|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GH po 9m
11.12.2008 22:05:21   
TIIA
Pozdravljeneuser posted image

med prebiranjem foruma se mi je zastavilo še nekaj vprašanj:

1. MESO
Meso jaz ponujam samo kuhano. Od kdaj naprej se lahko ponudi meso npr. pečeno na olivnem oljuuser posted image

2.KRUH
Mi jemo polnozrnati kruh in sem načeloma proti belemu. Ali lahko ponudim graham žemljico za grizljat?

3.rdeča pesa, fižol, repa
Ker moram vse kupiti v trgovini, kupujem Bio rdečo peso v Mercatorju. Ali jo lahko ponudim devetmesečnici? Jo zmiksam ali kako?(Imam problem, ker najraje je čim bolj tekoče..., drugače se davi...)A repo vloženo tudi skuham in zmiksam, ter lahko dodam malce kisle smetane?

Ali jih ne napenja po fižolu? Torej lahko ponudim zmiksan fižol v zrnju?

4.kivi, borovnice, grozdje
Koliko kivija lahko ponudim? Celega? Par let nazaj mi je vzgojiteljica razlagala, da še v vrtcu na začetku ne smejo dobiti celegauser posted image Sicer se pa vse tako spreminja!

Grozdje tudi lahko olupim in potem zmiksam?
Borovnice -je OK, če kupim zmrznjene?

PROSIM, ČE MI LAHKO SVETUJETE!
Če se pa zdijo kateri neumna vprašanja, pa se naj vzdrži komentarjev, pač nismo vse tako pametneuser posted image

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GH po 9m
12.12.2008 9:02:58   
botrca
1. Meso jaz svojemu eno leto staremu otroku tudi nisem še pekla samo kuham ga. Malo bom s peko počakala da bo lažje grizel. Je pa puranje, piščančje belo meso in teletino.

2. Kruh mu dajem katerega pač imam pri roki, tudi belega ali žemljico belo, z otrobi, polnozrnato...vseeno.

3. Rdečo peso, fižol in repo mu še tudi nisem dala, ker še ni prišla na vrsto, bom pa razen fižola ker ful napenja ostalo dala.

4. Kiwi, borovnice in grozdje tudi nisem še dala, ker baje je kiwi ful alergen pa sem si rekla da bom pač počakala nič hudega. Borovnice (zmrznjene lahko) pa lahko tvoji malčici zmiksaš v navadni jogurt, pa grozdje tudi pa se ti ne bo davila. Saj pri nas je podobno z davljenjem pa mu še vedno miksam.

Moj komentar na tvoja vprašanja: niso neumna, vseeno pa probaj čim manj komplicirat in ji daj vse da proba. Moja izkušnja.

< Sporočilo je popravil botrca -- 12.12.2008 9:06:28 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu TIIA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2008 9:39:05   
koala
Moj je pri 9 mesecih jedel s(skoraj) vse kar sva jedla midva (razen svinjinbe, citrusov, oreščkov in kravjega mleka). Tudi pečeno meso, ker kuhanega niti povohal ni, kaj šele da bi ga jedel.

Kivija mu še nisem ponudila ker je alergen, zmrznjene borovnice so čisto ok, mislim pa da ji lahko vse zmiksaš, tako peso kot grozdje, po fižoli pa je mojega napenjalo ampak ker jo ima zelo rad mu jo ponudim po obroku pa mu dam vetrovne kapljice pa se počuti bolje.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2008 10:32:23   
Ursi2
Živjo!
No, meni se ne zdijo neumna vprašanja. Sej ne moremo vse vedet, itak se pa vse spreminja.

Mi smo trenutno n adieti brez mleka, jajc in pšenice, star je pa 9,5 mesecev.
Ampak za stvari, ki jih ti sprašuješ, pa tako večino lahko je

Meso: naš je goveje meso, telečje, puranje in kurje meso. Razen meso iz juhe, ki je kuhano, mu jaz drgač dajem samo pečeno. Mi je veliko bolj dobro kot kuhano. Je pa res, da se lahko po pečenem bolj davi, zato mi ga lahko na grobo zmiksaš s paličnim. To je tudi edina stvar, ki mu jo jz zmiksam, drgač mu samo pretlačim. Ga pa popečem na olivnem olju pa dodam kake začimbe (česen, peteršilj,...) Velikokrat popečem zraven tudi kako zelenjavo, in pride zelo dobro.

Kruh: trenutno ga ne je oz. če ga jz doma spečem iz same ržene moke. Je pa prej imel zelo rad graham žemljice. Veliko bolj kot bel kruh. Ali pa ržen kruh je imel tudi zelo rad. Mislim, da ni problema, samo pazi, da ni v katerem kakih jajc. Načeloma jih ne bi smelo biti, ampak nikoli ne veš.

Rdeča pesa: jz sem mu jo že dala, vloženo od Naturete. Sem jo pa malo umila, ker je kr precej kisla. Je pa nisem miksala ampak samo premučkala. Ampak, če ima tvoj rad bolj tekoče, jo lahko komot zmiksaš.

Fižol in repa:tega jaz če tudi nisem dala. Se kr ne morem pripravit. Sicer malo pogrešam, ker imam zelo rada, ampak vseeno ju še jz ne jem, ker se še dojiva, in mi nekak še ne potegne, da bi mu dala. Čeprav vem, da morem enkrat poskusit, pa kr odlašam.user posted image user posted image

Kivi: jz ga še ne bom dala, ker je zelo alergen. Vem, da nekatere so ga že dale pa ni bilo kakih reakcij. Če se ti zdi, mu lahko enkrat daš pa opazuješ, če bo kaka reakcija. Je pa tudi drugega sadja, tako da lahko še počakaš (moje mnenje)

Grozdje: Jz ga našemu že dam. Kupljeno pač olupim in peške ven poberem, ko pa je bilo domače, sem u pa dala kr celo bobiko in držala, pa je pocuzal ven meso, olup mi je ostal pa v rokah. Ga je imel kr rad.

Borovnice: tudi te mu pomoje lahko daš, ampak vseeno pa malo opazuj, če bo kaka reakcija. Lahko mu brez skrbi daš te, ko so zmrznjene. Zmešaš jih lahko v jogurt, skuto,...
Nama zelo dobro pa je, če zmrznjeno sadje (borovnice, maline,...) dam v posodo in še kako banano zraven in potem s paličnim zmiksam. Je res fulll dobro. Pride ko en sladoled. Poskusi, mislim, da vama bo dobro.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2008 10:33:33   
Ursi2
No, mi je prehitro poslalo.
Če želiš, mi lahko tudi na ZS pošlješ kaka vprašanja pa ti bom poskusila odgovorit!!!!!!!!!!!

Lepo se imejta in uživajta!!!!!!!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2008 18:17:55   
madasa
Tudi naša je stara 9m.
Od mesa je večinoma kuhano (piščančje, telečje, govedino), ko pa jemo mi pečeno pa dobi tudi pečeno iz pečice (domač zajec, puran).
Rd. pese, fižole ji še nisem dala, bom pa v kratkem.
Za njo kupujem graham žemljice.
Jaz sem ji ponudli zmrzjen stročji fižol, grah in koruzo in je ok, saj na žalost sedaj ni veliko svežega.
Kivi sem pa ji že ponudila, samo tisto zeleno brez črnih pikic, ker imam ravno domačega. S kupljenim pa se mi sigurno ne bi mudilo.
LP

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

sindarin

Ali vaši otroci imajo oz bodo imeli LEGO kocke?

da (85%)

ne (4%)

še ne vem (11%)

Število vseh glasov: 319

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!