|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Folna kislina
12.12.2009 19:32:26   
Baucka
Pozdarvljene,

tudi mene nekaj mika da bi še enega otroka imeli.
Hčera je sedaj stara 3,5 let in mislim, da je že zadnji čas.

V prvi nosečnosti mi je bilo do 20 tedna fuuuuuul slabo,
tako da sem 2x bla na infuzije, ker nisem mogla jest in sem preveč hujšala.

Sem pa ves čas jemala Tifol, prebrala sem da je lahko tudi to vzrok pretiranim slabostim.
Zanima me kaj jemati, da mi ne bi bilo tako slabo. Ali lahko tudi s hrano zamenjam tableto.

Mislim, kar zmrazi me da bi 4 mesece bila kot cunja, tedaj sem bila sama, sedaj pa imam hčero,
in ne bo mogoče, da bi cele dneve preležala.

še eno vprašanje? Ali je res tako slabo če je otrok edinec? Enostavno ne vem če bi še enkraš šla skozi vse to.

Gremo veselo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Folna kislina
12.12.2009 19:38:52   
Anonimen
kdo je pa rekel,da moraš jesti folno??
Se samo priporoča,nujna pa ni

(odgovor članu Baucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2009 19:48:32   
abi
Ključni pomen folne kisline v času nosečnosti je, da pripomore k normalnemu razvoju živčevja plodu. Še posebno je odločilna pri razvoju hrbtenjače. Če folne kisline nosečnica ne zaužije dovolj, se poveča tveganje prezgodnjega poroda, okvar glave in hrbtenice in celo hujše duševne in/ali telesne prizadetosti nerojenega otroka - torej mislim da je zadosti razlogov da zaužiješ zadosti folne kisline !!!!
Jaz sem v prvi user posted image  jemala Tifol, v drugi pa Elevit in mislim da zadnji nima možnih stranskih učinkov.

Drugače pa je ta kislina  ali vitamin B9 tudi v hrani:  
*jetrih, kvasu, jajcih, ribah, siru, polnozrnatih pšeničnih izdelkih, kalčkih, listnati zelenjavi, brokoliju, korenju, paradižniku, bučah, papriki, soji, čičerki, leči, fižolu, avokadu, marelicah, dinjah, bananah in pomarančah.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2009 19:53:05   
Anonimen
A je kdo vprašal kaj je njen pomenuser posted image

(odgovor članu abi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2009 20:08:21   
Baucka
V prvi nosečnosti sem jemala vseh 9 mesecev, vem kaj je njen pomen in zakaj se priporoča.

Vendar se hočem tudi izogniti nosečnosti, ker tudi to škodi otroku, da mama ne more dovolj jesti in postane slabokrvna in v prvih 20 tednih shujša za 7 kg.

Zato me zanimajo nadomestki, po katerim mi ne bi bilo tako slabo, slabosti se tako ali tako verjetno ne bom mogla izogniti.

Gremo veselo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2009 20:09:58   
Anonimen
Poglej po RR-ju

(odgovor članu Baucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2009 20:14:16   
Anonimen
Glavni viri folne kisline v hrani so zelenolistna zelenjava, sadje, žita in stročnice. Veliko tega vitamina vsebuje špinača, brokoli, pomarančni sok, fižol, soja.
200g brstičnega ohrovta 0,050
200g kuhanih špargljev 0,050
200g brokolija 0,048
200g kuhanega ohrovta 0,048
200g banane 0,030
50g arašidov 0,028
4 kosi polnozrnatega kruha 0,026
200g kuhane špinače 0,024
100g glavnate solate 0,023
100g motovilca 0,022
200g pomaranče 0,014
1 lonček jogurta 0,014 

jemat moraš vitamin B9
Vitamin B9 najdemo tudi v koruzi, fižolu, leči, pomarančah in sveže iztisnjenemu pomarančnemu soku.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2009 22:19:51   
mini86
js bi ti priporočala elevit..ma folno not pa tud minerale, železo, vitamine..tko da če ti slučajno kej manka da dobiš...drgač pa naj bi elevit tud zmanjševal slabosti ali pa jih celo preprečil..js sm ga celo nosečnost jemala in tud slabokrvna nism bla..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2009 8:19:21   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

A je kdo vprašal kaj je njen pomenuser posted image

Ne vem zakaj se moraš skrivat pod anonimnostjouser posted image , sicer pa tvoj odgovor na njeno vprašanje ni ravno v pomoč !

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2009 17:20:02   
Hely80
Pozdravljena Baucka,

imam 8 let staro hčerko in sem sedaj v 6. tednu. Jaz mislim, da je fino, če lahko ješ folno kislino, priporočam ti, da poskusiš Elevit, če pa ti bo res fejst slabo pa poskusi nehati jemat te dodatke in jih zamenjaj z hrano. Moja mama ni vedela kaj to je folna kislina, babica pa še manj. V eni stari knjigi sem prejšnji teden brala (izdana je bila 1990. leta), da ti zdravnik v 3. mesecu predpiše folno kislino, če je to potrebno, tako, da včasih nosečnice tega niso jemale, vprašanje je, če se je sloh dalo dobiti folno kislino v lekarni takrat. Zato se ne sekiraj, pazi na hrano, ki jo poješ, seveda kašen greh tudi lahko narediš user posted image , saj se torticam in podobnim sladicam ne moremo čisto odpovedati.
Kaj se pa tiče edinca, pa ne vidim kaj bi lahko bilo narobe???? Kaj pa si slišala o tem?

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2010 19:30:35   
tinna25
zdravo...

jaz sem jedla elevit in full bruhala po njih, zato sem prenehala....

v trgovini sem opazila multivitaminske bonbone - ti tudi vsebujejo folno kislino in jih nekako 3 -4 na dan pojem......ni slabosti.

(odgovor članu Hely80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.2.2010 7:33:38   
d3lfink4
Hejla!
Jaz pa že 2 meseca jemljem tablete CentraMedMami ... Imajo folno in vse dodatne vitamine in minerale, ki se jih priporoča in nimam nobenih stranskih učinkov ... poskusi s temi user posted image
Sicer pa me mičkeno skrbi, ker nikjer nisem zasledila, da katera jemlje te tablete ... Teta v lekarni pa mi je rekla, da so ful dobre ... tudi tu, na Ringaraja jih reklamirajo ... Ali ima mogoče katera izkušnje z njimi?
Lepo seimejte in veliko se smejte user posted image
papa

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.2.2010 9:31:03   
jana84
folno kislino v tabletah kot prehransko dopolnilo se dobi v različnih "embalažah": Tifol je samo folna kislina, Elevit Pronatal ima poleg fole kisline še minerale in druge vitamine, ravno tako CentraMedMami...pa še marsikatera druga tableta bi se dobila.
Jaz sem do sedaj vedno jemala Tifol do 3.meseca, pa nisem imela nobenih stranskih učinkov, je pa res da na splošno nisem občutljiva na take stvari. Sedaj pa ko načtujemo še enega user posted image pa pijem zjutraj šumeče tablete vitaminov B-komplaksa in folne kisline...pa tud nimam nobenih stranskih učinkov.

Glede "obveznosti" jemanja folne kisline pa tako kot je bilo že napisano. Nič ni obvezno. Moje mnenje je pa, da če lahko nekaj pripomore k bolj zdravemu otroku oziroma zmanjšuje možnosti okvar pri plodu, bom jemala. Naše mame in babice folne kisline niso jemale, pa še marsičesa ne...Pa tudi smrtnost otrok in telesne ter duševen okvare so bile pač večje...Ampak na koncu se vse izravna, zato pa so imeli po 10 otrok, od tega pa jih je preživelo po7-8...Vendar glavo pokonci, razvoj gre naprej in tudi mi z njim.

Če ti folna kislina povzroča nenormalne slabosti, potem je pač ne jemlji, ali pa povprašaj ginekologa kaj ti priporoča, saj so zato tam, da nam odgovorijo na vprašanja, kaj ne?

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?