matic0105
|
Punce, za našega me že prav pošteno skrbi, naša P pride šele naslednji teden, do takrat je pa še dooooooolgo. Takole je: imamo 3-mesečnega fantka, rojen mesec pred PDP, zlatenica, 24 ur pod lučko. Že od drugega tedna dalje hudi hudi krči, praktično non-stop, jok, zvijanje... Alergije ipd izključene, vse naj bi bilo bp. Že od začetka se malo krivi nazaj, zdaj pa opažam, da ga vse bolj vleče v deno, ko leži na hrbtu, se zavije skoraj v črko c, glavico drži bolj v levo postrani, kar naprej bi se krivil nazaj. Ima težave s hranjenjem - krči, ko nekaj poje (dodajamo AM, prskusili že vse živo), ga začne nekaj motiti in ne more naprej jesti, rad bi, a z jezičkom potiska cucelj iz ustk. Za vsak slučaj izvajamo (vsaj malo) protirefluksne ukrepe, a poliva ne dosti. Krče ima skoraj ves čas, razen ko je lačen in ima prazen želodček (pa še ne ugotovi takoj, da je lačen), je živahen, se smeji, gleda igračke itd. Kravic še ne pase, glavico pa sicer iz mojega naročja dvigne v smeri trebuščka. Na pomoč, skrbi me.
|