|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fiziološka raztopina
13.4.2010 11:40:27   
divans1
Prebrala sem, da je priporočljivo pri čiščenju popka novorojenčka samo enkrat na dan ga čistiti z 70% alkoholom, drugače pa z fiziološko. A je fiziološka za nosek dobra tudi za popek ali je potrebno kupiti kakšno drugo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fiziološka raztopina
13.4.2010 11:46:18   
Felicita
ne, fiziološka je fiziološka (more bit) pa če piše za nos, oči ali kej drugega. fiziološka raztopina je 0,9% raztopina soli v vodi in mislm da česarkoli drugega pod tem imenom niti ne smejo prodajat.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.4.2010 11:57:51   
Zala01
Ja za nosek se dobi sterilna fiziološka v malih, misim da 5 ml ampulcah, je pakirana v modri škatlici od Nivee, jo imajo v vsakem Sparu ali Mercatorju na oddelku za dojenčke. Za popek pa ni potrebno, da je sterilna in jo lahko uporabiš to ali pa cenejšo iz lekarne (ki jo dobiš v steklenici). To je razlika.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.4.2010 12:00:33   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

Ja za nosek se dobi sterilna fiziološka v malih, misim da 5 ml ampulcah, je pakirana v modri škatlici od Nivee, jo imajo v vsakem Sparu ali Mercatorju na oddelku za dojenčke. Za popek pa ni potrebno, da je sterilna in jo lahko uporabiš to ali pa cenejšo iz lekarne (ki jo dobiš v steklenici). To je razlika.

tut lekarniška je sterilna - piše na steklenici.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.4.2010 12:06:23   
Anonimen
Jaz jo pa kar lepo sama kuham (po navodilu otorinolaringologa) in je tut ok user posted image .

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.4.2010 12:12:34   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

tut lekarniška je sterilna - piše na steklenici.

Se opravičujem, nisem vedela. No, je pa način aplikacije s temi ampulcami v mali nosek kar fajn. Jo pa zA STAREJŠEGA SINA TUDI JAZ SAMA PRIPRAVLJAM, ZA DOJENČKA SI PA NEKAKO NE UPAM ŠE. (sori velike črke)

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2010 12:26:48   
Najaa
Vsaka fiziološka, ki se prodaja je sterilna. Tiste ampule so samo bolj priročne za novorojenčkov nosek. Tudi popek lahko s tisto čistiš. Lahko pa kupiš večjo pakungo v lekarni.
divans, če imaš v bližini leclerc, se splača tam vzet njihove ampule fiziol., ker so veliko ceneje od nivejinih.
Drugače pa jaz sama kuham fiz., ker ko sta tamali prehlajeni ali bolani, je porabimo tudi liter na dan.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.4.2010 14:45:03   
ellie
Jaz sem mojemu malemu čistila popek samo z alkoholom. Pa je s popkom blo vse ok in še vedno je. Za nos pa sem kupila kar pollitersko flašo...ker je ogromno porabimo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.4.2010 15:10:55   
Anonimen
No ko ima naša tamala zabasan nos, gre pri nas politrška flaša v 3h dneh user posted image ... tako da dam v lonec pol litra vode in čajno žličko soli, pustim da zavre in odstavim in to je vsa umetnost user posted image .

(odgovor članu ellie)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.4.2010 23:00:42   
Želvi
Jaz sem za čiščenje popka uporabljala izključno fiziološko raztopino, enako tudi za nosek. Kupovala sva jo (in jo še vednouser posted image ) v lekarni, vzameva kar pol litrško in v njo vstaviva za to primerno iglo, tako da raztopina ostane sterilna. Sva pa v lekarni vzela tudi takšno malo "flaško", malce večjo kot je ampula, s katero je lažje nabrizgati fiziološko v nosek. Kot je pa že Otika rekla je čisto ok če je skuhaš tudi sama (tudi jaz jo če mi jo slučajno zmanjka) in to tudi marsikateri izmed zdr.stroke svetuje enako.

< Sporočilo je popravil Želvi -- 13.4.2010 23:01:52 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.4.2010 16:47:39   
strela77
Glede fiziološke raztopine za popek - mora biti sterilna, saj je to kot rana, skozi katero lahko vstopajo bakterije v novorojenčka. Ne se hecat s tem. Po odprtju jo lahko uporabljate 24h, zato je bolje, da uporabljate manjša pakiranja. Za nosek pa ni nujno, da je sterilna, ni pa dobro, da ravno teden dni stara, saj jo 10 ali 20 ml itak prej porabite.
Glede alkohola za popek je pa kar prav, da približno 3x dnevno z njim očistite popek. Ampak samo z alkoholom, ne hkrati tudi s fiziološko. Če pa ima popek čuden vonj (smrdi), pa samo z alkoholom. Če vonj v 24h ne izgine in se pojavi še rdečina, pa h PEDIATRU. user posted image

(odgovor članu Želvi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?