![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Folikli, Dabroston in BT 29.9.2008 13:42:06
|
|
|
|
Črička
|
Kopiram iz foruma "Želimo si novega člana", saj so se očitno ustrašili dolžine in se ne da nobenemu prebrat. Mogoče sem pa tudi jaz tako glupa in sprašujem bedarije. Torej: Zadnjo sem imela konec julija, testi so bili negativni. V petek sem bila na pregledu in ginekologinja mi je naredila UZ. Na enem jajčniku je bil folikel 17mm, na drugem pa folikel 7 mm. Dala mi je Dabroston in mi je rekla, naj ga začnem piti takoj in to 3x1 tableto 10 dni - za sprožitev . Ali je kaj narobe, če ga začnem piti še pred ovulacijo? Zanima me kako ga pijete, npr.1 zjutraj, 1 opoldne in 1 zvečer ali kako? Poleg tega me zanima še naslednje: ginekologinja mi ni nič povedala, kdaj naj bi bila okvirna ovulacija glede na velikost foliklov. Pri kakšni približni velikosti folikli počijo in koliko zrastejo prbližno na dan? Sama bi rekla, da do ovulacije še ni prišlo, saj sluzi ni obilno in ni tipična ovulacijska. Kaj pa tako velika razlika v velikosti foliklov? Odločila sem se tudi, da si bom začela meriti BT. Prebrala sem, da si jo je treba izmeriti zjutraj, preden vstaneš. Danes sem se zbudila ob 3h 30 min in nesla hčerkico lulal, BT pa sem merila ob 6h. Ali je bilo vmes dovolj mirovanja? Uf, sem bila dolga. Upam, da mi boste kaj razjasnile. Hvala in pozdravček
|
|
|
|
RE: Folikli, Dabroston in BT 29.9.2008 14:31:41
|
|
|
|
Matejčika
|
Dabroston lahko ješ četudi še ni prišlo do ovulacije. Pravzaprav ti bo koristilo, če bo prišlo do oploditve, ker dabroston pomaga pri vgnezditvi, torej, umiri maternično sluznico. Vzameš ga pa...tak kot si rekla, enga zjutraj, enga popoldan in enga zvečer. Pazi, da neboš vzela tabletke in potem bila dolgo na soncu. Glede BT, pa ti neznam odgovorit.
|
|
|
|
RE: Folikli, Dabroston in BT 30.9.2008 8:45:19
|
|
|
|
lana38
|
BT sem si jaz merila zjutraj, preden sem vstala okrog 7h. Pa sem tudi ponoči šla kdaj na WC. Bistveno je, da si meriš vedno približno ob istem času. Pri meni se je lepo videl preskok temp. po O. LP
|
|
RE: Folikli, Dabroston in BT 30.9.2008 18:02:46
|
|
|
|
Orhideje
|
Črička - glede BT - Merit si jo moraš zjutraj - najbolje, da ob istem času. S tem, da meni to nikakor ne ratuje. Tudi jaz bi imela vprašanje glede tabletk Dabroston. Sem imela strašno neredne M in sem tablete Dabroston začela jemat v mesecu juniju - od 15. do 25. dni ciklusa. Od takrat imam redne M - točno na 28 dni. Prejšnji teden v soboto mi je tabletk zmanjkalo, ker se mi je ena tablica nekje založila, takrat je bil 23. dan ciklusa. Vzela sem jo še zjutraj. Glede na to, da sem sedaj 4 mesece dobila M točno 3 dni po prenehanju jemanja tabletk, bi jo sedaj morala dobiti včeraj zvečer. Ali je vseeno bolje, da računam na 28. dan - ki bo v četrtek oz. raje bi vidla, da je sploh ne bi bilo. Čeprav je to skoraj neverjetno, da bi nama blo ratalo ravno sedaj, ko sva v času O samo enkrat .
|
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.