|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Folna kislina - ali je res?
19.5.2008 18:25:08   
LunaLuna
Nekaj dni nazaj sem nekje prebrala, da uživanje samo folne kisline lahko povzroči odmrtje ploda. Zato naj bi tiste, ki želijo zanositi, poleg folne kisline morale jemati tudi druge vitamine. B kompleks naj bi bil zato bolj primeren. Ali je tudi katera druga kaj podobnega slišala?

Ni me strah.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Folna kislina - ali je res?
19.5.2008 18:31:40   
Anonimen
Larifari.Folna kislina je pomembna že od samega začetka,torej že od fetusa naprej

(odgovor članu LunaLuna)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2008 18:58:30   
LunaLuna
Sej meni se tudi tako zdi, sam ko nekaj takega slišim, me zanima še kako mnenje. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2008 19:01:55   
uršika***
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Larifari.Folna kislina je pomembna že od samega začetka,torej že od fetusa naprej

Larifariuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2008 19:02:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LunaLuna

Sej meni se tudi tako zdi, sam ko nekaj takega slišim, me zanima še kako mnenje. 

Vidiš kaj počneš.Nekaj si slišala, seveda nepreverjenega in zdaj tukaj pišeš stvari, ki lahko marsikatero nosečko prestarašijo. Ogromno nas je, ki se trudimo zanositi, takšnih, ki so že noseče in VSE moramo po zdravnikovih navodilih jemati Tifol.Veliko nas je splavilo in zdaj se lahko vprašamo, če je kriv Tifol.
Ali nam je plod odmrl in se spet sprašujemo, če je kriv Tifol.
S takimi stvarmi, ki niso preverjene se ni za špilat, ker lahko marsikoga spravimo v obup.Lepo prosimuser posted image

(odgovor članu LunaLuna)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2008 19:02:58   
uršika***
drugače pa vsebuje centramed mami tudi ostale vitamine, pa če te je strah jemlji pač to

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2008 19:04:52   
LunaLuna
Halo, sej ga jaz tudi jem in se trudim zanositi. A misliš, da se jaz nisem ustrašila. Zato sem pa vesela odgovorov, kot so tile tukaj, da je to en larifari. Se tudi sama oddahnem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2008 19:10:25   
Anonimen
Lepo user posted image

(odgovor članu LunaLuna)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2008 19:11:49   
Anonimen
Nekaj dni nazaj sem nekje prebrala, da uživanje samo folne kisline lahko povzroči odmrtje ploda.

Kje pa je ta nekje? Kaksen vir podatkov imas?

Ja, lahko umres, kot lahko umres prakticno od vsake stvari, ki jo pojes...samo verjetnosti so zelo majhne. In v zacetku nosecnosti je lahko ogromno dejavnikov, ki povzrocijo, da se plod ne razvije do konca. Glede na to, koliko je splavov (in koliko moznih vzrokov zanje), bi skoraj morali prepovedati dihanje, da ne bi bilo nobenega rizika...user posted image .

(odgovor članu LunaLuna)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2008 19:57:29   
LunaLuna
To mi je ena napisala na forumu iskreni.net. Rekla je, da tako prakticirajo ginekologi na Koroškem po novem. Da pač predpisujejo vitamine B kompleks.
Res nisem hotla nikogar strašit, se opravičujem vsem, ki sem jih. Itak bi blo kaj bolj razširjeno to, če bi bilo kaj na tem. Meni je moja G priporočila Tifol, tako da ga še vedno jem in skušam zanosit.

Lep pozdrav in user posted image za vse.

Ni me strah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.5.2008 21:52:41   
Anonimen
Ena je Pušenjaka spraševala, če je potrebno jemati poleg folne še vitamin B, njegov odgovor;"dejstvo je, da je bila le za folno kislino dokazana učinkovitost pri preprečevanju česarkoli v nosečnosti. Zato zdravi nosečnici priporočamo le FK, ostalo pa lahko seveda jemljete brez škode. Drugače je, če zdravimo makrocitno anemijo, pri katerei ne vemo ali je posledica pomanjkanja folne kilsine ali vitamina B12, zato v tem rpimeru vedno zdravimo s kombinacijo, vendar je to popoloma netipično za nosečnice, torej mlade ženske."

(odgovor članu LunaLuna)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2008 21:56:22   
boma2
živjo vsem ..

user posted image user posted image user posted image
jaz imam pa eno vprašanje.... kaj je boljše tifol ali centramed mami?? Jaz jemljem centramed mami... zdaj me pa res zanima kaj je boljše ali je vseeeno... zaradi folne kisline seveda... prosim za vaše mnenje.,.. :))

hvala
user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.5.2008 22:41:35   
*Junona*
Mislim, da imata oba po 400mg folne kisline, le da ima centramed še ostale vitamine zraven. Elevit je še boljši, ker ima 800 enot folne in še ostale vitamine.

(odgovor članu boma2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.5.2008 0:43:56   
Majuska
LunaLuna, malce dvomim da je to res ... zakaj bi se sicer tako priporočalo jemalne folne kisline? Jaz sem večino časa jemala Elevit, ki vsebuje tudi druge vitamine, poleg tega s svežo zelenjavo povečaš vnos potrebnih snovi. Ne vem no ... čisto vsaki stvari, ki jo preberem, pa glih ne verjamem.

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.5.2008 6:03:29   
pikipu
Ma dajte no! Vzemite listek, ki je priložen Tifol tabletam, meni se ga ne ljubi prepisovati, in ga PAZLJIVO preberite. Vnos 40 mikrogramov folne kisline na dan, ki je eden izmed vitaminov B-kompleksa, zmanjšuje morebitni nastanek spine bifide oz. nenormalnega zraščanja hrbtenjače pri zarodku, kar se zgodi nekje med 23, in 27. DNEVOM po zanositvi. Jemanje v začetku nosečnosti je pomembno ravno zaradi tega, ker se pogosto dogaja, da ženska v tem času še niti ne ve, ali je noseča ali ne.

Zdaj, ali jemljete Tifol, Centramed Mami, ali kakšne druge tablete - pomembno je, da dobite oz. dobimo vsak dan 40 mikrogramov folne kisline. Če jo je v telesu več, se izloči z urinom. V času nosečnosti pa sploh vpliva na rast zarodka in kasneje ploda. Ne škodi v nobenem primeru. Sicer pa najnovejše raziskave na tem področju kažejo, da folna kislina pomaga pri preprečevanju srčno-žilnih obolenj.

Se opravičujem, ker sem vam mogoče zatežila in napisala nekaj več, ampak tako kot je že ena prej napisala, veliko je takih, ki se trudijo zanositi in potem pride še do kakšnih neljubih posledic in sta sekirancija in strah še večja.

Punce srečno! user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.5.2008 7:08:15   
srki
Saj tudi, če človek ni noseč, rabi vitamine, zatorej je to en sam bla bla, po mojem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.5.2008 7:13:08   
spps
folnakislina 

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.5.2008 16:59:39   
pikipu
No, bravo SPSS, to je še boljše!!!!!

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.5.2008 21:56:17   
boma2
no full hvala punce... :)
user posted image user posted image user posted image

res hvala... :)

(odgovor članu pikipu)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?