Petka09
|
Saj sem že brskala po starih temah in našla tudi že kaj uporabnega na to temo, ampak vseeno bi rada še kakšen nasvet oz. izkušnjo. Ne vem točno, če je naša mala res v fazi "mama" ali ne, vendar je postalo zame zelo utrujajoče. Stara je skoraj 13 mesecev, še ne hodi (hodi ob opori, kobaca). Od rojstva do danes ni bilo z njo težav, vedno se je sama igrala, me ni potrebovala.. v bistvu je bla taka samostojna punca, če temu lahko tako rečem . Potem je bila malo prehlajena in sem bila seveda več z njo in jo tudi več crkljala... Zdaj kakšen teden ali dva pa je prav spremenjena. Nič je več ne zanimajo njene igračke, samo ogrog mojih nog se smuka, samo gor na roke bi rada šla, da bi jo nosila. Pa jo vzamem gor, pa hoče dol, pa spet ni v redu, pa spet gor... Kr neki, vglavnem . Pa bognedaj, da se odmaknem za en meter stran, ker začne histerično jokat. Včasih je niti odložit ne smem na tla, že joka. Potem se končno malo zaigra (seveda, če jaz zraven sedim), se mogoče odmakne za kak meter ali dva in se spet kaj igra, pol pa hitro prileti do mene in plazi po meni in hoče biti prilepljena name. In pol berem, da je pač to ta separacijska kriza oz. da me v tej fazi pač rabi in da naj bom z njo, ker če bi jo zdej nekaj na silo ločevala oz. namerno hodila stran in jo pustila histerično jokat, da bi nardila več škode kot koristi in tudi faza bi se s tem podaljšala. Naj poudarim tudi, da je z drugimi pa čist ok: z možem, dedijem, babico... Se kr normalno vede, jih ne rabi toliko oz. se ne obeša tako na njih. Seveda, če mene ni zraven. Čim sem pa jaz poleg, pa hoče bit samo pri meni oz. da se jaz ukvarjam z njo. V bistvu mi to ni problem, sem pač sprejela to in ji tudi nudim oporo, varnost, zavetje. Naj ve, da sem tu zanjo, če pač to zdaj tako potrebuje. Ampak cel dan moram bit čist zraven nje, vse kar želi raziskat moram jaz z njo... Praktično nobene stvari ne morem nardit niti se kam premaknit brez nje v naročju ali "opletene" okrog mojih nog in v joku . Saj zdej ne vem v bistvu kaj hočem slišat od vas.. Al to, da do kdaj traja tole? Ali to, kako naj ravnam, da bo prav, da je ne razvadim, da je narobe ne vzgojim?
|