Anonimen
|
Ojoj, to pa ni fino. Vsekakor vaju ne bi smel čisto izločevati iz svojega življenja, ki ga hoče preživeti samo s hčerko iz prvega zakona. Vidve sta tudi del njegove življenja, tako kot ona. Mogoče je vse se tako zelo sveče, pa bo sčasoma bolje, kaj pa vem. Samo da bi meni kaj takega rekel, da naj se zase brigam in da naj ne vtikam nosu tja, kjer ga nimam za kaj ... uf, tole ne bi šlo gladko skozi. Tudi moj ima 13-letnico iz prve zveze, ki jo poredko vidi, saj živi na Nizozemskem. Dvakrat na leto pride k nam na počitnice in mi je kar malo laže preživeti, če je pač takrat ona taglavna. Čeprav je najin sin sedaj star 4 leta in pol in se sam bori za svoj prostor med njima in si ga tudi izbori. No, pa tudi zame se ga najde. Ne vem, moj kar posluša, če mu potožim, kar me v zvezi s tem žuli. Se mi pa njegova hči niti malo ne zdi kot moja, jaz jo sprejmem kot njegovo hči, kot punčko, ki ima rada svojega očka, pa ga tako grozno malo vidi. Zato jima pač malo popuščam, ko imam polno kapo, pa pač popizdim. Ampak vedno na moža, nikoli na punčko. Torej mu prepuščam starševstvo, v to se ne vtikam. Ne vtikam se v vzgojo, direktno, ampak mu vedno povem, kaj me moti, in to potem on njej pove. Pa ne da mene moti, ampak da to pač ni prav. Ne vem, kako je pri vas. Mogoče je ljubosumen, če ti hočeš igrati mamico tej punčki, ker je v vaši zvezi pač samo on njen starš. Ne vem, ugibam, mogoče. Pri nas je tako, da mu jaz pustim vso svobodo z njo, napr. zvečer, ko gre sin spat, se umaknem, in onadva zuživata, se hecata, zafrkavata, ta mala se pootroči u nulo, on pa tudi. To najbrž tudi tvoj mož rabi, da je sam s tamalo, da jo lahko čuti kot svojega otroka. Najbrž še toliko bolj, ker je pač toliko let zamudil. Je pa res, da imajo očetje in hčerke večkrat poseben odnos, večje ko so, bolj jih okoli prsta vrtijo. Tam nekje do kakšnega 18 leta, po moje. Potem kot odrasle osebe jih pa mati veliko lažje sprejme. To, da bi šle tudi vedve z njima, ko jo pelje domov, k mamici, pa se meni zdi v redu, to bi kar moralo biti. Bi bilo čisto v redu, da se spoznata tudi vedve s punčkino mamico. Ker ko vodiš njun odnos, mamice in hčerke, hčerko skozi to veliko bolje lahko spoznaš, vidiš, česa je navajena, kako funkcionira v vsakdanjem življenju. Tu te v punčkino dobro ne bi smel odrivat proč. Druga stvar je, če si ljubosumna na mamico te punčke, mogoče celo z razlogom, kaj pa vem. Lahko se zgodi tudi to, kar pravi ena pred menoj (se opravičujem, sem pozabila nick), to pa najbrž ti sama najbolje veš. V glavnem, trenutno je izgleda vse še zelo sveže. Nekaj časa potrpi, malo se distanciraj, pa boš videla, kako se bodo stvari odvijale. Mogoče bi bilo dobro, da sta očka in ta velika hčerka malo sama, brez vaju s tamalo. Pri nas je to izvedljivo, ker mali hodi zvečer prej spat, pa še čez dan spi. Tako da imata tisti čas onadva res lahko zase, ker to rabita. Gotovo tvoj mož in njegova hlči tudi. Poskusite.
|