Ayo
|
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ No, jaz pa priznam, da me je kar malo strah, ker se mi zdi tole stanje dosti resno. Gre pač za cikel, ko po obdobju rasti pride do padca. Dejstvo je, da gre za globalno krizo in če bo prišlo do finančnega zloma (btw, so se po svetu zamajala precej močna stabilna podjetja) bomo to definitivno občutili tudi navadni smrtniki. Tudi pri nas lahko pride do propada bank. Uslužbence za šaltarji so prav gotovo napumpali, da stranke verodostojno prepričajo, da ni panike, ampak ljudje na višjih položajih so malo bolj zaskrbljeni. Sem se danes na enem srečanju prepričala... Propadajo velike mednarodno svetovne banke, banke katerih glavna dejavnost je (bila) investiranje. Tiste manjse, katerih vir zasluzka ni investicija, pa so manj oz. skoraj nic ogrozene. Tako da slovenske banke...bodo postale prej zanimive za kaksne tuje burzuaze, ki enostavno iscejo varen bancni racun, kot pa da pri propadle zaradi slabo nalozenega denarja. To kar znamo pri nas zaznat od financne krize je, da si ne bomo vec sposojali denarja za nakup cevljev, oblek, potovanja in ostale bedarije, zaradi karih so hotele zasluzit banke na racun revnega prebivalstva , in zdaj je cisto prav, da so jih lopnili z lopato po betici.