednja možna je pa E52 za katero pa sem slišala same slabe  stvari pa 170 eur mi je tudi ogromno preveč za telefon. Tako da ostane samo še Samsung Monte, ki mi je ušečen, pa nekako se tolažim, da itak ima moj oče garmina, ki ga bom vzela, ko bova šla kam v tujino.

Res je najboljše da greš sama tja in vprašaš kaj še imajo, ti bodo vse razložili še bolj podrobno, tako da se boš lažje odločila.

Sama imam trenutno Nokio E52 in sem res zadovoljna. Telefon ima vse kar rabim, pa še design mi je dober.
Baterija mi zdrži 3-4 dni, s tem da sem jaz res veliko na telefonu, tako da ti jo toplo priporočam. Cena se je tudi meni zdela malo visoka ko sem kupovala, sedaj pa mi ni žal da sem se tako odločila. Res je vredna vsakega evra. Poleg tega pa mi je že ničkolikokrat pristala na tleh, pa še vedno dela. Pa tudi prask ni na telefonu, je res tak robusen telefon.user posted image
Pa tudi Samsunga kar hvalijo, vsaj to kar sem jaz po forumih brala je kar veliko pozitivnih na to temo, sama pa res nimam izkušenj s tem telefonom. Sem pa imela Omnio, s katero sem bila tudi zelo zadovoljna.
Kakorkoli se boš že odločila upam da izbereš nekaj takega, kar bo dobro, predvsem pa je važno, da boš ti zadovoljna.user posted image

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2010 12:16:22   
nu_tella
Luka jan ti povem da sem bila prav razočarana v njihovih centrih… edino kar sem zvedela je, da lahko, do konca meseca (ko mi poteče itak džabest paket) kupim katerikoli telefon po tej ponudbi. Tako da je še vedno možno da kupim nokio 5230 ampak…ko berem forume pa jo povsod kritizirajo…je pa res, jaz facebooka ne uporabljam, ne rabim dobrega fotoaparata, ker to bom sedaj kupila novega… Kr rabim je sms, kak klic na dan, pa radio poslušam, ko pešačim v službo, no pa ta GPS bova rabila ko bova šla kolesarit… tako, da to so osnovne funkcije, o katerih pa ni kaj dosti govora po forumih ;))) Ali mogoče ti poznaš koga, ki ima ta telefon…čene bom mogoče kr novo temo odprla, da vidim, če ima katera tako nezahtevna uporabnica, kot jaz, ta telefon…

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.4.2010 20:37:16   
luka jan
Tega telefona res ne poznam, tako da ti težko kaj svetujem, pa tudi nihče od poznanih ga nima, tako da informacij iz prve roke res nimam.user posted image
Samo po moje res ne more bit šrot, ker mene do sedaj ni še nobena Nokia razočarala. Gleda na tvoje potrebe bi ti telefon moral služiti, pa tudi njegove tovarniške karakteristike so čisto vredu. Ti pa svetujem da se po pomoč obrneš mogoče na kakšen bolj telefonsko usmerjen forum, tam ti bodo odgovori kar deževali.user posted image

Mogoče pa tudi tu najdeš kaj. Sicer še nisem veliko brskala, ampak včasih je pa kak hud test telefona in bi ti mogoče kaj koristilo.
Evo, še link:
http://tehnik.mobitel.si/

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.5.2010 21:24:56   
Simplicity
Kaj pa kakšen HTC?

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.5.2010 12:31:54   
luka jan

IZVIRNO SPOROČILO: Simplicity

Kaj pa kakšen HTC?

HTC-ji so fajn telefoni, samo kolikor je meni znano nimajo GPS navigacije. Pa tudi cenovno so v malo višjem rangu. Men sta sploh všeč tale dva novejša v ponudbi, Desire in Legend. Sploh mi je pa pri HTC-jih všeč Android platforma, mi je ful bolj enostavna kot ta, ki jo imam na Nokii. Drugače pa tudi ta nova Nokia X6 ni slaba, samo kolikor sem brala tudi nima GPS navigacije.

Nu_tella, a si že kaj nabavila?

(odgovor članu Simplicity)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.5.2010 1:17:04   
blustar
IZVIRNO SPOROČILO: luka jan

Npr na dopustu notri vtakneš od hrvaškega T-Mobilea SIM kartico (predplačniško - Simpa) in se po hrvaškem, recimo s kolegi ki imajo tudi Simpa, pogovarjaš dosti ceneje. Dosti cenejši je tudi internet na dopustu. V Simobilov telefon te SIM ne moreš vtakniti. Tudi ko prodaja telefon je bolje da ni zaklenjen na operaterja in da nima gor kakšnih Vodafone menijev.

Mene pa zanima tole s Simpa karticami in mobilnim internetom na Hrvaškem. Sem že lani gledala cenik operaterjev na hrvaškem, pa se nisem preveč znašla. A lahko mal več poveš, katero kartico je treba kupit in za koliko cca je?

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.5.2010 10:02:27   
nu_tella

Nu_tella, a si že kaj nabavila?

Malo z zamudo...kupila sem Nokio. Zaenkrat sem z njo zadovoljna, samo touchscreena se morma navadit, ampak jaz nisem nek hud uporabnik tako, da nisem relevantna za informacije o ostalih funkcijah kot je klicanje in SMSi user posted image   Drugač pa je moj uštimal tudi GPS in deluje super. Sprobano v Sloveniji v tujini še ne.

Bom pa mal spluvala tehnično podporo od Nokie. Mi že od začetka (10 let nazaj) niso všeč in vedno manj...mislijo, da zato ker majo ok telefone, da lahko spijo na lovorikah in "customer service" kr pozabjo...

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.5.2010 15:12:50   
nu_tella
Še to sem pozabila odgovorit.

Drugače pa tudi ta nova Nokia X6 ni slaba, samo kolikor sem brala tudi nima GPS navigacije.

Luka jan, Nokia X6 ima GPS navigacijo (X3 je nima) in to zastonj. Sam kaj ko stane cca 250 EUR (pri M., pir S. je cenejša).

Drugače pa tudi mene zanima koliko stane ta kartica na hrvaškem. Ali jo moraš potem drugo leto spet novo kupit (pri nas ti jo npr. zaklenejo, če tri mesece ne nafilaš). 

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.5.2010 22:40:58   
luka jan
IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella

Še to sem pozabila odgovorit.

Drugače pa tudi ta nova Nokia X6 ni slaba, samo kolikor sem brala tudi nima GPS navigacije.

Luka jan, Nokia X6 ima GPS navigacijo (X3 je nima) in to zastonj. Sam kaj ko stane cca 250 EUR (pri M., pir S. je cenejša).

Drugače pa tudi mene zanima koliko stane ta kartica na hrvaškem. Ali jo moraš potem drugo leto spet novo kupit (pri nas ti jo npr. zaklenejo, če tri mesece ne nafilaš). 

Ups, res sem spregledala. Ima navigacijo, zastonj.user posted image
Kar se pa tiče Simpa kartice pa ti podajam kar link, pa si lahko sama prebereš.

http://www.t-mobile.hr/1/10-10-40-00-00.asp

Jaz bom letos namesto te kartice raje uporabila Komunikator, se mi bolj splača. Ker imam paket Povezani 77 sploh ne bom plačala "naročnine", ki je sicer samo 3 eure, bom pa zato z vsemi govorila iz Hrvaške po isti ceni kot da bi bila doma. Sicer je potrebna Wi-fi povezava, ampak tako ali tako ne hodim več v apartmaje ki tega nimajo. Sicer sem do sedaj to potrebovala bolj zaradi interneta, sedaj pa mi bo prišlo prav tudi pri telefoniranju.user posted image user posted image

Če te zanima več, lahko najdeš tu vse informacije:
http://www.mobitel.si/storitve/komunikator.aspx

< Sporočilo je popravil luka jan -- 28.5.2010 22:42:10 >

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.6.2010 20:47:28   
latris
Na hitro sem preletel forum, pa bi vam še tole o GPS na telefonu.

Lokacijo s telefonom se lahko določi na dva načina, preko zemeljskih oddajnikov ali satelitov GPS. Oba se po pravilu plačujeta. Prvi operaterju, drugi pa npr. Garminu pri nakupu kart. Seveda je pa na novo nokia maps.

Veliko boljša navigacija je preko GPS.

Kot prvo si lahko pri uporabi GPS izklopiš dostop do omrežja in ti telefon doma ali pa v tujini ne prenaša podatkov (prometne informcije, vreme) da te nič ne stane.

Sam uporabljam že drugi telefon nokia (6110 in 5230) z GPS za navigacijo. Sedaj imam tuch displej, kar je 100% napredek.
Naložen imam garmin in pa seveda karte ki jih potrebujem (evropske). Vse sem si pač snel iz PnP omrežij (odkodirane), tako da so zastonj.

Nokia, Samsung,... sploh ni važno, samo da je ekran čim večjiin tuch.

Telefon je za uporabo GPSa na pol profi naprava, ponavadi dobiš klic ravno na najbolj pomembnem odcepu in dokler ga ne dvihneš ni navigacije. Ima pa prednost pred namenskimi napravami, da baterija drži za nekaj ur navigacije.

Če navigiram po sloveniji, hrvaški ali pa naprimer firencah in salzburgu me še nikoli ni pustil na cedilu. Ko grem na barko samo zamenjam spominsko kartico in imam navtično navigacijo.

Še nekaj o Nokia Ovi Maps. Sem si naložil in ugotovil, da se usmerjanje prosti Garminu lahko samo skrije. Najraje bi te peljaš čez vsako kozjo stezo....

Videl sem tudi če kupiš GPS napravo pod cca. 400EUR je telefon bolj korsiten, šele boljše namenske GPS naprave prekašajo telefon.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.8.2010 22:19:52   
luka jan

IZVIRNO SPOROČILO: latris

Še nekaj o Nokia Ovi Maps. Sem si naložil in ugotovil, da se usmerjanje prosti Garminu lahko samo skrije. Najraje bi te peljaš čez vsako kozjo stezo....

No, saj to pa tud ni tako slabo, vsaj spoznaš skrite kotičke naše lepe Slovenije.user posted image user posted image

(odgovor članu latris)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?