|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GH
2.3.2009 10:00:32   
petra.
imam eno vprašanje za vse mamice,ki so že to dale čez in mi lahko pomagajo ker sem že obupana...
sin bo čez en teden star 4mes in ga hranim z AM,do pred 14 dni,ko sem začela z uvajanjem GH je bilo vse ok, zdaj pa mi čez dan več noče pit mleka.zdrži tudi 10 ur brez mleka, pije čaj, mleka noče,igra se z dudo, namesto da bi pil.
Pediatrinja mi je rekla da do 6 meseca ne smem dajati nič drugega kot mleko, mi pa nimamo nobenih problemov z kašico,jabolki in zdaj z banano.lahko čez dan dajem samo Gh in samo zvečer mleko, ali je to premalo? občutek mi govori da ne delam nič narobe,pediatrinja pa mi pravi ravno obratno,lepo prosim za nasvete ker ne vem več kaj naj naredim, najlepša hvala vsem
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GH
2.3.2009 10:29:55   
fevzy
Ne vem če ti bo kaj pomagalo. pri nas je bilo enako, kar naenkrat ni hotela več AM. Jedla je mlečne kašice od HIPPa kar je pa spila mleka dobrih 100 ml,  smo pa spravili dol  vse na silo pa še to je trajalo tudi 10 -15 miin. Potem sem klicala na HIPP pa mi je tam svetovalka rekla da z mlečno kašico dobi dovolj mleka, naj pa poskusim mleko narediti tako, da ji namesto celotne količine vode dam del soka in notri kakšen keks. Tako sem naredila mleko da sem dala približno 50 ml soka in razliko vode in dala notri še en HIPPov keks pa je šlo user posted image . Od takrat naprej spet pije AM, vendar ji ga sedaj delam samo z vodo. 

(odgovor članu petra.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2009 11:10:11   
Anonimen
Do 6 meseca nisem dajala GH. Pa je sedaj star 9 mesecev in ze je vse z nami.

In brez zamere samo ce ti pediatrinja rece da ne ti pa ja...potem ne vem zakaj sploh hodis tja, saj sama ves in znas bolje.user posted image user posted image

In potem cez 2 meseca ali pa ze prej bomo pa brali na temi o alergijah...

Res brez zamere toda take stvari mi dvignejo pritisk.

(odgovor članu petra.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2009 11:32:49   
josephine27
res ne štekam zakaj ste začeli z gosto hrano že pred 4m če je otrok normalno rastel in je pediater svetoval drugačeuser posted image user posted image
kakorkoli že pri tej starosti rabi mleko in samo zjutraj pa zvečer je premalo.več kot enega obroka goste hrane mu jaz sigurno ne bi dajala.
če res samo mleko odklanja poskusi s plazma keksom v stekleničko al pa dodaj malo riževih kosmičev.mogoče je samo prehodna faza in bo začel nazaj tud mleko pit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2009 11:55:49   
petra.
z gosto hrano smo začel ker je Am pil na dve uri kej je bil skos lačen in je rekla da naj probam z Am 2 ali pa GH,če je ne bo zavračal naj nadaljujem.uredila se mu je tudi prebava, ker smo bili prej vedno zaprti zdaj pa kaka tudi dvakrat na dan. zvečer mu dajem plazmon brez glutena v mleko in pije,čez dan NOČE,prepričevanje naj pije mleko traja tudi eno uro in ne popije niti 30ml zravn pa joka kot da mu kosti lomimo

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2009 12:51:19   
Čarli08
Potem pa mu mleko zakamufliraj v gh.
Drugače pa se tudi meni zdi malo prezgodaj. Samo je pa hecvna pediatrinja, da ti pravi, da do 6 meseca nič razen mleka, potem pa ti reče, da probaj z gh ... al sem jaz kaj narobe razumela?

(odgovor članu petra.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2009 13:17:22   
MATEJKA_
otrok do 6. meseca ne potrebuje ničesar drugega kot mleko (tvoje ali adaptirano). če začneš prej je samo večja verjetnost, da bo ga jezla prebava in da bo fasal kako alegijo...

(odgovor članu petra.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2009 9:30:21   
petra.
sem malo pregledala po forumu in našla nekaj mamic ki so z gh začele tako kot jaz pri 4 mes in nič ne pišejo da bi bilo kaj narobe. am sem mu res začela mešati v kašico in z težavo poje par žličk,tako da sem zamenjala že 3 mleko,malo bolje je,vendar še vedno ne dobro.zdaj ko vsaj malo popije mu bom trikrat na dan dala flaško z am,enkrat sadno kašo in enkrat kašo z am.
zakaj potem prodajajo oz.sploh delajo kašice za od 4.mes naprej če do 6.mes ne bi smeli oz.rabili nič drugega kot mleko?
še to,prijateljica,upokojena patronažna,mi je rekla da se je v njeni karieri zamenjalo toliko teorij kdaj začeti z gh da na koncu niti sama ni več vedela kaj naj mamicam sploh še reče, tako da jim je svetovala da se ravnajo večinoma po občutku,ker je ta večinoma pravilen.
glede na to da nama zdaj nič ne manjka bom tako nadaljevala,ker očitno je to ok.
hvala za nasvete

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2009 9:45:42   
sxy
V bistvu si z GH začela pri 3m in 1t starmu dojenčku, če sem prav razumela, saj bo šele star 4m in vidva že 14 dni uvajata GH!!!
To je prehitro, prehitro, kot so ti že vse pred mano povedale!!!
Da si ne boš čez nekaj mesecev in celo življenje očitala zaradi alergij, ki si jih povzročila svojmu otroku, kot ti je povedala že ****!!!
Poznam par mamic, ki so bile "pametne" kot ti in so pričele z Gh hrano pred 4m in verjemi da jim je danes žal. Alergije niso kar tako, dokler jih ni ne veš kako hudo je, ko pa so prisotne, je večinoma prepozno.

Kako pa veš da je bil user posted image skoz lačen, no pa saj je bil star šele 3m, saj ima pravico biti lačen na vsake 2 do 3 ure.
Mogoče pa je jokal zaradi drugega vzroka, mogoče je potreboval tolažbo, ki jo je pač dobil s flašo.

Kako je pa napredoval s težo??? saj če ni izgubljal na teži, verjetno ni potreboval dodatne, bolj kalorične hrane!

Kar se tiče pa upokojene P., je pa takrat itak vladalo drugačno mnenje stroke in ljudi. Moja Tašča je tud sinu dala pri 4 m bedro v roke da jo je cuzal in muzgal in je to pričakovala tudi od mene da jo bom dala mojmu user posted image .
Ampak danes so drugačni časi in drugačna dognanja glede prehranjevanja in posledic.

Razmisli kaj počneš!!!!

Pa brez zamere!!!

P.s. tudi mene to tako dvigne, kot tebe ****, ker pol pa jokajo zaradi problemov takih in drugačnih!!!

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...

(odgovor članu petra.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2009 10:05:04   
josephine27
zakaj potem prodajajo oz.sploh delajo kašice za od 4.mes naprej če do 6.mes ne bi smeli oz.rabili nič drugega kot mleko?

trgovci se znajdejo po svojeuser posted image

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2009 11:06:38   
sanelaa
No, mi smo stari 4m 1 t in smo danes drugič poskusili korenček. Sicer ful ful malo, trikrat sem ga dala na žličko in v usta.
Jaz ne pričakujem da se bo najedel, ampak da malo spozna drug okus in hranjenje po žlički.
Je pa drugače polno dojen, smo pa dva dni nazaj poskusili zvečer dati tudi malo riževe kašice od Milupe, ker se ponoči ful zbuja in sem misla da je zarad lakote. Ampak očitno ni, ker je skoraj isto kot prej, no, mogoče za odtenek boljše.
DRugače pa naš tudi čaja ali vode ni navajen, tudi dva dni nazaj sem mu ponoči, ko se je zbudil, ponudila flašo z vodo, sem misla da bo palili da bi zaspal nazaj, pa ni šlo. SE je samo kremžil, tako da mu zdaj enkrat na dan ponudim flaško z vodo, da se bo počasi navadil.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2009 16:28:03   
nastasja
No....pri prvi so nam rekli da začnemo z gosto hrano pri 4. mesecih....sem začela s sokci (stisjen korenček....pesa....) potem, s kuhanim sadjem....bananco.....kašico....pa ni bilo panike in nobene alergije.
Zdaj 10 let kasneje pravijo samo mleko do 6. meseca?!  Mislim da bom ravno tako po dopolnjenih 4 mesecih začela s sokci pa te zadeve...ne z namenom da nadomestim s tem obrok...ampak da se počaso navajava na okuse in na žličko.
Ne verjamem da bo zaradi tega nastala kaka alergija.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.3.2009 0:25:22   
anckabancka
Jaz tudi ne razumem kam se vam tako mudi z avajanjem GHuser posted image

Pri zadnjem (tretjem) otroku načrtno nisem začela pred dopolnjenim 6. mesecem. Ker vem, da je za malčka najboljše moje mleko in da uvajanje GH potegne za sabo en kup stvari... Spet en kup packarije, pripravljanja, pomivanja, vedno sveže zaloge zelenjave in sadja... In tako je bil polno dojen do 6 meseca, zdaj pa počasi okušava jabolko in riževe kosmiče v mojem mleku.
Itak bo imel še celo življenje čas, da se naje GH... Zato se mi nikamor ne mudi. Pa še prav lepo napreduje ob dojenju.

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu nastasja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.3.2009 10:45:49   
kamilija
IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

Jaz tudi ne razumem kam se vam tako mudi z avajanjem GHuser posted image

Pri zadnjem (tretjem) otroku načrtno nisem začela pred dopolnjenim 6. mesecem. Ker vem, da je za malčka najboljše moje mleko in da uvajanje GH potegne za sabo en kup stvari... Spet en kup packarije, pripravljanja, pomivanja, vedno sveže zaloge zelenjave in sadja... In tako je bil polno dojen do 6 meseca, zdaj pa počasi okušava jabolko in riževe kosmiče v mojem mleku.
Itak bo imel še celo življenje čas, da se naje GH... Zato se mi nikamor ne mudi. Pa še prav lepo napreduje ob dojenju.

Tudi meni se nikamor ne mudi pa je stara 7m in pol. Pa je mal korenčka, jabolčka, kolerabce..par žličk na dan. Pa je ornk babauser posted image

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?