|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Finančna kriza
30.9.2008 20:29:10   
BAMBINA_
A vas je kaj strah morebitnega finančnega zloma? V našem poslu noče noben storiti novega koraka, samo čakajo kako se bo vse skupaj izcimilo. Ljudje baje že dvigujejo svoje prihranke iz bank... 

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Finančna kriza
30.9.2008 20:33:03   
soncece24
Nimam prihrankov, ne delnic - če pride do finančnega zloma, bomo tisti, ki nič nimamo najboljše skozi prišli, vsaj enkrat user posted image user posted image
Drugače se pa nič dobrega ne obeta po mojem - vsesvetovna finančna kriza. user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2008 20:33:42   
Doll
Enako kot soncece

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.9.2008 20:37:10   
Freycha
delam na tem področju, pa me ni strah. Če se je leta 29 pobralo, ni hudič, da se ne bo tudi sedaj. Sploh, ker se svet bolj zaveda, kam to pripelje, če se ne začne takoj sanirati.

Iz nikjer ne mislim nič dvigovati.... sploh naložbe v sklade in življenjska zavarovanja so za dolgo dobo in imam čas počakat.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.9.2008 20:40:46   
Anonimen
Nič me ni strah.
Naložb niti približno ne mislim dvigovat, tolk blond spet nismuser posted image .
Še manj denarja iz bank. No sej tam ga ni glih dostuser posted image

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.9.2008 20:42:22   
nynna
Kaj se bo pa pol s krediti zgodilo? recimo z unimi vezanimi na frank? Mene je kar strah.user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2008 20:45:35   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: nynna

Kaj se bo pa pol s krediti zgodilo? recimo z unimi vezanimi na frank? Mene je kar strah.user posted image

razen če kakšna ne dela ravno na banki in ravno na kreditih in ima čisto sveže informacije, kaj bo, potem raje ne sprašuj tu, ker te bodo nekatere na smrt prestrašile. Raje čez par dni pokliči na banko, pa se pozanimaj.

Sicer pa, če imaš kredit, nimaš kaj.....bomo nekateri pač ugriznili v kislo jabolko, če bo treba....

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.9.2008 20:49:35   
Olivija
Mene trenutno tudi  bolj moti, da se krediti dražijo. user posted image

Ostalo me niti ne skrbi tako zelo, na vsake toliko časa pač pride do krize. Sklade bova pa tudi pustila pri miru, mogoče pa še bo kaj iz njih. user posted image

Mogoče je zdaj res pametno premislit o kakšnem nakupu, včeraj je en tip na CNBC stalno govoril "It is time to buy" - bom še mal počakala, ...

< Sporočilo je popravil Olivija -- 30.9.2008 20:51:25 >

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.9.2008 21:01:49   
BAMBINA_
No, jaz pa priznam, da me je kar malo strah, ker se mi zdi tole stanje dosti resno. Gre pač za cikel, ko po obdobju rasti pride do padca. Dejstvo je, da gre za globalno krizo in če bo prišlo do finančnega zloma (btw, so se po svetu zamajala precej močna stabilna podjetja) bomo to definitivno občutili tudi navadni smrtniki. Tudi pri nas lahko pride do propada bank. Uslužbence za šaltarji so prav gotovo napumpali, da stranke verodostojno prepričajo, da ni panike, ampak ljudje na višjih položajih so malo bolj zaskrbljeni. Sem se danes na enem srečanju prepričala...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.9.2008 21:08:12   
Freycha
bambina, največji problem predstavlja "raja", ki se prestraši in začne dvigovati iz skladov, bank, zavarovanj itd...... samo nihče se ne zaveda, da če pride do krize, ti tudi denar v štumfu ne bo kaj dosti pomagal, ker bo taka inflacija, da ne bo nič več vreden.

Kljub vsemu pa so take krize (tako, kot si sama napisala) dogajajo in se bodo tudi še dogajale. Ampak danes nam razni inštrumenti dajo več možnosti, da se temu izognemo vsaj v mali meri.

Mene pa pri tem bolj žalosti to, da ima Amerika finančno krizo, čutili jo bomo pa vsi......kako ima ena država tako veliko moč in vpliv v celem svetu user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.9.2008 21:27:26   
BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

bambina, največji problem predstavlja "raja", ki se prestraši in začne dvigovati iz skladov, bank, zavarovanj itd......

Ej, jaz sem bila doslej povsem indifirentna, pa se štejem med navadno rajo, ampak, ko sem danes videla tiste zaskrbljene frise vplivnejših ljudi, sem se prav zamislila, da zadeva vendarle ni tako nedolžna. In, ko sem izvedela, da dejansko stojijo zelo veliiiki projekti v najvišjih državnih sferah, ker čakajo na končni izid... itaq, da ne mislim kakorkoli ukrepati s kakšnimi dvigi, prodajami itd., ampak priznam, da sem kar en cmok dobila. Ker vsi poznamo zgodovino in vemo, kako zelo pogubna zna biti takšna kriza.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
30.9.2008 23:06:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2008 5:35:42   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_
A vas je kaj strah morebitnega finančnega zloma?

Katerega/kakšnega finančnega zloma pa?... mojega osebnega ali borznega?... kajti svojega osebnega sem preživela, za borznega pa mi je popolnoma vseeno... nimam prihrankov (v nobeni finačni inštituciji), nimam delnic, nimam nobenih drugih vrednostnih papirjev... pravzaprav celotnega sodobnega bančno-borzno-plačilnega-varčevalnega sistema sploh ne uporabljam... živim strogo od same gotovine, "višek" gotovine pa imata otroka in to na dobrih, starih hranilnih knjižicah... jaz ne premorem niti navadne BA kartice... pa tudi kreditov ne, da bi se obremenjevala z obrestmi in drugimi stroški... pravzaprav sem kakor v kameni dobi, ko ni bilo nikjer nobenih borz... samo blagovna menjava. user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2008 14:24:18   
yellowcrystalstar
sem najbolj vesela, da sva brez kreditov, pa čeprav v najemu. se je pa seveda spet podražila najemnina, tako da že gledava za novo stanovanje. se mi zdi, da tale kriza res najbolj seka po glavi in verjetno žepih tiste polne denarja. nam, ki itak nimamo drugega kot za sproti, se zaenkrta ne bo kaj dosti poznalo, saj nimamo česa izgubiti. je pa ta kriza itak bila napovedana že davno. se je točno vedelo, da se bo to zgodilo in je tudi prav, da se je. je že čas za ponovno razporeditev bogastva in pa da se naredi nek nov načrt, ki bo dober za vse.

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. (Hendrix)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.10.2008 15:00:50   
abc100
IZVIRNO SPOROČILO: živka

Dva dni pred volitvami je Kučan izjavil, da bo svetovno krizo rešil Potrč, zato naj volimo SD,.... me že ni nič več strah,...user posted image

Še boljša je pa ta, k je Janša reku, da če bo nova vlada sledila njegovim reformam in delala naprej tako kot oni, da ne bo prišlo do recesije.user posted image Čudno se mi zdi, da ga američani še niso k seb poklical, da bi še ameriko rešu.

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.10.2008 15:14:22   
puncica
midva sva že pred časom pobrala denar iz vzajemnih skladov in ko tole zdaj gledam se mi zdi da je bil zadnji čas kljub temu da je bilo že pozno, ker bi bila zdaj že krepko v minusu. Je pa tole res grozno gledat in poslušat. Naložbeno živ. zavarovanje pa še vplačujem, tega pa itak nimam tako velik in lahko počaka na boljše cajte, če bodo seveda.

< Sporočilo je popravil puncica -- 1.10.2008 15:15:34 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.10.2008 15:23:44   
puncica
Ja pa da se spet ne bo nad mojim postom kdo polomil, denar rabiva naslednje leto do takrat pa kakšnih blaznih dobičkov po moje ne bo, čez 10 let pa mogoče spet kaj. Mah men zaenkrat res ni žal da sva to storila pa čeprav vsi govorijo da sva bila neumna.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.10.2008 15:59:36   
Anonimen
je že čas za ponovno razporeditev bogastva in pa da se naredi nek nov načrt, ki bo dober za vse.

To se bo zgodilo jauser posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
1.10.2008 18:21:34   
Pikapolonica_
Hja, kriza, ja.
Kot so omenile predhodnice pred mano, niti slučajno ne mislim jemat denarja ne iz banke in ne iz zavarovanj, varčevanj.
Celo pošteno smo zaslužili v mesecu septembru, nekako sva z mojim ravno pravi dan kupila dovolj zlata, in tudi včerajšni dvig dolarja je prinesel nekaj penezov nazajuser posted image . Niti ne vem, zakaj je mož tako vztrajal pred parimi dnevi, da naj kupiva nekaj dolarjev, pa sva jih. Je pa res, da so to samo kratkoročne naložbe, dolgoročne zadeve pa sva pustila povsem na miru. Dejansko se varčevanja, življenjska zavarovanja delajo na dolgo dobo, imava oba police na 45let, in mislim, da naju tukaj nima bit kaj strah.

Fenomenalna priložnost za enkratna vplačila v naložbe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.10.2008 20:33:25   
yellowcrystalstar
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

je že čas za ponovno razporeditev bogastva in pa da se naredi nek nov načrt, ki bo dober za vse.

To se bo zgodilo jauser posted image

mormo bit optimistični. user posted image

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. (Hendrix)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.10.2008 21:38:00   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

No, jaz pa priznam, da me je kar malo strah, ker se mi zdi tole stanje dosti resno. Gre pač za cikel, ko po obdobju rasti pride do padca. Dejstvo je, da gre za globalno krizo in če bo prišlo do finančnega zloma (btw, so se po svetu zamajala precej močna stabilna podjetja) bomo to definitivno občutili tudi navadni smrtniki. Tudi pri nas lahko pride do propada bank. Uslužbence za šaltarji so prav gotovo napumpali, da stranke verodostojno prepričajo, da ni panike, ampak ljudje na višjih položajih so malo bolj zaskrbljeni. Sem se danes na enem srečanju prepričala...

Propadajo velike mednarodno svetovne banke, banke katerih glavna dejavnost je (bila) investiranje. Tiste manjse, katerih vir zasluzka ni investicija, pa so manj oz. skoraj nic ogrozene.
Tako da slovenske banke...bodo postale prej zanimive za kaksne tuje burzuaze, ki enostavno iscejo varen bancni racun, kot pa da pri propadle zaradi slabo nalozenega denarja.

To kar znamo pri nas zaznat od financne krize je, da si ne bomo vec sposojali denarja za nakup cevljev, oblek, potovanja in ostale bedarije, zaradi karih so hotele zasluzit banke na racun revnega prebivalstva , in zdaj je cisto prav, da so jih lopnili z lopato po betici.

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.10.2008 21:41:04   
Anonimen
Tiste manjse, katerih vir zasluzka ni investicija, pa so manj oz. skoraj nic ogrozene.
Tako da slovenske banke..

Pri kreditiranju nepremicnin so bile bistveno bolj agilne in fleksibilne banke s tujim kapitalom kot domace. V bistvu smo na njih gledali kot na netrzno usmerjene in komplicirane...kar jim zna biti na srednji rok plus. Tudi boniteta kreditojemalcev je bila pri njih v povprecju visja, saj so pri odobritvah obicajno precej bolj komplicirali kot tujci...

(odgovor članu Ayo)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
1.10.2008 21:43:02   
Anonimen
se mi zdi, da tale kriza res najbolj seka po glavi in verjetno žepih tiste polne denarja

Kriza redko prizadene bogate.
Obicajno udrai po nizjem in srednjem sloju.
...in ustvari nov val bogatesev, ki se v krizi zelo dobro znajdejo.

Krize in vojne so najvecja in najhitrejsa priloznost za spekulante.

(odgovor članu yellowcrystalstar)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
1.10.2008 23:32:03   
yellowcrystalstar
ja ni čist tko. manj ko imaš, manj lahko zgubiš. spomni se zadnje gospodarske krize in koliko delničarjev je takrat delalo samomore in pristalo na cesti. kaj ti pomaga grad, če nimaš za gretje? in če ni več nikogar, ki bi ga lahko kupil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.10.2008 23:33:26   
Anonimen
spomni se zadnje gospodarske krize

Katero imas v mislih?

(odgovor članu yellowcrystalstar)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?