|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GH pri 6m, da ali ne?
15.11.2006 12:18:40   
Baucka
Zanima me vaše mnenje, kdaj začet z GH. Ema je stara 6,5 mesecev in še jo izključno dojim. Ema se hrani na 3-3,5 ure. Poniči se dojova enkrat, največ dvakrat (ker jo uspavam z dojenjemuser posted image ). Se je pa že zgodilo, da je prespala celo noč od 19.30-6.30 in to celo dvakrat. Mi je ful pasalo. Torej ne potrebuje dodatnih količin, drugače bi hotla jest, ali se motim? Sem namreč mnenja, da začneš z drugo hrano, ko pač ta več ni dovolj. Ali moram dodajat GH zaradi vitaminov im mineralov? Saj se jaz prehranjujem uravnoteženo so potem prave količine tudi v mojem mleku? Ali je možno, da  je predolgo izključno dojen otrok nato izbirčen (kakor znajo babice povedat)?

Z GH še nisem začela, ker me zanimajo izvidi  krvnih in urinskih testov pri 6 mesecih. Kri in vodo sva v analizo dale včeraj, danes imava posvetovalnico. Bomo videli. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GH pri 6m, da ali ne?
15.11.2006 14:04:56   
zupan

od cetrtega meseca naprej se pocasi uvaja GH, ker pozneje zacnes, vec problemov imajo lahko otroci z navajanjem na GH.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.11.2006 14:04:57   
lenika
Ravnaj se po svojem občutku. Ali otrok kaže interes za gosto hrano?
Jaz osebno bi začela počasi predstavljat otroku še drugačen način hranjenja.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.11.2006 14:28:05   
Naja31
Mi smo začeli pri 6ih mesecih in pol in nismo imeli nobenih težav zaradi kasnejšega uvajanja.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.11.2006 16:05:50   
NTS
jaz sem pri naši začela pri skoraj 5 mesecih, samo ne za lakoto tako malo za nov okus.
Najprej jabolko z albert keksom, potem marelice in nektarine kar je imela ful rada ker so bile takrat ravno sveže iz dedijevega sadovnjaka.

Čez kakšne 3 tedne pa sma najprej izpustili en obrok (kosilo) potem pa večerjo in malico zjutraj.

Tako da počasi, sama boš videla kaj odgovarja tebi in otroku.  Ti sama tako najbolj vidiš kaj tvojemu otroku odgovarja in kaj ne.

Je pa čista resnica da če se še danes dojita mu škode prav gotovo ne delaš prej nasprotno.

lp
nts

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.11.2006 17:12:45   
Bonnie_RR
Po mojem mnenju je pri 6,5 mesecih že čas, da začneš user posted image  postopoma ponujat tud gosto hrano.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu NTS)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.11.2006 17:39:34   
mml
Jaz tudi mislim, da je počasi čas, da tvoja user posted image  spozna še kakšen drug okus hrane kot samo mleko. "Problem" je, da ko začneš z uvajanjem GH, to še ne pomeni, da bo user posted image  GH tudi začela jesti, pri nas je trajalo kar dober mesec, da je v resnici pričela jesti, prej je samo poskušala in pojedla nekej 2 -3 žlice. Jaz bi na tvojem mestu poskusila in boš videla če ji bo všeč

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.11.2006 19:36:57   
eya
Jaz sem tudi vseskozi polno dojila in začela z uvajanjem GH počasi pri 5,5 mesecih. Lahko že poskusiš kaj dodat.
Če se ne motim, materino mleko po 6. mesecu pa tja do enega leta vsebuje še vedno 80-90% hranilnih snovi, ki jih user posted image  potrebuje.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.11.2006 22:54:15   
eya
Sem našla še en članek o uvajanju GH, kdaj in zakaj začeti...

http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2003/junij/naslovna_tema_7.htm

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.11.2006 23:01:20   
trdozimc
Našemu malemu smo začeli hrano uvajat šele nekje pri 6. mesecu zaradi alergije. In moram povedati, da že od začetka super je in ni izbirčen. Prej bi rekla, da imajo s tem težave otroci, ki jih prehitro ''dohranjujejo''. Najbrž pa ni pravilo.

Vem, da nekatere mamice izključno dojijo še dalj časa (do 8. meseca) in so zagovornice tega, a meni se zdi, da je teorija, da nekje pri 6. mesecih otroku začne zmanjkovati zalog železa, ki pa ga z materinim mlekom ne dobi dovolj (ne glede na njeno prehrano) in ga mora dobiti z gosto hrano.

Sama se odloči, bo najbolj prav. Lahko pa poskusiš kak grižljaj, pa ti bo Ema sama povedala.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.11.2006 23:12:31   
BarbikaB
Ti pripenjam povezavo na odgovor pediatrinje na približno isto vprašanje.
Je podala kar nekaj linkov, kjer je podrobneje opisano, kako in kaj....

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=7040&t=7040#reply_7040

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.11.2006 23:35:34   
Seven*
Vsak otrok je zgodba za sebe. Moja Ema je zacela jesti pri 8 mesecih. Prej je bil vsak poskus odvec. user posted image user posted image user posted image

Obstajajo pravila, kdaj je otrok pripravljen na gosto hrano.. Pobrskaj malo po internetu.

Gospa sem.

(odgovor članu BarbikaB)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2006 8:37:35   
Baucka
Včeraj smo imeli pregled in so vsi izvidi super, hemoglobin ima 121. Tako da samo ob mojem mleku odlično uspeva, zredila pa se je tudi v enem mesecu čez 500 g.

Pediatrinja je rekla naj zečnem počasi s sadjem in zelenjavo, vendar naj še ne uvajam celotnega obroka. Dojim naj isto kakor sedaj, med obroki pa dam samo za poskusit par žličk, da vidim kako prenaša itd. Uvajanje celotnega obroka naj traja tam do 8 ali 9 meseca. Sadja naj ne kuham, kar svežega naj ponudim.

Bomo ji malo za poskusit dali in bomo videli.

Hvala za vaša mnenja in nasvete.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.11.2006 9:10:43   
cuma
Mi smo začeli z uvajanjem pri 4,5 mesecih. Kljub polnemu dojenju in lepemu napredovanju, ji tudi po moje lahko ponudiš kako žličko jabolka. Mi smo uvajali kuhano sadje.
Srečno uvajanje in lp,
cuma

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2006 17:08:17   
domci
jaz sem začela pri petih mesecih najprej s sokci to je slo potem pa s kašicami to pa še zdaj ne gre je tekoča kašica pa se kar davi kot bi melo žeblje probavava že cel mesec pa še kar nič ne je drugače pa se še vedno polno dojiva user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.11.2006 22:33:25   
natalia
ja, ti priporočam, zna kasneje bit kar nekaj težav z uvajanjem in sprejemanjem gh. vse pa je odvisno od tega ali je že pripravljena kaj poskusit.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?