|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Flaska+duda(pri 2.letih)=zobki??
18.4.2006 9:51:13   
Mojca P.
Ziga bo kmalu star dve leti in moti me, da ima se vedno dudo in flasko. Dudo je imel ze samo za spanje, potem je pa imel angino in zdaj sta najboljsa prijateljauser posted image . Tudi na flaso je od takrat spet bolj navezan, saj smo ga mogli silit, da bi ja cimvec popil in cim hitreje prebolel.
Vem, da ga bo vse skupaj minilo, saj v vrtcu lepo pije na loncek (doma nikakor ne ...mogoce zato, ker vidi, da ima Jaka dudo in flaso), duda pa niti ni tak problem za zobke (bi bil prstek se hujsi).
Skrbi me bolj to, da kljub temu da 2x dnevno umivamo zobke to ni dovolj, saj vcasih (ce ima zvecer ali ponoci frke) spije mleko na flaso in to po tem, ko so zobki ze umitiuser posted image . Prakticno ima potem skoraj celo nic neumite zobeuser posted image . Vem, da tudi pitje sokov po flasi ni dobro..ampak kaj pa naj, ce drugace premalo popije??
Je imela katera  podoben primer? Se pozna tudi kaj na zobkih? Res ne bi rada, da bi imel tezave...ne vem pa, kdaj se bo odvadil flase..lahko kar trajauser posted image ! Poznam namrec fantka, ki je s flaso spal, pa je imel prav rumene obloge po zobkih, kasneje pa seveda cisto gnile....groza, ce bo nas tako zgledal.
Kaj naj naredim? Lahko zobozdravnik kako zasciti zobke..ker je potem, ko ima ze obloge najrz prepozno, a ne??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Flaska+duda(pri 2.letih)=zobki??
18.4.2006 10:00:42   
Anonimen
Moj otrok je star 4 leta, zjutraj in zvečer (po umivanju zobuser posted image  - zdaj bomo to spremenili) pije kakav po steklenički. Dudo je do nedavnega imel povsod s seboj, pred kakšnim tednom smo jo šele ukinili za čez dan, tako da jo ima sedaj res amo še za spat. Zobe ima lepe, brez ene pikice. Po moje je ogrooomno odvisno od genov, res pa je, da umivanje po vsaki jedi (in seveda pitju sladkih stvari ter mleka) preprečuje nastanek kariesa pri ljudeh, ki so k njemu nagnjeni. Vsaj pri takih je to najbolj očitno.
Jaz sem vedno imela v mislih bolj to, da bo otrok zaradi dude imel prednje zobe naprej, pa nam je zobozdravnica pri treh letih na sistematske pregledu rekla, da to nima nobene veze, da itak po tem, ko enkrat neha dudlat, gredo zobki, če zaradi dude res kaj naprej zlezejo, nazaj v vrsto. Tako da sem mogoče tudi zaradi tega tole dudo tolerirala toliko časa, ampak zdaj je pa res dovolj, ker pri štirih letih pa res na cesti z dudo čudno izgleda.
Tako da bi jaz rekla, da se izogibajte pitju mleka in sokov ponoči, pa morda mi za čez dan nabavili kakšen lep magični lonček ali bidon ali kaj takega. Mogoče plastenko z nastavkom za pitje, tisto iz trgovine. Naj si ga ali jo sam izbere, mogoče bo pa to vžgalo. Če pa ne bi, pa se jaz ne bi preveč obremenjevala s to zadevo. Kot praviš, imate še dojenčka poleg, in meni se zdi bolje, da je starejši otrok psihično, čustveno stabilen, kot da ima lepe zobe. Pač umivajte zobke čimveč, z ostalim se pa ne preveč obremenjevat. Vse ob svojem času, vsak otrok rabi svoj čas.

(odgovor članu Mojca P.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2006 10:20:18   
KODA
Naš je star 3,5 let,pa si zvečer še vedno nese v posteljo vodo v steklenički s tulcem.Dude pa že kot novorojenček ni maral,kasneje pa tudi ne.
Drugače pa naši otroci najraje pijejo vodo.Sploh ponoči.
Pri tastarejšem je bila podobna zgodba,ki je trajala tja do 4 leta.
Dudo je pa prerasel pri 18 mesecih(tastarejši).

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2006 10:44:46   
Ro-La
dudo še vedno ima, vodo pije na flašo, sokove, čaje...pa iz kozarca

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2006 11:10:20   
srki
Naš bo star dve leti, flaše že dolgo nima več, pije iz kozarca, dudo pa ima še za spat in za pocartat, tako da s tem ne pretirava, me je pa zbodlo to, da si napisala, da imajo zaradi tega otroci rumene zobke, pa da izpadajo....

Moj nečak bo star 3 leta, pa še zdaj pije flašo, v vrtcu pa lepo iz lončka. Zobke mu po vsakem obroku ne umivajo, obožuje bonbone, čokolade niti ne toliko, zobke ima pa bele ko riž. Našemu jih umijem zvečer, s krtačko in zobno paso za otroke (brala sem, da to ni priporočljivo, da naj bi jih tako majhnim brisali s prstom in pleničko), pa vidim, da ima čisto pri dlesnih malo rumenkaste zobe. Sladkarij pa tudi ne poje ne vem koliko. Pa sem zvedela, da to pride tudi od sirupov-antibiotikov, ki jih je naš popil že najmanj 15 flaš!!

Sosedova punčka pa sploh ne mara sladkih stvari, ima pa vse prednje zobke črne? No, od česa pa?

Mislim, da je vse od genske zasnove odvisno, koliko bele zobe ima kdo, pač tako je.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2006 11:27:37   
dory
Moj mali bo konc tedna dopolnih dve leti in brez flase mu ni za zivet...in ker ima tezave s hranjenjem mu ne nameravam vzeti se tega...zobki pa zarad tega niso prav nic slabsi...saj jih pere vsak dan...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2006 21:32:39   
TaRe*
Naša bo julija stara 2 leti in ima ene 7-8 dud.Najraje bi imela dve v ustih,pa še v vsaki roki eno za vsak slučaj.Ja,kriva sem sama,vem,ampak tako pač je.Najprej sta bili dve,potem pa še kakšno kupiš,pa hočeš stare vžt,pa jih ne,pa tako naprej.
V vrtcu jo baje ima samo za spat,drugače ne,mene pa pop.večkrat okoli prinese,da ji jo dam,ponoči pa jo ima v ustih.
Flašo ima za ponoči(čaj)tako na dudo(no,ravno danes jo je skrila muca copatarica,ker jo je vrgla pod posteljo...bomo videli,če bo uspelo.Zaspala je brez,kaj bo pa ponoči,če se zbudi,pa ne vemuser posted image )
Za čez dan,pa za v vrtec pa ima tisto flaško z slamico,al pa lonček.
Zobke ima pa zelo lepe,razen prednje dva sta malo rumenkasta in rabita vsak dan temeljito čiščenje.

............ja,takle mamo..;)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.4.2006 23:17:38   
ZARA

Zara bo tud zdej 2 leti in je totalni dudoholik. Flašo ima še vedno (zjutraj mleko), dudi (vedno dve) pa vlači non-stop za sabo, tako da jio včasih skrijem, da pozab...Za spat je pa nujna, če ne sploh noče v posteljo...
Zobe ima bele in lepe, samo prva dva sta malček naprej, ampak res malo...

lpk

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.4.2006 8:27:07   
viv_
Misliš takole:
user posted image

Ha ha ha... Pri 2 in pol letih je še vedno tako... Naceja se s flašo in to čez dan, dudo ima itak skoraj non stop v ustih. Zobke ima pa po besedah zdravnice "izredno lepe in močne". Sedaj imamo knjigico "Adijo, duda!", ampak ne pomaga kaj dosti...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.4.2006 10:19:22   
Urša
user posted image user posted image user posted image  Viv, dobra fotka! Za na kakšen natečaj!user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.4.2006 10:28:21   
Anonimen
naša ma tut še flašo ampak samo za pitje ponoč..kak čaj pa mleko zvečer..ja tut po umivanju zob. čez dan pije iz magičnega lončka al pa iz kozarca. dudo ma tut še, čeprov čez dan tut že manj, ponoči je pa obvezna oprema. ji pa ne mislm vzet dude ker pričakujemo novga dojenčka in se mi zdi da ni primerno kakih ukrpov v tem času izvajat. flaše še ne bi pogrešala dudo pa. je pa res da pa mleka ne pije drgač k pa po flaši user posted image

(odgovor članu Urša)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
20.4.2006 15:50:21   
Blink1
Mojca...naša ima tudi flašo, zjutraj in zvečer mleko (tudi po umivanju zob, ker ga spije preden zaspi), čez dan sok ali čaj na flašo. Kozarček ni aktualen (samo štamperli - tam pa ne spije dovolj).

Duda za spanje. Je rekla zobozdravnica, da ima čudovite zobe, naj pa vseeno pije čimmanj sladke stvari. Za dudo je rekla, da glede na to, da ni bila skoraj nič dojena, jo bo verjetno dlje zahtevala. Ni pa problem.

he he...sej enkrat bodo dali to stran. Do poroke ziheruser posted image

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......