Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 21.3.2014 17:26:17
|
|
|
|
alda
|
kaj te zanima? jaz sem ful ustvarjala-zdaj imam ustvarjalni mrk
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 21.3.2014 17:36:13
|
|
|
|
Stanislava_
|
Alda, ogrlice.
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 21.3.2014 18:07:50
|
|
|
|
alda
|
Torej: -če boš prvič delala je boljše da malo "povadiš " s plastelinom, ker je fimo kar draga stvar , za vajo pa rabiš poleg plastelina ali pa fimo tudi staro mašino za rezance delat, pa kak fajn oster nož- jaz imam kar olfa, pa desko ali kako ploščo, skratka ravno podlago,po kateri boš mećkala in rezala. -Najprej fimo fajn zmehčaš med prsti,potm pa se lotiš dela/ ti bom dala en link na koncu/ pečeš oz sušiš pa 20-25 min na 30st. Luknjice narediš prej,ker je potem lažje,lahko pa jih zvrtaš že v suh-trd okras. Če boš dajala železne kljuke jih pa lahko daš v "surov" model in daš peč. Še kaj? oz kaj bolj konkretno? https://www.youtube.com/watch?v=S6172lxLvqc
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 21.3.2014 18:19:09
|
|
|
|
mateyka
|
jaz predlagam velikonočno temo - pirhe ali pa kake dobre liste (pomlad pa to)
|
|
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 21.3.2014 18:27:14
|
|
|
|
Stanislava_
|
Ne, ne, ni prvič...po kar nekaj časa spet. Iščemo kakšno svežo idejo..
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 21.3.2014 22:52:22
|
|
|
|
TomTaylor
|
sicer ni sveža, ampak ne dela jo pa vsak - jz sem naredila že nekaj izdelkov in so fenomenalni (bi rabili sicer izboljšave in popravke, vendar nažalost nimam časa) --> potrebuješ fimo, poljubno slikico naprintano na papir z LASERSKIM tiskalnkom. Slikico položiš na fimo in zvaljaš z valjarjem. Obrežeš, narediš luknjice (če jih potrebuješ) in daš peči. Alda je napisala da suši na 30 st. no, jz sušim na več - v skladu z navodili, ki so na fimo masi. KO je fimo pečen, vzameš ven. Operem ga pod mrzlo vodo, da odstranim papir in zravnam fimo (običajno delam večje površine in se rahlo ukrivijo, pod mrzlo vodo jih pa fino lahko zravnam). Rezulat naj bo presenečenje Kako se temu postopku "strokovno" reče ne vem, je pa lepo. Hint - fimo naj bo svetel, barve sprintane slikice pa naj bodo ali pisane ali pa črnobele. Ko ti bo enkrat uspelo, boš zastrupljena, verjemi :-)
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 22.3.2014 10:14:46
|
|
|
|
alda
|
TT Hvala za idejo!! To pa BOM sprobala!!! katero fimo pa uporabljaš? jaz tako: http://www.lumos.hr/images/fimo%20v.jpg
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 22.3.2014 14:05:56
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: alda TT Hvala za idejo!! To pa BOM sprobala!!! katero fimo pa uporabljaš? jaz tako: http://www.lumos.hr/images/fimo%20v.jpg Točno to ja! Sicer že 1-2 leti nisem delala popolnoma ničesar, tako da ne vem ali so kakšna nova navodila oz. novejše mase, ampak na mojih "starih" masah piše 110 st. 30 minut. Za poletne lučke sem pa uporabila effect maso (tisto, ki postane rahlo prozorna) in tole "copy-paste" (oz. transfer) tehniko in izpade super. Škoda ker nimam nobene slikce...bom malo pobrskala na netu... Joj, zdaj me že zastrupljate...
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 22.3.2014 14:06:20
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor --> potrebuješ fimo, poljubno slikico naprintano na papir z LASERSKIM tiskalnkom. Slikico položiš na fimo in zvaljaš z valjarjem. Obrežeš, narediš luknjice (če jih potrebuješ) in daš peči. Samo to? Odlično , hvala TT, to mi je zelo všeč, a sem mislila, da potrebuješ kakšen poseben stroj za to.
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 22.3.2014 14:09:01
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka TT, a bi šlo lahko isto s črnim tušem ali akvarelom narišeš risbo na papir in to daš na fimo namesto printa? tlele mislim da je prenos risbe na fimo: stana, tukaj imaš fuuul idej in še linke: http://www.pinterest.com/mssharpe55/polymer-clay-inks-glitter-powders/ Ta je tudi odlična , malo bolj službena varianta, ker ni tako pisana, mateyka, hvala. aja, iskati je treba po "polymer" ne fimo...ajme meni
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 22.3.2014 14:39:09
|
|
|
|
Stanislava_
|
Kako se vam zdi pikapolonica, preveč otročja? Ali bi šlo?
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 22.3.2014 15:15:08
|
|
|
|
mateyka
|
konkretno TA pikapolonica je HUDA! vsaj meni - detalji ima v steampunk stilu in jaz ful tripam na steampunk stil poglej
|
|
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 22.3.2014 16:11:35
|
|
|
|
alda
|
Pikapolonica je zelo WAU!!! Všeč so mi vzorci in kovinski detalji
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 23.3.2014 22:15:14
|
|
|
|
Stanislava_
|
Ni nastala Pikapoka...zmanjkalo rdeče, ki je ostala na novoletni jelki. Tako sta nastali dve springy varianti: Modra bo najbrž dobila še živ trak, zelen.. Črna na črni podlagi..ker barva bistveno spremni. Kaj bi šele naredila dobra fotka . za začetek bo pa dve črtasti, ampak ju je treba še dodelat..jutri
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 23.3.2014 22:44:16
|
|
|
|
malaMravljica
|
Zelo lepo. Cestitam!
|
|
|
|
RE: Fimo nakit - ideje prosim 24.3.2014 10:30:53
|
|
|
|
alda
|
Stanislava! WAU!! Črna podlaga "seka"!
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?