|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fiziološka raztopina
9.7.2010 11:56:58   
divans1
Ali lahko pride dojenčku v oči, ko mu jih čistiš? Namreč, čez noč je dobil gnojni uček, dobila sem kremico za mazat..., pa s fiziološko mu sčistim, ko se zbudi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fiziološka raztopina
9.7.2010 12:03:22   
kristinaj
sej ne škodi??!!! z vatko namečeno s fiziološko potegneš od zunanjega roba očesa proti notranjemu....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.7.2010 12:03:36   
tassika
Komot. Navlažiš gazico in mu z eni potegom sčistiš, potem vzameš novo, da se ne prenaša naprej. LAhko pa to traja kar nekaj časa. NAm je uspelo jo pozdravit v 1t.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.7.2010 12:11:46   
divans1
Ok, hvala!!! user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.7.2010 12:19:14   
smokyhawk
če se mu gnojno dela,pa če dojiš mu ob vsakem obroku malo svojega mleka špricni not...dela čudeže....user posted image user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 13:42:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu smokyhawk)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 13:54:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.7.2010 13:55:52   
divans1
Ooooo groza, to je res neprijetno. Sam ni mi jasno, zakaj so kamilice prepovedane???

Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 14:11:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.7.2010 14:23:53   
somo
a so user posted image tudi bris vzeli? glede na to, da toliko časa traja...
tudi mi smo imeli z očko težave. Začelo se je 5 dni po rojstvu z levo očko, seveda pa se je okužba razširila tudi na drugega.
nam je zdravnik strogo prepovedal vse ostalo, razen fiziološke raztopine!

Neposredna povezava do sporočila: 10
9.7.2010 14:33:11   
smokyhawk
js sn mu sprva dala ciloxan ko mi ga je doktorca dala,je mel po njem groooozno rdečico pri očkiuser posted image ,sn mu pol s svojmu mleko not špricnila pa je bilo bolje....user posted image ta drugič sem mu pa kar s kamilco umivala vsake tri ure in je blo nasledni dan bolje....user posted image iz lastnih izkušenj,nikoli ne govorim da dajem otroku kaj drugega kot pa fiziološko,in glede nato da delno dojim,tudi pri doktorci rečem da polno dojim...ker ko sem ta prvič rekla da mu dajem dodatek mi je skoraj eno uro razlagala kako pomembno je materino mleko in da se naj trudim pa to..STARA,ČE NIMAM MLEKA DOST!!!!!ok,sn zašla s teme,ampak vseen,sn js tud rekla ko je mel vneto očko da sn mu kamilce dala pa me je nazjala ko steklen pesuser posted image mnenja se krešejo ko ponorele kure,še babica mi je rekla naj mu s kamilico umijem al pa s svojmu mleku...user posted image user posted image

(odgovor članu somo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 21:59:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu smokyhawk)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
9.7.2010 22:37:10   
šrimpf
naš mali je imel uček vnet od drugega dneva pa do četrtega meseca, pa ni pomagalo nič. je pediatrinja rekla, da ma še precej ozek solzevod, da naj masiramo. no, z učkom nimamo več težav od jemanja krvi za testiranje za alergije, je bošček tako jokal, da se mu je solzevod  razširil. od takrat še ni imel gnojnega izcedka.
ponavadi gre za ozek solzevod, lahko pa je tudi okužba z eno zadevo, za kaj gre, sem pa jasno pozabila user posted image

aja fiziološka seveda ni škodljiva za učke.

Neposredna povezava do sporočila: 13
10.7.2010 13:33:43   
Najaa
Nekateri imajo zaradi ozkih solzevodov dolgo vnete oči. Potem se lahko to samo popravi ali pa je treba it na poseg. Moji na srečo nista imeli tega, je pa tamala imela že ene parkrat vnete oči in ni pomagalo druga kot AB kapljice.

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.7.2010 22:45:08   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

sej ne škodi??!!! z vatko namečeno s fiziološko potegneš od zunanjega roba očesa proti notranjemu....

po novem: vedno z zložencem,ker se kosem vate lahko scufa in gre v uček.sicer redko,ampak tako pravijo na pediatriji.

in pa ja!!še mnogo mnogo bo fiziološke popil,ko mu bop MORALA čistit nosek obilno,ko bodo na pohodu smrklji.user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.7.2010 14:22:11   
somo
zivepo, zadeva pri nas je bila taka, da se je naša pikica v porodnem kanalu okužila s Clamidio. To je spolno prenosljiva bolezen, ki jo marsikdo ima in sploh ne ve (ker se tak skrije, da je bil tudi rezultat mojega vaginalnega brisa negativenuser posted image ), lahko pa pusti trajne posledice.
Kot sem že rekla, se je  okužba prenesla  med porodom (lahko pa se zgodi,da se okužba prenese tudi preko rok, zaradi slabe higiene). Vnetje levega očesa se je pojavilo 6 dan po porodu (inkubacijska doba Clamidije). Najprej je bil uček malo zaliman, vendar po parih dneh ni bilo več normalno. Zdravniki so me  ves čas odslavljali po telefonu, češ da so lepljive očke pri dojenčkih narmalen pojav. Ko sem končno izprosila pregled,so ugotovili, da je stanje resno in da bo potrebno vzeti bris. Le ta pa je pokazal,da gre za klamidijsko okužbo, ki se  zdravi z antibiotiki in antibiotičnimi kapljicami.

jaz mislim,da ni kritično, če se zadeva ne poslabša in če  gre za rahlo vnetje (verjetno res gre za zamašene solzevode).V primeru, ko se stanje slabša je pa nujno vzeti bris, ker lahko taka okužba pusti trajne posledice...user posted image

Upam, da  nisem koga po nepotrebnem prestrašila (velikokrat gre res za rahlo zalimane oči, karjeposledica zamašenih solzevodov),sam iz lastnih izkušenj sem videla, da sem mogla prav prosit zdravnike, da so nas naprej na preglede poslali...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.7.2010 11:09:25   
dreamhorse
Če ima otrok nekaj mesecev vneto očko, je najverjetneje zamašen solzevod in ga je treba predret. Seveda to opravijo zdravniki. Jaz bi na tvojem mestu šla do pediatrinje po napotnico. Kolegicina mala je imela 6 mesecev vneto oko.... po prediranju je vse ok..
Moja je bila prehlajena, pa je imela vnete očke. Tobrex ni pomagal, se je nekaj časa vleklo. Potem sem ji pa dva dni spirala s fiziološko in od takrat je ok.
In po nasvetu njenega pediratra nobeno materino mleko, kamilice ipd. samo fiziološka raztopina, ki je seveda sterilna...

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 14.7.2010 11:10:17 >

(odgovor članu somo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?