|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Family planing
6.2.2007 8:37:00   
popy1A
Pozdravček!

Odločila sva se, da poleti začneva delati na projektu podmladek.

Ker bi se rada pripravila na vse skupaj, me zanima ali imate kakšna priporočila zame. Kaj naj v naslednjih 6 mesecih naredim.

Sama sem mislila naslednje:
- mož mora definitivno prenehati s kajenjem;
- redni sprehodi in bolj zdravo prehranjevanje (sedaj preskakujem obroke, popijem preveč kave, ne jem dovolj sadja in zelenjave);
- kupi kremo proti strijam in celulitu (menda ne pomaga, če se začneš mazati ko ti kožo že vleče narazen),
- folna kislina 3 mesece pred dejansko akcijo,
- v službi "low profile" (kar pomeni, da se ne javim za vsako dodatno delo in se izogibam stresu).

Kaj svetujete ve? Kako ste se ve pripravile in kako bi se, če bi ponavljale vajo?

P
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Family planing
6.2.2007 8:43:57   
coolbabe
vzem si ga na izi user posted image
če bosta preveč sprememb naredila bosta samo preveč napeta in še ratal ne bo.
Začni jemat folno, pa uživaj v akciji in to je to. Za razlog za opustitev cigaret pa možek ne rabi user posted image , če pa pomaga pa le.user posted image

aja jaz bi pri moji nosečnosti spremenila le to da bi se več gibala proti koncu (sprehodi) ker me je mal kondicija dajala pri porodu user posted image

< Sporočilo je popravil coolbabe -- 6.2.2007 8:44:46 >

(odgovor članu popy1A)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2007 8:46:54   
CUKRČEK
poleg vsega, kar si naštela, bo najpomembneje da začneta še sexatuser posted image

Ejj, nehi z vsemi temi plani....veseli se vsakega dne, bodita zadovoljna in sexajta. Tako bo najbolje za vaju in "bodočega" otroka.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2007 8:50:37   
Mina1
Tudi jaz mislim, da malo preveč "planiraš".

• Kar se tiče službe, se strinjam, da si "narediš" tako, da ne boš pod stresom recimo, v kolikor se da.
  • Glede folne: lahko pričneš že sedaj, to so "vitamini" tudi zate, ne samo nujno potrebni zauser posted image  v prvih treh mesecih nosečnosti.
  • Glede krem: verjami mi, da je vse odvisno od tvojega tipa kože, krema gor ali dol, draga ali poceni. Tudi z navadnim mandeljevim oljem boš učinkovita na tebuščku in stegnih...
  • Prehrana in kava: kaj pa vem, mogoče namesto črne prični z belo kavo ali pa črno zmanjšaj na minimum, glede prenehanja kajenja pa user posted image .
  • Predvsem pa bodi(ta) sproščena, vzami si na easy, tako kot je predhodnica napisala. Če boš pod nekakšnim pritiskom, se zna vse zavleči, ker "udari" na psiho, tako da ne bodi žalostna, če ne boš zanosila v prvih treh ali  petih mesecih, lahko pa vam rata že iz prve.

Drži se.    

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2007 8:54:01   
popy1A
Ja, kot ste že opazile sem control freak.
Ko sva se poročala, sem planirala leto in pol. Možu sploh ne upam povedat, da sem se že pol leta pred nosečnostjo že včlanila na nosečniški forumuser posted image
Mi ni pomoči. Kaže da rabim, da me mal skulirate.
P

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2007 9:08:18   
coolbabe
no si prišla na pravo mesto user posted image
tukaj najdeš vse sorte od hudih picajzlov, ki imajo vse splanirano, do takih ki sproti jemljejo dan po dan

Dobrodošla user posted image

(odgovor članu popy1A)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2007 9:56:32   
Clody
JOooj, sej te bo še pobral če boš vse takole planirala. Take it easy. Ne smeš preveč mislit, ampak lepo uživat kot so ti že napisale punce.
Jaz sem tud preveč premišljevala glede dojenčka in sva se matrala leto pa pol. U bistvu ko sem se nehala ubadat s to mislijo, sem pa zanosila, še vedla nism.

Folno tud ni nujno da jo tako dolgo jemlješ.  Enim ne ustreza. Glede kreme je vse odvisno od tvoje kože kolk je elstična. Se mi zdi da je bolj pomembno da veliko piješ. Glede kajenja je to suoer ideja če le ne bo tvoj preveč živčen. Če je njegova odločitev da neha u redu, silit ga pa ravno ni potrebno.

U  glavnem na easy. Verjemi, da boš imela velikooo časa da vse porihtaš!!

Zdaj pa le seksat, drgač nau nč. Pa upam, da se čimprej prime!!!

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.2.2007 10:50:01   
pupi
Jaz se pridružujem svojim predhodnicam , ne preveč o tem razmišljat "zdaj pa bomo delali otroka"user posted image  . Lahko ti povem kako sma midva planirala. Pač sma se dogovorila, da zdaj pa bi počasi nehali pazit, brez bilo kakšne spremembe  že takoj prvi mesec user posted image . Ko smo ta znakec zagledali sem začela z folno, mazat sem se tudi začela kar hitro samo je res da če mi ne bo naklonjeno bom pač strijasta. Pa kaj glavno, da bo  user posted image tu user posted image !! 

Samo uživaj in sexaj!!!!!

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.2.2007 10:52:24   
Blacky30
Popy1A, te popolnoma razumem. Jaz imam doma namreč vzdevek "živi planer".user posted image  Moj mož se temu samo smeji, a me je sprejel takšno, kot sem. In lahko je ostalim puncam govoriti "take it easy", ko nimajo pojma, kako je nama to hudo, ne? Tudi jaz sem poroko planirala leto in pol prej, pa je bila potem res sanjska in takšna, kot sem jo želela. In tudi otročka sem planirala, pravzaprav celo življenje planiram, ker drugače ne znam. Pa sem vseeno srečna, ne počutim se hendikepirana zaradi tega. Sicer pa je slaba stran tega, da velikokrat doživim razočaranja, ker se plani ne uresničijo. Pa kaj, pa se kmalu poberem in grem naprej v nove plane...user posted image user posted image user posted image

Tak da ti kar uživaj in planiraj, dragemu pač nič ne povej, da ne bo čutil pritiska.user posted image

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.2.2007 11:08:09   
pin
Preveč planiranja škodi. Malo sem se zamislila. Saj je prav, da planiraš. Tega ne obsojam!

Za premislek: Kaj pa če boš rodila trojčke...kako pa potem planiraš???

Pa kot so punce že napisale: Preveč planiranja lahko prinese tudi veliko razočaranja.
Možeka pa pošlji kadit na teraso. user posted image  Tako bo vsaj zmanjšal, ker se mu ne bo dalo kadit zunajuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu popy1A)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.2.2007 11:17:33   
Baucka
Jaz pa mislim, da je dobro, da malo planiraš. Da se zaveš kaj delaš narobe in kaj lahko škodi tvoji user posted image . Se informiraš in pogledaš na stvar tudi z drugih zornih kotov. Čimveč informacij tem boljše. Samo nato sebi zaupaj in izlušči samo tisto, kaj se ti zdi smiselno ostalo pa pozabi. Zaupaj vase. In planom ne pusti, da te obremenjujejo. Če se pač kaj ne gre čisto po planu je tudi OK. Planiraj čimmanj stresa in čimveč dobre volje user posted image user posted image user posted image .

Jaz sem mislila, kako se bom v nosečnosti zdravo prehranjevala itd. Pa mi je blo tak slabo, da sem prve mesece samo iz infuzije živela. No malo pretiravam, sem pa res 2x po 5 dni na infuziji bla, ker nisem mogla jest. Pa je z Emo vseeno vse vredu.

Gremo veselo.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.2.2007 14:01:04   
Lea77
Nimaš slabega plana. Jaz bi dodala še skrb za presredek, ko boš zanosila. Po porodu so me prerezali, potem se mi je vnelo...3 tedne nisem mogla sedeti! Sedaj sem v drugo noseča (4 mesec) in se že panično mažem od kar vem za nosečnost, čeprav piše na kremi da je dovolj zadnje mesece.

Predvsem pa čimmanj razmišljaj o tem, ker lahko traja preden bo kaj ...in živi zdravo, pa bo.
Vso srečo pri zanositvi!

(odgovor članu popy1A)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.2.2007 12:26:32   
pupi
Lea77 kako se reče tej kremi s katero mažeš presredek? Kje jo kupuješ? V lekarni?

(odgovor članu Lea77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.2.2007 12:53:13   
lilka
Hm kaj bi rekla, je malo razlika med planiranjem poroke(tudi jaz sem jo 6 mesecev) in ustvarjanjem družine, ker na zanositev ne moreš dobesedno vplivati. Kar vredu plan si naredila, za moje pojme malo strog, amapk če ti to pomaga in če se oba strinjata....
Midva sva po poroki rekla, da sva pripravljena, ko bo, pač bo in neobremenjeno sexala. Ko ni blo v 2 mesecih, sem izračunala ovulacijo in potem je blo. Jaz nisem ničesar spreminjala ali se posebej pripravljala, je pa zelo nevarno, da se z zanositvijo začneš preveč obremenjevat, potem pogosto ne rata.
Pa veliko sreče.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu pupi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.2.2007 13:10:35   
LUNA06
Tud jst mislm da je plan dober, sam se ne smeš preveč z njim obremenjevat, vsaj tko pravijo.Čeprav sem tudi sama načrtovala (sicer druge stvari kot ti), pa je vseeno ratalo v prvo, takoj po operaciji seveda.Svetujem ti, da greš še prej k ginekologu, da se prepričaš, da je s tabo vse OK, da ne boš potem razočarana, kot sem bila sama.
Pa še to me zanima, kolk si pa stara?Če ni skrivnost seveda...

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.2.2007 13:29:02   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

poleg vsega, kar si naštela, bo najpomembneje da začneta še sexatuser posted image

user posted image Definitivno pomembna točka, pri načrtovanju nosečnosti.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.2.2007 14:15:42   
ajja
Moj nasvet pa je: Čim manj komplicirat!user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.2.2007 20:10:24   
bskrle
Ups, kaj pa moreda malo spontanosti - otrok je dar ne projekt.

(odgovor članu popy1A)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.2.2007 8:01:49   
upica
Vse, kar si naštela, bi morala početi neglede na to ali želiš zanositi ali ne. Če ješ KT, ali uporabljaš katero drugo kontracepcijo, jih črtaj. Če si želiš stvar še poglobiti, začni še z merjenjem bazalne temperature (prijavi se na www.fertilityfriend.com), opazovanjem sluzi, pij čaj krvomočnice, jej matični mleček in med s kisom, kupi si ovulacijske in nosečniške teste ter veselo na delo. Vseeno ti te stvari priporočam, da jih uporabiš le v primeru, če ti ne bo uspelo takoj (vsaj 5 poskusov) zanositi, drugače pa je edini dober recept ta, ki so ti ga že dala ostala dekleta, torej to stvar ne jemlji kot projekt, skooliraj se, bodi spontana, srečna in zadovoljna, pojdi na g. pregled in seveda slončkajuser posted image . Edino, kar bi jaz še naredila, če še nisi prebolela rdečk in ostalih nalezljivih bolezni, bi se dala cepiti, ker ta kura zna trajati 3 mesece, pa splanirala bi si letni dopust (če imaš redne menstruacije), tako, da bi imela predvideno ovulacijo v tistem času. Sicer pa, jaz sem na začetku tudi planirala in je res, kar je rekla Blacky30, potem si samo razočaran, če ti ne uspe in potem se ti vso to razočaranje prenese še na druga področja in potem je to začarani krog. Odkar je meni spodletelo pri user posted image , imam nesrečo tudi na drugih področjih, tako da se sedaj sprašujem, kaj naj naredim, da pridem iz te nočne more ven. Zato bi ti priporočala, da res z user posted image  nič ne planiraj ampak se samo odločita s partnerjem, kdaj bosta začela delati na tem, potem pa vse ostalo prepusti naklučju.

(odgovor članu popy1A)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.2.2007 11:00:10   
popy1A
Vidim, da sem razburkala sceno. Zelo deljena mnenja o tem ali planirate ali ne. Opažam, da smo tiste malo starejše (če to lahko sklepam iz vaših nickov Blacky30 in Lea 77) bolj za planiranje. Jaz bom letos 30. Je pa res, da sem že od nekdaj človek planiranja in ničesar ne prepuščam naključju.
Do sedaj se je vse izteklo po planu - kariera, poroka, hiša... mogoče se bo tudi tokrat. Kakorkoli že ne znam drugače.Se pa zavedam, da tu ni vse odvisno od mene in da bo otrok tisti, ki bo tokrat vodil zadeve.

P

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.