|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GLIVICE OKROG JAJČK
9.8.2008 15:16:25   
soncipunci
Moj pikec ima že en teden fuuul vneto okrog jajčk in lulčka, širi se tudi proti ritki. Smo mislili, da je od močnega urina, ker je na morju jedel veliko sadja. Če se mu je kdaj vnela ritka, je bilo v kakih dveh dneh boljše. Žal se je tokrat izkazalo, da smo na plaži pobrali glivice, ko je na kamenčkih ob vodi sedel brez pleničke - tako vsaj pravi pediatrinja. Dobili smo Canesten, cinkovo pasto in pa kopel iz hrastovega lubja. Ko vidim te živo rdeče izpuščaje (oz. cel flek) , mi je kar hudo zanj, ker vem, da ga hudo moti. Ko mu namažem s Canestenom, ta flek še bolj žari. V lekarni so mi rekli, da je lahko zadeva zelo zoprna in zelo dolgotrajna, pa da naj ga imam čim več brez pleničke. Poskušam ga imeti čim več golega, ampak ne morem mu pustit cel dan plazit po štirih in zraven povsod lulat... (star je 11,5mesecev).
Kakšne so vaše izkušnje - koliko časa je trajalo, da so glivice šle pa-pa? Ste si pomagale še s čim drugim?

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 9.8.2008 16:26:31 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GLIVICE OKROG JAJČK
9.8.2008 17:27:25   
bskrle
glivice so solgotrajne, mazati moraš še potem, ko so izpuščaji izginili.Jaz bi ga zagotovo imela nagega.

(odgovor članu soncipunci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.8.2008 21:03:42   
brigitaa
Pusti ga čimveč brez pleničke, se bo začel navajat na wc, zdej ko je občasno bolj toplo.
Moji otročki so že tam pri letu bili brez pleničke podnevi in ponoči.
Tko bo koža dobro dihalauser posted image

Kar ne ubije, te samo okrepi

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.8.2008 22:27:34   
soncipunci
sem se že odločila, da bo mali še več brez pleničk. bom pač brisala za njim po stanovanju... user posted image

moram reči, da sem zaradi gljivic presenečena. bila sem prepričana, da so bile krive breskve in - paradižnik. mali ga je na morju jedel kot nor. sam mi ga je jemal iz skledice za solato, ko smo bili pri kosilu. potem pa se mu je en dan kar ustavil in zdaj ga tudi poskusiti noče več. ker baje paradižnik dela tudi močan urin, sem povezala s tem, da je od tega in da ga zdaj izpuščaji motijo, pa mu verjetno tudi po trebuščku ni bilo v redu in ga noče več jest...

a mi lahko katera pove, v kolikem času bi se tole lahko uredilo? ufff, ne me kregat - čist so me spravle iz tira tele zgage, pa mal paničarim... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brigitaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.8.2008 22:46:16   
yaris
Naša je mela glivice  ko je bila stara slab mesec. Smo jih imeli cel teden dokler je nisem peljala k pediatru. Je pa imela grozno velike fleke.Glivice so se ji razširle skoraj do kolenčk. S pomočjo Canestena in Bepanthen kreme smo se jih znebili v dveh tednih.Sem jo pa previjala na dve ure in vsakič luftala ritko. Ker zračenje ritke zelo pomaga.
lp

Neposredna povezava do sporočila: 5
12.8.2008 22:37:10   
soncipunci
mali šiba cele dneve z nago rito po stanovanju in očitno mu dobro dene. delam mu kopeli iz hrastovega lubja, mažem s Canestenom in cinkovo pasto, pa se mi zdi, da je že precej boljše. ampak stanje še ni za user posted image ...

bomo videli. s kopanjem (razen doma v banji) smo pa za to poletje  očitno zaključili.

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.8.2008 9:23:58   
thunder
Pozdravček! Pa si sigurna, da ima glivice? Moj sine je imel pri 18 mesecih podobne težave in sem tudi jaz bila prepričana da so glivice in delala vse kar delaš ti...canesten, posebna cinkova pasta, ki jo je predpisala zdravnica, brez pleničke.... stanje pa je trajalo in trajalo. Tudi pediatrinja ni več vedela kaj bi to lahko bilo, zato me je poslala k dermatologinji, ki je ugotovila, da ima neko bakterijsko varianto. Po dvh dozah antibiotika je bil kot nov...nič več sledu o kakem vnetju user posted image . Tako, da če ne bo bolje ti svetujem da gresta na test - samo bris vzame iz vnete kože. Upam da se vama stanje čim prej uredi!
Lp!

Neposredna povezava do sporočila: 7
14.8.2008 9:31:18   
NikiNata
Pri nas je bilo isto, ko smo se vrnili z morja polno rdečih pikic spodaj. Takoj sem ji začela dajat daktarin oralni gel in zelo hitro je bilo bolje,dajali smo ji pa kakšna dva-tri tedna! LP

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2009 20:46:42   
soncipunci
po dolgem času se javljam, ker menim, da bi tole pomagalo še kakšni mamici:

vse preizkušene variante s kopelmi in kremami so pomagale le začasno - glivice so vsakič prišle nazaj. to se je dogajalo skoraj 5 mesecev.
ko smo po jemanju antibiotika (zaradi vnetih ušes) dobili še udarec zaradi pojava številnih alergij na prehrano, smo korenito spremenili prehrano in predvsem črtali sladkor v vseh oblikah. GLIVICE SO ČUDEŽNO IZGINILE, koža se je uredila in o težavah ni več ne duha ne sluha!!!

upam, da bo to še kateri dalo misliti - predvsem koliko sladkorja zaužijemo v prehrani, pa tega sploh ne vemo (ker ne beremo deklaracij)...

če je katera mnenja, da težim, naj na tole mirno pozabi...

(odgovor članu NikiNata)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2009 21:11:16   
rija
itak, da je treba ukiniti sladkor, ampak navadno pomaga redno mazanje s canestenom.

canesten namažeš na čisto tanko, čez pa malo bepanthen mazila, pa ima da gre v dveh dneh stran.

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 10
4.5.2009 10:09:45   
thunder
Sladkor ima res veliiiik slabosti...

< Sporočilo je popravil thunder -- 4.5.2009 10:12:05 >

Neposredna povezava do sporočila: 11
4.5.2009 16:25:30   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: rija

canesten namažeš na čisto tanko, čez pa malo bepanthen mazila, pa ima da gre v dveh dneh stran.

točno tako user posted image user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?