|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GH - prebava pa zmešana!
29.3.2007 23:03:51   
bubbles
Pozdravljene.
Moja pikica je stara 5,5m. Zdaj že dobra dva tedna  jeva tudi zelenjavo (en obrok + dojenje). Me pa malo skrbi, ker gre sedaj kakat samo enkrat vsak drugi dan( prej je kakala enkrat ali dvakrat vsak dan). A je imela še katera tak problem. Sadje sva komaj danes probali (kuhano jabolko, banana), a mislite, da bo potem boljše, ko bo enkrat tudi sadje zalaufalo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
29.3.2007 23:22:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bubbles)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: GH - prebava pa zmešana!
30.3.2007 16:36:54   
Baucka
Izogibaj se živilom, katere zapirajo. To so kuhan korenček, riž, banana, naribano jaboljko, katero porjavi, svetlo je OK. Odpirajo pa suhe slive. V mulerju dobiš bio, te niso z žveplom obdelane. Namoči jih v vodi in pusti čez noč. Nato skuhaj kompot iz teh sliv in jaboljk. Mi smo bili tudi zaprti ob uvajanju in nam je tisti čas pomagala kahlica. Ko sem jo vidla, da nekaj čudno prda in tišči, sem jo dala na kahlico in je lažje kakalo, kakor v plenico. Saj se prebava uredi, samo čas je potreben.

Dajaj ji pa raje cvetačo in podobno zelenjavo, korenček pa za en čas črtaj.

Gremo veselo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2007 21:34:48   
mojsoncek
Verjetno imajo vsi user posted image na zacetku malo tezav z "zaprtjem" oz. kakajo redkeje kot so prej (tudi pri nasem je bilo tako). Ker je hrana je gostejsa, prebavila pa so vajena samo mlekca. Pocasi se to potem ze uredi samo po sebi, ko se crevesje privadi tudi na ostalo hrano.

Ce mislis, da ima probleme z zaprtjem, pa previdno s hrano, ki zapira. Pa ne pozabi na tekocino, ki tudi lahko pomaga preprecevati "zaprtje".

lp

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2007 17:50:56   
Anonimen
Tudi naš je star 5,5 mesecev in že 2 tedna nekako sprobavamo GH. Sicer sva začela s sadjem (jabolko, banana, hruška), ampak je prej kakal vsak dan 2x ali več, sedaj pa že en teden vsake dva dni, enkrat celo tri dni ni. No danes pa se mu je zgleda odprlo. Je spet kakal 2x. Ampak mi je ful hecno, ko ni več vse tako tekoče, ampak je kar sprijeto skupaj. Tako, da se ne sekiraj, saj bo bolje. Pa če mu daš malo več tekočine (prekuhana voda, nesladkan čaj) bo tudi bolje.

LP

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
1.4.2007 15:07:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.4.2007 15:16:45   
Maxica
Pri nas ista pesem, kakal v petek res malo malo, zdaj pa spet nič. Ne vem, kaj naj še probam.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.4.2007 19:56:51   
solatja
prebava se uredi, sčasoma. mi uvajamo gosto hrano že skoraj 4m, pa še vedno ni vse super, s tem, da res pazim z banano in kuhanim korenčkom. če pa le pride do zaprtja, pa jo nabašemo s slivami (tud kupljene kašice odpirajo, če se vam ne da kuhat kompota!). je pa od baucke nasvet res super!!user posted image user posted image user posted image pa še to: tu kamiličen čaj rahlo odvaja, sploh če ga malo sladkaš. je pa res, da se blato precej spremeni in ni več tisto mehko - dojeno blato, pa tud vonj ni več tako "prijeten". user posted image user posted image user posted image

aja, pa še to: mi nismo odvajali skoraj en teden, pa smo pol s slivami vse spravli naprej, brez mehanskih pripomočkov. se da, sam ne preveč skrbet.

< Sporočilo je popravil solatja -- 1.4.2007 19:58:23 >

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.4.2007 21:47:50   
mojsoncek
solatja - kamilice res odpirajo, vendar morajo biti kar dobro sladkane (nesladkane pa zapirajo). Pa tudi prekuhana sladkana voda "pozene".

Lahko pa si na temi Kasice za nase malcke: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=926519 pogledate katere kupljene kasice odpirajo ali mehcajo blato. Ce pa vam ni do kupljenih kasic, pa iz istih sestavin naredite domaco.

lp

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.4.2007 12:23:08   
julam
Našega user posted image zapira rižolino in banana. Predlagam, da namesto rižolinota ponudite polento na vodi, zalito z mlekom. Rižolino je pri nas samo občasno na sporedu. Banano pa smo kar črtali, dokler ne uvedemo jogurta, ker v kombinaciji se mi pa zdi, da bo boljše (banana+jogurt, namreč).

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.4.2007 21:22:31   
Arabela
Pri nas pomagajo kuhane suhe slive ali pa suhe marelice... vedno ko je bila zaprta sem ji dala slivo in je še isti dan kakala... V hrano pa lahko dajate tudi janež in kumino....

Banana in korenček sta falota ki ful zapirata in se jima mi zaenkrat izogibamo...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.4.2007 8:54:54   
bubbles
No evo, naši pikici se je tudi zgleda odprlo. Zdaj gre spet 1x ali 2x na dan kakat. Sem ji dala kompot iz kuhanih jabolk in suhih sliv. Pojedla je komaj za eni dve žlički (ima zelenjavo rajši kot sadje user posted image ), ampak je zgleda pomagalo.  Pri zelenjavi se  zaenkrat izogibava kuhanega korenčka, pri sadju pa banane.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.4.2007 8:59:31   
pikapolona2
Tudi medve imava podobne težave....ampak zdejle sem ji naredila tako kot mi je svetovala prjatlca...v lavorček sem nalila toplo vodo in jo nato z ritko namočila vanjo.....tako da sem jo držala v zraku....no in se je nekaj pokakala...user posted image user posted image user posted image zdejle ji bom pa se mal kompotka dala...pa da vidimo za naprej

(odgovor članu bubbles)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.